Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pluto20

Czy intrawertyk moze stac sie ekstrawertykiem

Polecane posty

Gość pluto20

Jesli jestem malomownym introwertykiem , troche zamyslonym wsrod ludzi czy moge z czasem stac sie gadatliwym ekstrawertykiem jesli bede nad tym cwiczyl ? Taka typowa dusza towarzystwa :) To dla mnie bardzo wazne :) Dzieki za odpowiedzi.

Gość Jasne że takkkkk
Musisz tylko ćwiczyć !

Gość pluto20
Pytam z ciekawosci , bo moj brat jest typowym ekstrawertykiem , ja odwrotnoscia i bardzo ciekawi mnie ich swiat :D Wiadomo ekstrawertycy robia wszedzie duzo szumu , natomiast ekstra siedza i obserwuja z boku. Chcialbym dzialac i byc w centrum uwagi :) No jasne bede cwiczyl caly czas :)

Gość pluto20
w ogole ekstrawertycy sa szczesliwsi bo sa bestroscy i dziecinni :D niczym sie nie przejmuja , a intro caly czas jakis shit wymyslanie problemow z nikad , caly czas pesimizm..

Gość pluto20
? Jest atrakcyjny fizycznie! Zawsze ma powodzenie ? Zawsze jest szczupły (jeśli tyje, to znaczy, że pracuje nad wzmocnieniem swojego pierwiastka dawcy) ? Jest egoistą; myśli o sobie, swoich potrzebach, sprawach, zainteresowaniach ? Jest zawodny w kontaktach z bliskimi, nie dotrzymuje słowa, obieca, a potem nie zrobi, za to w pracy jest niezrównany. Jeśli ma publiczność, chce mu się wysilać ? Ma zmienne nastroje, nigdy nie wiesz, co cię czeka na randce ? Często odsuwa się od partnera (idzie sam na imprezę lub wyjeżdża gdzieś bez swojego Dawcy), nie czując najmniejszych wyrzutów sumienia ? Nigdy nie bywa zazdrosny, nic go nie obchodzi, co jego Dawca robi ? Na imprezach już w progu porzuca swojego partnera i nie rozumie potem dlaczego Dawca tak zrzędzi i o co znów ma pretensje ? Uwielbia dawać spektakularne przedstawienia, na przykład na urodziny swojego Dawcy przy dużej grupie świadków daje partnerowi niesamowity, oszałamiający prezent ? Zawsze porzuca pierwszy, potem bez oporów chce "się przyjaźnić" ? Jest uroczy, uwaga otoczenia jest na nim skupiona ? Zawsze chodzi, siada, mówi pewnym głosem; ma wysoką samoocenę Mysle ze warto :D No to do dziela.

Gość eeeee, ale istotnym
założeniem introwertyzmu jest to, że ludzie nas męczą i lubimy spędzać czas sami, niekontrolowani przez nikogo. Często to się wiąże z małomównością, rozbudowanym światem wewnętrznym, ale nie zawsze to dominuje. Ja uchodzę za rozgadaną, bez problemu nawiązuje kontakt z obcymi, jestem szczera itd a wciąż jestem introwertyczką Ty może zwyczajnie jesteś nieśmiały...

Gość pluto20
E nie niesmialy nie jestem raczej , moze troche plochliwy wycofany ale jak widze ze mi nic nie grozi to jestem otwarty.

Gość pluto20
Ta , wole marzyc :D natomiast ekstrawertycy sa bardzo powiechniowi i egoistyczni. Mysle ze najlepiej jest posrod bo taki ekstrawertyk ktorzy wszystkim ma w dupie bo on jest najwazniejsi nie jest dobrym rozwiazaniem :P

Gość eeeee, ale istotnym
a co wg Ciebie oznacza bycie nieśmiałym? właśnie bycie wstydliwym/płochliwym i i niska pewność siebie (właśnie widać to w nieznanych sytuacjach, gdy nie mamy pewności co nas spotka) zacznij może czytać trochę bo widzę, że używasz słów których definicji nie znasz, a to w ożywionych kontaktach międzyludzkich jest koniecznym warunkiem raczej

Gość eeeee, ale istotnym
Nie uważam by ekstrawertycy byli powierzchowni i egoistyczni, a intro tacy wspaniali i wrażliwi. Poszerz nieco swoje horyzonty, dziecko

Gość pluto20
Nic nie bede czytal juz wystarczy mi czytania. Powiem wiecej pewnie jestem melancholikiem dlatego czeka mnie troche pracy nad soba. Mam wyjebane na te wasze definicje psychologiczne jak narazie -,-

Gość pluto20
introwertyk wspanialy ? xD

Gość eeeee, ale istotnym
Masz wyjebane na język polski znaczy się? jednak do sjp przydało by Ci się zajrzec... Zresztą, miej sobie na co chcesz to o Tobie świadczy, że niewiele wyniosłeś z czytania (lektur szkolnych jak mniemam?:P)🖐️

Gość eeeee, ale istotnym
przeciwieństwo osoby powierzchownej i egoistycznej wypada od niej lepiej, chociaz nie wiem, może w Twoim systemie wartości tak nie jest🖐️

Gość pluto20
No takie sa zasady niestety. Dobra juz wszystko wiem dzieki za pomoc.

Gość pluto20
Jak sie jest starszym tak , mlodzi ludzie nie toleruja :) Bo i nie rozumieja introwertyka. Majac 18 lat wole byc dusza towarzystwa i sie dobrze bawic. Pozniej z wiekiem moge wrocic do mojego kochanego introwertyka :D

Gość pluto20
Starsi ludzie to inna bajka :)

Gość ZiiggiiZ
Coś takiego jest możliwe.Musi tylko brać odpowiednie prochy.

Gość fdvdzsefrrdfgv
Hahahha, właśnie. Ew. możesz udawać, ale to kosztowne energetycznie.