Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CzerwonaPożeczka

Potrzebuję zmiany! Odchudzanie czas zacząć,ZAPRASZAM:)

Polecane posty

Witam, chciałabym coś w sobie zmienić,styl ubierania się, być może fryzurę(albo chociaż kolor włosów),zadbać w końcu o swoje ciało które powoli zamienia się w ruinę:( przede wszystkim schudnąć !!! Przytyłam przez ostatnie lata 15kg i jest mi z tym strasznie źle ;/ codziennie się tym dołuje , nie akceptuję siebie i przez to jestem nieszczęśliwa , dlatego muszę się zmienić. Coś o mnie: wzrost 175cm waga 73kg co do diety to nie mam jakiejś określonej typu dukan itp 1.wyeliminuje wszystko co smażone( i tak w sumie już sie praktycznie odzwyczaiłam ;) ) 2.hmm pieczywo,postanowiłam pozwolić sobie czy to na ciemny chleb czy tez bułkę,bo musze coś zjeść na zajęciach. Zreszta nie mam zamiaru wszystkiego wyrzucić z jadlospisu, bo boje się że jak skończę dietę to kg wrócą. Skończe,żle to ujełam. Chciałabym już zawsze zdrowo sie odżywiać. 3.Jeść będę tak do 18-19 (bo te mity z jedzeniem do 18 to g'wno prawda,tak do 3 godz przed snem) 4. Koniec z fastfoodami 5. alkohol-ciężko będzie 6. Słodycze-mam nadzieję że uda mi się i zrezygnuję 7.5 posiłków dziennie co 2-3 h 8.Czerwona herbatka obowiązkowo To tyle,zapraszam chętnych do wspólnego odchudzania :) razem raźniej:)

Gość tylko popraw swoj nick
zeby bylo bez bledu bo w oczy razi

Witaj:) Ja też stwierdzam, że potrzebuje zmiany... Podobnie jak Ty sporo przytyłam przez ostatnie lata, zrobił mi się paskudny cellulit. A w moim wieku (23 l.) powinno się mieć gładkie i jędrne ciało! Wiem, że to moja wina - jedzenie w pośpiechu, słodycze, a przede wszystkim zbyt mało ruchu... Postanowiłam zacząć od oczyszczenia organizmu lewatywą i głodówką, o czym pisałam w oddzielnym temacie. Pójdę też do sauny. Mam nadzieję, że to moje dwanaście dni (bo tyle będzie trwało "oczyszczanie") będzie początkiem zdrowszego trybu życia.

Gość Dukanka1602
Ja tez Się odchudzam ale na dukanie Schudlam juz 9 kilo Troche poszalalam na wakacjach I teraz IDE od nowa Cel: 60kg do konca roku

Gość CzerwonaPorzeczka
Czesc 4+4+4:) fajnieze sie odezwalas. Tez wlasnie myslalam na poczatek o jakims oczyszczeniu. Slyszalam cos kiedys o tym zeby pic kefir i jesc ciemne suchary,musze to znaleźć i przeprowadzic:)

Gość czerwony paxdziernik
kup se lustro takie jak maja w lunaparkach, wydluzajace problem zniknie

Gość CzerwonaPorzeczka
a tak w ogole dzieki ze zwrocenie uwagi- błą w nicku. Ależ jestem niemadrą;D hehe,nie należę do żadnego AA , miałam na mysli że często zdaża mi sie pic,a to na jakiś imprezach itp i przede wszystkim to wstrętne piwsko od którego brzuch rośnie

Gość CzerwonaPorzeczka
Gratuluje Dukanko:) ja mam 20 lat, kiedys mialam jedrne cialo,kiedys... ale znowu bede miala:) tym razem sie uda.

zapisałam się na elektrostymulację i masaż kregosłupa byłam już 3 x na basenie jakoś diety i głodzenie na mnie nie działały, nic nie stracilam na wadze liczę, że po basenie.. Elektrostymulacja brzucha - zabieg powodujący wzrost i formowanie mięśni brzucha. Efektem jest spłaszczenie powłok brzusznych, wzmocnienie i uwydatnienie mięśni oraz korekcja sylwetki. Elektrostymulacja ciała - program ten stosuje się u osób z niewielką nadwagą, które nie mają czasu na czynną gimnastykę, a chcą posiadać jędrne ciało. Po tych zabiegach uzyskuje się dużą utratę objętości (dobrze widoczną po pierwszym razie) natomiast utrata wagowa jest stosunkowo niewielka. Czas trwania 30 minut. Przez ten czas mięśnie wykonują pracę jak podczas 2 godzinnej gimnastyki nie powodując wzrostu mięśni następuje wzrost jędrności i elastyczności skóry jak również redukcja tkanki tłuszczowej, rozstępów, poprawa krążenia krwionośnego i limfatycznego, usuwanie toksyn.

Fajnie, że nie jesteś na jakiejś restrykcyjnej diecie, tylko chcesz coś zmienić na stałe. To tak jak ja :) Wiem, że w moim ciele zalega mnóstwo toksyn, które utrudniają metabolizm, spowalniają myślenie, zmniejszają wydolność. Chce się pozbyć tego świństwa. Latem zaczęłam dietę warzywną dr Dąbrowskiej, ale przerwałam ją ze względu na silne przeżycia osobiste. A potem jakoś ciężko było mi zacząć od nowa. Teraz jest już za zimno na długotrwałe głodówki, ale myślę, że taka czterodniowa (+4 dni przygotowywania i +4 wychodzenia z niej) aż tak mnie nie wychłodzi. Stąd mój pseudonim;) Chcę, żeby te kilkanaście dni były początkiem zdrowszej, szczuplejszej, lepszej mnie:)

Mnie niestety tez często zdarza się pić piwo. Uwielbiam piwa wszelkiego rodzaju...jasne, ciemnie, miodowe, śliwkowe, wiśniowe, z sokiem i bez... I poza tym wysokokaloryczne drinki na imprezach. Ale muszę ograniczyć je do minimum. Mimo tego, że pogoda nie zachęca, pójdę na krótki spacer, bo jeszcze dzisiaj nie wyściubiłam nosa z mieszkania.

ja raczej zdrowo się odżywiam jak najwięcej warzyw i owoców ekologicznych czasem coś słodkiego piję wodę i jakos nie chudnę

Gość Anna dymek
Zacznij szuakać zamienników, które maja mniej kalorii, ja jem duzo ale rzeczy, które nie tuczą. I tak- na obiad zamiast tłuszczu robie sałatkę, której nawet jak zjem duzo to nie będzie dramatu (warzywa+delikatny dressing z jogurtu lub oliwy albo jakis taki gotowy knorr+grilowany lub gotowany na parze kurak). Zamiast słodyczy batonow i czekolady, ktorych juz nie kupuje, robie zapasy lodów grycana, sorbety ich maja około 40 kcal w gałce więc 3 gałki to 120 kcal co daje nam mniej niż jeden paluszek batona twix. moje ulubione obecnie to malinowe i mango, są przepyszne i mozna z nich zrobic fajne niskokaloryczne desery. Odstaw zupelnie kolorowe napoje i pij tylko wode, to ogromny krok bo z kolorowych napojow pobieramy mnostwo kalorii niepotrzebnych. Co mnie też ratuje to jabłka duszone, nie słodze ich, chyba ze mam ochote bardzo na słodkie to dosładzam słodzikiem, gotuje je i robi sie taki pyszny musik ktory smakuje cudownie! to jak szarlotka bez spodu i góry ^^ i tak tym tropem zamiennikow trzeba isc, mozna jesc sporo ale wazne co i wazne jak! powoli i o okreslonych godzinach, bez podjadania :) tutaj masz super artykuł gdzie znajdziesz inspiracje do roznych fajnych deserów małokalorycznych i do tego całkiem miły wywiad :) http://www.styl.pl/kuchnia/mistrzyni-kuchni/news-sorbety-to-nie-lody-z-wody,nId,624349,nPack,2 powodzenia!!!!1

Gość CzerwonaPorzeczka
Dziekie Ania:) u mnie jak na razie oki:) kurde tyle ze ja nie mam zadnych pomyslow na posilki:( 4+4+4 musze sie tez koniecznie oczyscic,ale o glodowce jak dla mnie nie ma mowy,nie dam rady. Znalazlam to z tym kefirem(cos mi sie musialo pomylic bo ciagle mialam pewnosc ze to sie pije kefir przez 3 dni),wrzuce moze komus tez sie przyda :) http://www.mmnowasol.pl/artykul/kefirowa-dieta-oczyszczajaca

Gość kobietaspelniona
jesli chodzi o desery to przedwszytskim sorbety! spalasz kalorie jedzac je bo twoj organizm musi ogrzac to co wkladasz do buzi(do czego uzywa wlasnie kalorii) wiec przyjmujac kalorie czesc z nich spalasz odrazu, ja odstawilam slodycze zuplenie wlasnie zamieniajac je na sorbety, uwielbiam sorbet mango i malina z grycana. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151102490586868&set=a.10151102490516868.439433.289720546867&type=1&theater masz link do roznych przpisow, na facebooka wrzucaja mnostwo roznych ciekawych przepisow, w ktorych uzywaja bardzo czesto wlasnie sorbetow i owoow, czyli nic innego jak nasze dietetyczne przepisiki :) pozdr!

Hej. Mohpge troszkę dodać od siebie. Przez ok 3 miesiące schudlam 10 kg. Co Jadlam?na śniadanie: jogurt nat z otrebami pszennymi( zawierają najwiecej blonnika az42g), siemie lniane, łóżeczko rodzynek, lyzeczka dzemu albo pokrojone cząstki jabłek, maliny lub inne owoce. Do tego kawa. Drugie śniadanie: serem wiejski z papryka albo z ogórkiem. Obiad: salatka z warzyw z ryżem albo z kasza gryczana, albo jakaś zupa warzywno niezabielana, kurczak gotowany albo ryba z piekarńika, kolacja: jabłko albo mały jogurt nat.do tego 2 herbaty zielone i woda ok 2 litry dziennie. Wieczorem tez ciepła woda z cytryna. Zrezygnowalam całkowicie z chleba, mąki, makaronu, napojów gazowanych, smazonych potraw.