Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Bartek

Jak pozbyć sie trądziku

Polecane posty

Gość gość Bartek

Witam, poradzicie mi moze jak pozbyc sie tego dziadostwa. Walcze z nim juz jakis czas, chodziłem do 2 lekarzy dermatologów ( u obecnego lecze sie jakies pół roku) i nic, fakt jak brałem antybiotyk - chyba Tetrarysal to jak ręką odjął, prawie zapomniałem co to trądzik :) ale jak lekarz mi przepisał inny lek to z powrotem wracało. Smarowałem twarz takze pastą cynkową i nic :( Moja mama nie miała wcale z tym problemów, tata miał ale jak to on twierdzi przez krótki czas, ja mam go juz jakies 4 lata... Czasami jest go mniej, czasami, tak jak teraz znow sie tego pokazało troche. Mozecie mi moze doradzic jakies sposoby jak sie pozbyc tego. Będę wdzięczny :) Słyszałem opinie ze to pzrez nerwy, ale jak mam sie nie denerwowac skoro mam te "dodatki" na twarzy, nawet boje sie zagadac do dziewczyny (inna sprawa ze jestem troche niesmiały:p) ktora widze na imprezie i ktora mi sie podoba, boje sie ze mnie odrzuci przez te cholerstwo :/ Pozdrawiam :)

Gość gość Bartek
naprawde nikt nie ma ani jednego pomysłu ???

Gość ramota
Spirytus salicylowy, przecieraj 2 razy dziennie.

ile masz lat? może z wiekiem przejdzie? popatrz też na dietę - co jadasz, czekolada, majonez, tłuszcze, fast foody, pikantne rzeczy, to wszystko wywołuje pryszcze. pij dużo wody, warzywa, owoce, kasze, chude mięso. niektórzy też piją drożdże - podobno bardzo pomagają.

witaj. Ja mam podobny problem i obecnie łykam ten sam antybiotyk tylko że u mnie to grubsza sprawa. Mocny masz ten trądzik? Mi dermatolog najpierw zrobiła testy przed zapisaniem lekarstw. Nie radzę samemu eksperymentować bo możesz pogorszyć sprawę

tetralysal działa, ale tylko wtedy, kiedy się go bierze. ja walczę z trądzikiem 15 lat (!!!) i dopiero teraz trafiłam na lekarkę, która wreszcie przepisała mi retinoidy. biorę je miesiąc, poprawa jest znaczna.

Gość gość Bartek
mam 19 lat, diety jako takiej nie mam, ale staram sie wstrzymywac od słodzyczy, fast foodów itp. hmm.. u mnie jest chyba taki sredni objaw tego, nie mam całej twarzy zawalonej tym dziadostwem, gównie na brodzie mam, czasami na czole, no i na polikach nie dołujcie mnie ze bede tak długo z tym walczył, albo ze mi wcale nie zejdzie :) mój znajomy tez miał duzy problem z tradzikiem, faszerował sie tym tetrarysalem, teraz juz sie wyleczył, cery idealnie głdakiej nie ma, jakies tam pojedyncze krosty moze i mu wyjda ale to jun nie to co kiedys. teraz jest szczesliwym ojcem i mezem a zone ma tak ładna ze prawie kazdy mu zazdrosci :) inny kumpel który miał baardzo intensywny problem z tradzikiem, dosłownie cała twarz była przysłonieta krostami tez sie wyleczeył, ja tez dam rade :)

Gość magcola
Witaj Bartku Polecam Kolagen naturalny, gdyz dotyka przyczyny powstawania trądziku a nie skutków. Bezpośrednią przyczyną powstania trądziku jest nadmierne wydzielanie łoju w gruczołach łojowych. To z kolei prowadzi do zatykania tychże gruczołów. Nadmierny poziom łoju jest doskonałą pożywką dla bakterii. Wtedy to dochodzi do stanów zapalnych. Kolagen Naturalny reguluje pracę gruczołów łojowych i rozwiązuje trądzik w zarodku. Jest niezwykle skuteczny w walce z trądzikiem w jego początkowych stanach zapalnych o czym świadczą niezależne badania. Kolagen Naturalny jest produktem wolnym od jakichkolwiek barwników, czy aromatów chemicznych. Jego skład tworzą wyłącznie: czyste białka nieuczulające, woda, stabilizatory oraz kwas mlekowy. Dla wielu osób uczulonych na setki składników kremów, żeli i odżywek - preparat ten będzie jedynym możliwym do używania dla celów regulacji pracy gruczołów łojowych a tym samym eliminacji trądziku. Jakbys chcial sprobowac kolagenu to moge Ci sprzedac po dobrej cenie moj adres leonda1@wp.pl

Gość pomogły domowe sposoby
Ja walczę z trądzikiem od 8 lat. I w końcu prawie wszytsko mi zeszło. Domowe sposoby pomogły - przecierałam twarz wodą mineralną zmieszaną z 2 kroplami naturalnego olejku z drzewa herbacianego. Koniecznie musi to być naturalny olejek, nie jakiś chemiczny badziew za 5 zł. Ja stosowałam olejek Dr Beta z polleny aromy. Do kupienia w aptece. Plus na zaskórniki zastosowałam rady z bloga, do którego wklejam linka: http://www.alinarose.pl/2012/05/jak-zwalczyc-zaskorniki-domowe-sposoby.html

Gość gość Bartek
a jak mieszałaś ta wode z olejkiem, 2 krople na jaka ilość wody ? jak długo sie tak leczyłaś ?

a jak to jest z czekoladą i trądzikiem? Moja siostra ma podobny problem skóry i mówi, że przez to nie może jeść czekolady, ale czy to prawda? Szukałam trochę, znalazłam to http://pogromcymitowmedycznych.pl/myth/258/czekolada-powoduje-nasilenie-si%C4%99-objaw%C3%B3w-tr%C4%85dziku/ , ale jeszcze nie wypowiedział się lekarz, więc pytam też was.

Gość gość Bartek
ma ktos jeszcze jakieś rady ?? będę wdzieczny :)

Gość magcola
Bartku Moj wujek okolo 50 lat cale zycie walczy z tradzikiem rozowatym. Oczywiscie polecilam mu kolagen. Kupil bez wiekszego przekonania a ze mieszka na drugim koncu Polski. Nie widzialam jak u niego wyglada kuracja. zadzwonilam raz po 2 tygodniach i mowi, ze nie widzi duzej poprawy. Odpuscilam ale prosialm, zeby sie nie poddawal i nie odstawial specyfiku. zadzwonil do mnie jakis tydzien temu z podziekowaniem bo twierdzi, ze jest naprawde duza poprawa. Pierwszy raz w widzi, ze jest dobrze. stosowal juz chyba wszystko ale dopiero teraz widzi, ze cos sie dzieje. Na poczatek nie chcac go naciagac na wiekszy wydatek polecilam kolagenowy zel do twarzy. Natomiast ciocia jego zona kupila sobie czysty kolagen. Powiedzial, ze podbieral cioci regularnie kolagen i jest zadowolony. Obiecal, ze wysle mi zdjecia zeby pokazac roznice. Zapytalam jak dlugo czekal na zadawalajacy efekt. Powiedzial, ze po miesiacu bylo lepeij ale taka naprawde duza roznice zauwazyl po 2 miesiacach stosowania. Poniewaz wujek jest marynarzem zamowil sobie na rejs swoja wlasna buteleczke kolagenu. Stosowal silver ale zainwestowal tym razem w platyne. Bede cie informowac na temat efektow. Powodzenia w walce Magda

Gość magcola
Bartku Wklejam dla Ciebie kilka linkow, poczytaj jak jestes zainteresowany http://www.twojeartykuly.slask.pl/?p=73 W jaki sposób kolagen naturalny pomoże mi w walce z tradzikiem Kolagen naturalny pomaga odbudować naturalna barierę ochronną skóry i zmniejsza objawy chorobowe. Jeśli tradzik występuje na twarzy wypróbuj Kolagen Platinum z kolei w przypadku zmian chorobowych występujących na ciele należy zastosować Kolagen naturalny Silver. Kolagen naturalny jest tak skuteczny w przypadku niwelowania nieprzyjemnych (dyskomfortowych) a czasem wręcz bolesnych objawów chorobowych ponieważ działa na skórę kojąco i przeciwalergicznie. Pomaga odbudować barierę ochronną skóry, utrzymuje właściwy poziom nawilżenia (niweluje efekt suchości). Konsekwentne stosowanie kolagenu naturalnego (Platinum oraz Silver) przynosi widoczną poprawę stanu skóry, która utrzymuje się znacznie dłużej niż w przypadku standardowych kremów czy też preparatów dostępnych na rynku. Zaletą kolagenu naturalnego (zarówno Silver jak i Platinum) w walce z tradzikiem są właściwości nawilżające. Zwykle preparaty (szczególnie na trądzik) wysuszają skórę powodując jej przesuszenie i zamiast pomagać pogłębiają problem. Tymczasem kolagen naturalny (zarówno Silver jak i Platinum) odbudowuje skórę od wewnątrz regenerując ją. Żel (Kolagen naturalny Platinum lub też Silver) nakładamy na mokrą, umytą naturalnymi środkami skórę, możliwie najcieńszą warstwą. Zapoznaj się ze sposobem stosowania Kolagenu Naturalnego Silver oraz Kolagenu Platinum. Uwaga!! W przypadku trądziku młodzieńczego po pierwszym efekcie wygładzenia skóry, następuje proces jej oczyszczenia. Po 3-4 tygodniach owocuje on gwałtownym wypryskiem. Należy nadal kontynuować kurację a nieprzyjemne dolegliwości wkrótce przestaną być problemem. Jak poprawić stan cery trądzikowej? Stosuj diety oczyszczające. Zwróć szczególna uwagę na dbałość o higienę np. codziennie zmieniaj ręczniki do twarzy. Używaj kosmetyków o zrównoważonym pH- wysuszona skóra pobudza gruczoły łojowe do zwiększonej produkcji łoju. Zawsze zmywaj makijaż, tonizuj i nawilżaj skórę. Stosuj peelingi - złuszczanie obumarłych komórek znacznie poprawia wygląd skóry. Pamiętaj! Słońce nie usuwa trądziku, wraca on ze wzmożoną siłą. Unikaj chlorowanej wody np. na basenie, która wysusza i podrażnia skórę. Używaj kosmetyków beztłuszczowych, odpowiednich do twojej cery. Kolagen Naturalny Colway - skuteczna brań w walce z trądzikiem Skóra trądzikowa jest odwodniona i przetłuszczona jednocześnie. Naturalny kolagen nie tylko nawilża, ale także odbudowuje gospodarkę wodną skóry. Zmiękcza i uelastycznia naskórek, co prowadzi do normalizacji procesu złuszczania. Kolagen ma niskie, kwaśne pH, które ma działanie bakteriobójcze. Należy wspomnieć również o jego właściwościach regeneracyjnych. Naturalny kolagen wygładza i rozjaśnia blizny potrądzikowe. Kolagen jest skuteczną bronią przy chorobach łojotokowych skóry. Jest odpowiedni do pielęgnacji skóry ze zmianami alergicznymi. Naturalny Kolagen Colway doskonale nawilża i likwiduje zmiany zapalne skóry. Należy zaznaczyć, że Naturalny Kolagen Colway jest wolny od sztucznych barwników i aromatów chemicznych, zawiera jedynie naturalne, czyste białka rybie, stabilizatory, wodę i kwas mlekowy. Do pielęgnacji skóry twarzy, szyi i dekoltu oraz innych delikatnych partii ciała zalecane jest stosowanie Kolagenu Naturalnego Platinum.

Gość jaq
ja polecam acne derm. jest to lekki kwas, a kwasy sa bardzi przydatne w walce z tradzikiem.

Gość miggia
ja czytalam ze sol i cukier- zwiekszaja produkcje łoju, powoduja podskorne stany zapalne i zatykaja pory -a mlodziez generalnie odzywia sie fatalnie -trza odrzucicc czipsy fast fudy , slodzenie i solenie potraw i napojów, , kupne soki i napoje to sma cukier i chemia co wypryski mzoe powodowaci t syfy - lody, cukierki lizaki a batony, ciastka czekolade, slodkie drżdzowki, kupn edzemy- bo to sam cukier i chemia -niskosłodzony ma 40% cukru a zwykly 60% , nutella to kompletne gówno -kalorii i cukru ze hho - chleb tylko z zielenina i masłem-aha co czytalam -oowoce sa zdrowe alae maja duzo cukru i kalorii dlatego przy trądziku i nadwadz e- tlyko w a malych ilosciach mozna je spozywac za to warzyw duzo - bo sa tak samo zdrowe ale cukru i kalorii maja duuzo mniej-lubie cyztac w sklepach etykietki produktów i raz wjednym malym lodzie bylo tych róznych syfiastych E-az 6

Gość miggia
Duzo racji w tym co piszesz. Ja tez jestem zwariowana na punkcie zdrowej zywnosci i braku konserwantow w czymkolwiek. Wiadomo, ze nie do konca da sie tego uniknac ale jezeli moge choc troszke wykluczyc to na pewno to zrobie. Sa konserwanty, ktore gromadza sie w naszym organizmie cale zycie. Nie da sie ich usunac wiec ile ich sobie zafundujemy tyle mamy. Moim najwiekszym wrogiem jest benzoesan sodu.

Gość 8488278
Żadne maście nie zwalczą PRZYCZYN trądziku, antybiotyki też;) trzeba oczyscic dokladnie organizm, jak u kogoś przyczyną jest układ hormonal ny to go unormować;)tylko wtedy możemy się na stałe pozbyć problemu, tylko lekarzom to nie na rękę;) więc nie leczą przyczyn wszystko da się zrobić, jak coś możemy popisać, to doradzę bo mam pewne doświadczenie. zostawiam gg 8488278:)

Gość 8488278
Żadne maście nie zwalczą PRZYCZYN trądziku, antybiotyki też;) trzeba oczyscic dokladnie organizm, jak u kogoś przyczyną jest układ hormonal ny to go unormować;)tylko wtedy możemy się na stałe pozbyć problemu, tylko lekarzom to nie na rękę;) więc nie leczą przyczyn wszystko da się zrobić, jak coś możemy popisać, to doradzę bo mam pewne doświadczenie. zostawiam gg 8488278:)

Gość kolonexxxx
oj też się męczyłam długo z trądzikiem, myślałam, że jak się ma ponad 20 lat to już po kłopocie. Wiesz u mnie to było tak, że miałam źle dobrane kosmetyki, leki, może warto byłoby zmienić lekarza, jak nie przynosi efektów? Tu http://kobieta.onet.pl/uroda/twarz-i-cialo/jak-skutecznie-pozbyc-sie-tradziku-3-kroki-do-pieknej-cery/vfpwc sobie też możesz poczytać na temat tego jak się trądziku pozbyć. Ale wiesz najważniejsze próbować. Poza tym wiesz ja bym zmieniła lekarza, jak po pół roku leczenia żadnych efektów nie ma.

Gość Sylwia Krukiewicz
Miałam pryszcze i wiem jak to jest. Sporo czasu nie wiedziałam jak mam się tego pozbyć. Ale poradziłam sobie z tym problemem dzięki tabletką IQface które mama sprowadziła mi ze Stanów. Pozbyłam się tego raz na zawsze i już nie zamierzam wracać do tego tematu:) Niby to tylko cera ale odzyskanie pięknej cery dało mi dużo szczęścia:)

Gość gość
zgadzam sie, dieta! też miałam problem z trądzikiem, od 14 roku życia, aż do tamtego roku. W dalszym ciągu się z tym zmagam, ale wiem, co robic, aby nie był on duży lub nie było go wcale :) Jedz dużo warzyw, ja w tamtym roku zmieniłam sposób odzywiania i moja cera się poprawiła. Pij herbatki ziołowe- zielona, czerwona, rumianek... Codzienna higiena twarzy to oczywiście podstawa, polecam też mydełko z masłem shea, jest skuteczne i dobrze oczyszcza :) Możesz spróbować łykać drożdże w tabletkach lub też świeże drożdże rozpuszczać w mleku i pić. generalnie witaminy z grupy B pomagają :) Powodzenia :)

Gość gość
Mydełko obojetnie z jakim dodatkiem to jednak zawsze mydełko i bedzie wysuszac. Lepiej jest uzywac łagodnych żeli nawilzajacych do mycia twarzy. Wizyta u kosmetologa tez sie przyda.