Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 muiiuukii

Przeprowadzka.Pakowanie od czego zaczac?

Polecane posty

Go艣膰 frodzik
pakowanie zaczynaj od n贸g, nast臋pnego dnia r贸b plecy i barki.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 w艣ciekni臋ta
haha. nie藕le ci kto艣 poradzi艂. jako osoba zmieniaj膮ca swego czasu do艣膰 cz臋sto lokum mog臋 ci poradzi膰 by zacz膮膰 od karton贸w :) z jakiego艣 sklepu sobie za艂atw i sobie je opisz - kuchnia, 艂azienka itd... itp... no i jak leci. ja tak zawsze robi艂am i mniej by艂o zamieszania potem z rozpakowywaniem si臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 muiiuukii
kartony juz mam.

Udost臋pnij ten post

Przygotuj kartony, opisz co w nie wk艂adasz ale konkretnie np Kuchnia ( talerze, kubki i td). Pakuj si臋 pomieszczeniami, a nie jak leci:). Popakuj rzeczy na pocz膮tek te kt贸re ci sie nie przydadz膮 w dalszym pakowaniu:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w艣ciekni臋ta
:) no i dobrze ci radz膮. je艣li masz bardzo duzo rzeczy to tak jak ktos tu pisa艂 opisz bardziej szczeg贸艂owo - czyli w艂a艣nie - kuchnia - kubki, talerze. ja sobie zawsze robi艂am pierwszy karton z rzeczami pierwszymi czyli -- czajnik, kubki, kawa, herbata, cukier, srajta艣ma, szczoteczki + pasta, golarka dla m臋偶a - podstawy --- to co mielibysmy tym samym dniu u偶ywa膰 a potem to ju偶 pokojami czy jako艣 tak :)

Udost臋pnij ten post

Ja proponuj臋 rozejrze膰 si臋 za ofert膮 firm pomagaj膮cych przy przeprowadzce. Nie ma sensu si臋 meczy膰, gdy kto艣 mo偶e to zrobi膰 za Ciebie. Ja mog臋 poleci膰 jedn膮 firm臋 - Japa. Dzia艂aj膮 od dawna, maj膮 do艣wiadczenie, wszystko idzie im bardzo sprawnie, nie zdzieraj膮 nie wiadomo ile.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mo偶na te偶 znale藕膰 w sieci sporo poradnik贸w jak si臋 spakowa膰, ale ja z do艣wiadczenia wiem, 偶e dobrze jest si臋 pakowa膰 tematycznie, wiesz kuchnia, 艂azienka, ubrania razem, etc. Wtedy 艂atwiej Ci si臋 b臋dzie p贸藕niej rozpakowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja ci radze jakos ponumerowac pakunki,zeby nic sie nie zawieruszlo przy znoszeniu,wnoszeniu,przewozie,mi podczas ostatniej przeprowadzki zaginely 4 kartony z czego 3 ze swietnymi ciuchami :/ nie mam pojecia w ktorym momencie i jak to sie moglo stac :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tematycznie, jak tu radz膮 przy okazji znaj膮c 偶ycie ko艂o po艂owy wyleci do kosza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przy przeprowadzce wa偶ne jest aby wyposa偶y膰 si臋 w takie rzeczy jak kartony, folia p臋cherzykowa, pianka polietylenowa itp. Te wszystkie rzeczy mo偶na zam贸wi膰 od firmy www.crosspack.pl Maj膮 solidne produkty i dobre ceny, wi臋c polecam ich wam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mollan
Najlepiej zacz膮膰 od telefonu do dobrej firmy zajmuj膮cej si臋 przeprowadzkami. Dlatego mo偶na odezwa膰 si臋 do Japa&Co, kt贸rzy ca艂膮 przeprowadzk臋 zrobi膮 za nas :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BarabaraBarbara
Ja proponuj臋 odezwa膰 si臋 do firmy Japa & Co. To fachowcy z wieloletnim do艣wiadczeniem, na pewno pomog膮 i doradz膮 od czego zacz膮膰. Dodatkowo nie trzeba si臋 martwi膰 tym w co spakowa膰 dane rzeczy, wszystko maj膮 dost臋pne u siebie. Przeprowadzka z Nimi to sama przyjemno艣膰. Ja ju偶 mam to za sob膮 i jestem bardzo zadowolona z ich pomocy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martynaxx
Przeprowadzka nie nale偶y do naj艂atwiejszych i najprostszych temat贸w. Jest to w du偶ej mierze kwestia odpowiedniej organizacji. Ja przeprowadza艂am si臋 2 tygodnie temu i korzysta艂am w artyku艂u http://www.tripy.pl/w-co-spakowac-rzeczy-przy -przeprowadzce/ kt贸ry okaza艂 si臋 w tym bardzo pomocny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jowa Jowa
Zupe艂nie nie przera偶aj膮 mnie przeprowadzki, mimo tego, 偶e mam za sob膮 ju偶 dwie w swoim 偶yciu i wszystkie maksymalnie chaotyczne aczkolwiek sprawne i szybkie. To ile daje mi przeprowadzka w zwi膮zku z pozbywaniem si臋 zb臋dnych grat贸w jest dla mnie tak ogromn膮 przyjemno艣ci膮, 偶e wynagradza mi trud przeprowadzki w ca艂o艣ci. I tak na prawd臋 to nie mog臋 si臋 doczeka膰 kolejnej, byleby tylko m贸c znowu pozby膰 si臋 wielu niepotrzebnych w naszym 偶yciu rzeczy, a kt贸re chc膮c nie chc膮 nawet w dwa lata w jednym miejscu mo偶na nagromadzi膰 w ogromnej ilo艣ci :D. Co prawda rzeczy nadal mam multum, w ostatniej przeprowadzce ju偶 wynaj臋艂am firm臋 Wiki Przeprowadzki i uda艂o si臋 troch臋 to ogarn膮膰 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sabla

Je偶eli nie wiadomo od czego zacz膮膰, to warto poczyta膰 te poradniki:聽http://www.japa-przeprowadzki.com.pl/poradnik.html Tam jest super wszystko wyja艣nione. Znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie pytania dotycz膮ce przeprowadzki.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艂ukasz975

Ja w czasie przeprowadzki niekt贸re swoje rzeczy da艂em do przechowania do magazynu w less mess storage 偶eby od razu nie zagraca膰 wszystkim swojego nowego mieszkania tylko na bie偶膮co je藕dzi膰 i wyci膮ga膰 potrzebne rzeczy i powoli umeblowywa膰(istnieje takie s艂owo?)聽pokoje, spoko opcja, nic nie powinno si臋 zgubi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 patrycja
Dnia 5.08.2019 o 14:16, Go艣膰 艂ukasz975 napisa艂:

Ja w czasie przeprowadzki niekt贸re swoje rzeczy da艂em do przechowania do magazynu w less mess storage 偶eby od razu nie zagraca膰 wszystkim swojego nowego mieszkania tylko na bie偶膮co je藕dzi膰 i wyci膮ga膰 potrzebne rzeczy i powoli umeblowywa膰(istnieje takie s艂owo?)聽pokoje, spoko opcja, nic nie powinno si臋 zgubi膰

mam zaplanowany remont w mieszkaniu od wrze艣nia i zastanawia艂am si臋 w艂a艣nie nad skorzystaniem z self storage. faktycznie jest to dobre rozwi膮zanie? nigdy wcze艣niej nie nie korzysta艂am z takiej opcji. jeste艣 w stanie poleci膰 ten less mess?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 joko

Je艣li przeprowadzka Ci臋 przerasta, to odezwij si臋 do firmy Japa&Co. Przynajmniej szybko b臋dziesz mie膰 wszystko z g艂owy. Nie ma sensu samemu si臋 z tym wszystkim u偶era膰.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 B_asia

Nie b臋d臋 oryginalna i z czystym sumieniem mog臋 poleci膰 less mess'a

Udost臋pnij ten post

Japa&Co b臋dzie najlepszym wyborem. Zreszt膮 odezwij si臋 do nich i sama si臋 przekonasz jak 艣wietnie do tego wszystkiego podchodz膮. Zapewni膮 Ci nawet wszystkie potrzebne kartony i wszystko, co b臋dzie Ci potrzebne do zorganizowania przeprowadzki.聽

Udost臋pnij ten post

Ja te偶 nale偶臋 do fan贸w firmy Japa&Co 馃槈聽Trzeba przyzna膰, 偶e znaj膮 si臋 na rzeczy i potrafi膮 szybko ogarn膮膰 ca艂膮 przeprowadzk臋. Moim zdaniem nie ma lepszych.聽

Udost臋pnij ten post