Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umowaozakazie

umowa o zakazie konkurencji

Polecane posty

Gość umowaozakazie

Z zawodu jestem hudraulikiem. w firmie zwiazanej z moim zawodem pracuje od 15 lat. "umowe o zakazie konkurencji w czasie trwania stosunku pracy i po jego ustaniu" podpisalem (bezmyslnie- wiem ze dzis to nie ma znaczenia) w 2010 roku.. Firma rozwiązuje sie w 31.12.2013 roku jednak juz dzis brzydko mowiac jest "malo roboty". Chciałbym sie zwolnić i pracować w swoim zawodzie gdyz nie wyobrazam sobie robic niczego innego! jednak umowa podpisana w 2010 obowiązuje rowniez przez 12 miesiecy po "ustaniu stosunku pracy"... nie wyobrazam sobie dostawac pensje w wysokosci 25% obecnej nawet jesli to jest minimum poniewaz mam rodzinę: dwoje dzieci i zonę.. czy jest jakis sposob abym mogl pracowac w swoim zawodzie po ukonczeniu pracy w obecnej firmie? nawet jesli mialbym wytrzymac do rozwiazania tej firmy?

Gość doradca terenovy
bardzo zle ze podpisales tak niekorzystna umowe 25% !! podpisuje sie tylko powyzej 100 % jedyna szansa to jak sie zwolnisz i niezaplaca ci w ciagu miesiaca to umowa jest niewazna czyli zatrudnij sie w innym zawodzie na 2 miesiace a po 2 jak zobacze ze nie pracujesz moze ci nie zaplaca w poprzedniej firmie tak bylo jak zobaczyli ze ktos ie idzie do konkurencji przestali placic po miesiacu i umowa wygasla

Gość doradca terenovy
albi idz do kadrowej i niech ja wyrzuci z akt i po klopocie