Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iloveya252544

jak się w tej sytuacji zachować KULTURALNIE??

Polecane posty

Gość iloveya252544

Powiedzcie mi bo znajomych pytam, to każdy ma inne zdanie :D Jestem dziś umówiona na spotkanie z fotografem w centrum handlowym na rozmowę, bo będzie robić mi sesję i musi mi pokazać jeszcze swoje prace, itp. żeby mnie przekonać że to ten którego chcę wybrać :) I teraz pytanie....czy ja mam czekać gdzieś pod centrum handlowym, czy może w kawiarni, czy mcDonalds, czy może obgadać z nim wszystko na jakiejś ławeczce w centrum handlowym? A jeśli opcja np.kawiarnia, to jak on do mnie dojdzie, to mam się go zapytać na co ma ochotę i wtedy ja za to płacę, czy każdy za siebie czy jak? Moje zdanie: idziemy do kawiarni, jak już sobie piję kawkę i się go pytam, czy też coś chce zamówić, ale płaci każdy za siebie. Część moich znajomych twierdzi że to ja mam płacić. A z jakiej racji? To jego wina że spotykamy się na mieście, zawsze umawiałam się w studiu.

Gość kiedy dorośniesz do takich
sytuacji - to będziesz wiedziała sama, bez pytań na kafeterii :-O

Gość iloveya252544
to nie jest kwestia wiedzy tylko wyczucia, a uwierz że mam już swoje lata. po prostu znajomi zrobili mi metlik. ja tam bym poszla do kawiarni i kazdy niech sobie zamowi co chce, a jesli go nie stac, to nie musi nic zamawiac, bo ja cos bede miec wiec bedziemy mogli tam siedziec.

Gość iloveya252544
i tu nie chodzi o to ze mi żal wydać 5zł na jego kawę tylko głupio tak płacić za faceta, który jest ode mnie starszy a jeszcze dostanie ode mnie kasę za sesję i będzie mieć większe portfolio...(bo on dopiero je tworzy)

Gość slodkawisnia od pytajacej
bez przesady, moim zdaniem kazdy powinnien placic za siebie.. a jak bedziesz miala jeszcze 6 takich spotkan z innymi fotografami i to masz niby za wszystkich placic? wydaje mi sie, ze kazdy powinnien za siebie

Gość w kawiarni kazdt zamowi kawe
czy herbate, nie jest to drogie, wiec czy kazdy za siebie, czy on za 2 osoby to nie taki problem. Jak wyjdzie, tak wyjdzie. Nie ma powodu,zebys za niego placila, jesli to jego propozycja, powinien sie poczuwac.

Gość ijoijo
moim zdaniem każdy powinien płacić za siebie,propozycja kawiarni jest ok ale z jakiej racji masz za niego płacić?

to dla Ciebie wielka szansa byc moze jedyna taka i niepowtarzalna wiec zaplac i zaproponuj mu czy cos jeszcze nie chce np. loda ? dbaj o niego. i pilnuj by sie nie rozmyslil....

Gość iloveya252544
No tak też sobie myślę, że zobaczymy jak wyjdzie...ale głupio będzie jak przyniosą rachunek a każdy od siebie wrzuci po 5zł :P On rzucił tekst że musimy się spotkać na mieście (bo on nie jest z tego miasta gdzie się spotykamy) bo on nie chce u jego kolegi (który mówił mi że mamy u niego się spotkać) więc mam wybrać jakieś miejsce. No trudno, najwyżej mi się głupio zrobi, że płacę 5 zeta za jakiegoś kolesia co pracuje i zarabia niezłą kasę :P

Gość iloveya252544
gutekszoł, pozostawię twoją opcję dla lasek, które są zdesperowane ;)

Gość people are people
Mysle, ze to lepiej , ze spotykacie sie na neutralnym gruncie, niz u jego kolegi.Mysle,ze facet ma racje, ze zaproponowal spotkanie w miescie.Co do placenia- jesli jest facetem na pzoiomie to nie pozwoli za siebie placic i powinien zaplacic za oboje