Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rumianek146

Posiłki 9 miesięcznego niemowlaka

Polecane posty

Gość rumianek146

Witam, Moja Zuzia odkąd się urodziła miała problemy z jedzeniem. Na początku się jej ulewało, później jadła tylko przez sen, bo inaczej nie chciała mleczka pić. Teraz, gdy przyszła pora na stałe posiłki również jest problem. Staram się podawać córce 5 posiłków dziennie... ale rzadko mi się o udaje. Bywa czasami tak, że podczas kolacji, gdzie podaje kaszke córcia wymiotuje, a wtedy idzie już spać z pustym brzuszkiem. Może daje jej za dużo??? Mówiono mi, że jak dziecko nie chce jeść to zamyka usta, odwraca głowę. Gdyby się tym sugerowała to moja córcia prawie nic by nie jadła. Jedynie co potrafi skupić jej uwagę i wtedy otwiera buzię to bajka puszczona na komputerze... no ale tak nie można... Menu Zuzi: Śniadanie: 8.00 - 9.00 Kaszka mleczno-owocowa 180ml (gęsta) II Śniadanie: ok 11.00 jogurt lub owoc ( udało mi się dać Małej może kilka razy. Nie jest głodna ) Obiad: ok 13.00 - 14.00 Zupka, obiadek własnej roboty. ok 180ml Podwieczorek: ok 17.00 kisiel, budyń,owoc ok.100ml Kolacja: Kaszka mleczno ryżowa 180ml (gęsta) czasami już podczas kolacji wymiotuje, a czasami po lub w nocy. Dziewczyny doradźcie jak mam ułożyć jadłospis, odstępy między posiłkami, aby Zuzia jadła sama z siebie i jej się nie zwracało.

Gość ryba dla niemowlaka
ona za mało je

Gość rumianek146
wiem i gdyby nie bajka to nic by nie jadła

Gość okaoka
moja wlasnie skonczyla 9m.nie je kaszek w ogole.nie lubi,starsza tez nigdy nie chciala,one sa za slodkie i to chyba przyczyna.zreszta corka jest akuratna i musze jej wagi poprawiac.ona glownie pije mleko.rano,ok. 6-7 pije 180ml mleka,o 9-10 znow mleko 150ml albo kanapka z maslem i szynka i ew.mleko.ok. 13-14 obiad.ok 190ml,2godz po deser,owoc,kisiel z owocami.ok 18-19 mleko 180ml,czasem z kleikiem,pol miarki. wiem,ze juz pora na drugie danie. wlasnie sie zbieram by to wprowadzic:-)

Gość okaoka
moze corka nie lubi kaszek,moze daj mleko na noc z kaszka lub kleikiem,moze daj tez kleik z owocami. moja je czesto.co 3godz.po obiedzie to juz po 2godz glodna jest.moim zdaniem odstepy miedzy posilkami masz ok.a skoro wymiotuje to moze za duzo zjada.moja starsza gdy zjadla za duzo wymiotowala,dlatego jadla porcje 120-150ml

Gość ryba dla niemowlaka
okaoka Uważasz, że kaszki daje sie dziecku w celu poprawienia wagi? :-)

Z tymi wymiotami idx do lekarza i niech Was skieruje na USG przewodu pokarmowego, może ma refluks albo jeszcze nie do końca zamknął jej sie żołądek. Moja córcia straaaasznie wymiotowała i ulewała do 7m-ca. Albo ma alergię na coś co je.