Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 21dm

ciąża, proszę o odpowiedzi mamusie

Polecane posty

Gość 21dm

witam 26 sierpnia to był pierwszy dzień ostatniej miesiączki jaką miałam [. kochałam się z chłopakiem w nocy 9/10 wrzesień, wtedy wyszły mi dni płodne. kochaliśmy się bez zabezpieczenia. do tej pory nie mam okresu. robiłam dwa testy ciążowe i wyszły negatywnie. te testy robiłam 17 i 24 wrzesnia. czyli były zrobione przed spodziewaną miesiączką. cały czas mam dużo wodnistego białego śluzu. ostatnio mierzyłam temp. w pochwie i wychodziła 37,3 st. 37,2 st. dziś mierzyłam i było 37,1 a pod pachą 35,8st. w tamtym tyg. pobolewał mnie brzuch na dole. nieraz czułam jeden jajnik, za jakiś czas drugi. mam duże parcie na mocz a jak pójdę do toalety sikam mało. czy jestem w ciąży? czy testy mogły wyjść negatywnie?

Gość mniu
A skąd mamy wiedzieć jak długie masz cykle i kiedy masz mieć okres. Zrób jeszcze jeden test.

Gość no raczej jestes w ciązy !
idz na bete albo teraz zrób test

powinnaś zrobić jescze raz test ciążowy, albo z krwi beta HCG i tam ci wyjdzie nawet w którym tygodniu jesteś

Gość mniu
wyniki beta hcg są orientacyjne, zakresy są dość szerokie -dokładny wiek ciąży określa usg.

Gość 21dm
czy któraś tak miała? o to pytałam!! . wiem że mam zrobić test

Gość trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ja miałam okres 29.08. Test wyszedł pozytywnie, na usg tydzien temu było widac pęcherzyk, zarodka na razie nie..

Gość mniu
A gdzie o to pytałaś? Zapytałaś czy jesteś w ciąży więc dostałaś odp.

objawy podobne do Ciebie

Gość 21dm
trrrrrrrrrrr a jakie jeszcze masz objawy?

zamiast kupić test i zrobić to wy się pytacie czy jest ciąża !! bezsensu !! po czym można to stwierdzić po śluzie?? puknijcie się

sluz, ból brzucha, sutkow nic poza tym, tylko kwestia, czy u mnie rozwinie się zarodek, czy jest puste jajo, tego nie wiem Bete 10 dni temu miałam ponad 3tys

no to na tym papierku powinnaś mieć wyjaśnione że to odpowiada jakiemuś przedziałowi , jeżeli jest ciąża, możesz mieć na samej górze brak ciąży albo że jesteś w menopauzie !! sprawdź ten wynik na papierze

ja nie muszę sprawdzać na papierku :) - jeżeli do mnie mówiłaś wg bety był wtedy 5tydzień, gin mi zrobił usg, był tylko pęcherzyk i ciałko żółte, nie wiem, czy powinno juz być widac zarodek, czy jest puste jajo...nic nie powiedział, nawet tygodnia z usg, mam przyjsc w nastepny poniedziałek, czyli 2 tygodnie od poprzedniego usg

to ok ale nie wiem jakiego ty masz gina, ja mam zdjęcia pęcherzyka już z 4 tyg ciąży i mój mi mówił czy jest ciąża czy nie !! a mam 3 dzieci !! i da się to sprawdzić czy jest zarodek czy nie. Jakieś to bezsensu u ciebie , jak gin mógł nie stwierdzić zarodka

Gość szollkk
do joanna-kazda ciaza rozwija sie inaczej,wiec nie uogolniaj a poza tym nastepna sie znalazla co wie lepiej od lekarza! Normalnie wy to macie talenta!

no dlatego właśnie myślę, że może byc cos nie tak. Ciąża jest, bo jest pęcherzyk, tylko nie było jeszcze zarodka, albo go nie będzie w ogóle, ja tak to rozumiem...

jeżeli dobrze zrozumiałam z tego co napisałaś i ostatnią miesiączkę miałaś 26 sierpnia,a testy wychodzą negatywne to na ciążę to nie wygląda,a na coś poważniejszego!zrób jeszcze jeden test i wizyta u ginekologa konieczna-przyczyny opóźnień miesiączki są różne i idą w parze z podwyższoną temperaturą!a kiedy mierzysz temperaturę?chodzi mi o porę dnia i godzinę?

talenta to ty masz !! w pisaniu :) każda ciąża jest inna ale tak samo się zaczyna jest jajeczko, ciałko żółte i zarodek !!!!!!! może ty masz inaczej !! mam troje dzieci i wiem na pewno lepiej niż ta które nie ma ich wcale !! i po śluzie chce wiedzieć czy jest w ciąży a test jest bardzo ciężko zrobić :) chodzi tylko o to czy widziała twoja gin czy jest zarodek ?? mój gin stwierdzał już w 4 tyg , może miała stary sprzęt :( teraz tylko pewnie chodzi o to czy będzie się prawidłowo rozwijać

dziewczyna ostatni test robiła 24 wrzesnia !! czyli poł miesiąca temu !!! to teraz na pewno jestes w ciąży ! ja ostatnią miesiączke miałam 27.08 i jestem w 7 tc. ale nie mam parcia na pęcherz w ogóle nie mam objawów ciąży

zarodka nie było widać, okaże się za tydzień. Wiem, że u niektórych zarodek pojawia się nawet w 6-7 tyg. w 4-5 tygodniu zarodek ma 1-2mm, wiec można go nie zauważyć... Co ma być to będzie ... ogólnie nastawiałm się na wszytsko

No raczej jesteś w ciąży! Byłaś już na usg? Mega mnie pocieszył Twój wpis, ponieważ mam tak mało dolegliwości ciążowych (a jak Twoje piersi? ), ze po tym badaniu usg (8.10), gdzie lekarz nic nie powiedział, strasznie się bałam, że będzie źle..a tak jest jakaś nadzieja :*

i tak w ogóle, rzeczywiście, jeżeli testy był robiony 24.09.....powtórz go, mi wyszedł pozytywnie 03.10 ;)

dzięki Joanna! :) Napiszę :) Idę 22.10, to już będę wiedziała raczej na pewno :)

trrrrrrrrrrrr ja miałam 6.10 usg i pęcherzyk a nawet i dwa podobno, beta rosnie ksiązkowo to się rozwija zarodek.Piersi bola baaaaaardzo i nic poza tym,żadne zmęczenia czy coś, wczesniej śluz miałam ale teraz luteine biorę dopochwowo wiec nie wiadomo kiedy tabletka wypływa kiedy śluz. Ja mam kolejne usg 25.10

Gość ja mialam on 26.08
i jest dzis 7tc+1d wszystko widac

No raczej jesteś w ciąży! On mi bety nie kazał mierzyć, więc nie wiem. Powiedział mi, że mam małe napięcie w piersiach(?). Nie wiem kurde...dobra nie nakręcam się, bo zaraz zwariuje. Pęcherzyk mam i ciałko żółte. Nic więcej nie wiem..

trrrrrrrrr jakby coś było nie tak - jakies jajo płodowe puste to miałabyś skurcze macicy,bole brzucha plamienie- nie masz- wszystko jest dobrze ! 3mam kciuki i powodzenia !:)