Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malenka8686

czy mogę być w ciąży ? proszę o interpretację

Polecane posty

współżyłam 20.o9, 30.09 dostałam krwawienia podobnego do miesiączki lecz były skąpsze i trwał 5 dni 11.10 zrobiłam test beta HCG i wynik wyszedł

Gość jesienny wiatr
ile hcg ci wyszlo?

współżyłam 20.o9, 30.09 dostałam krwawienia podobnego do miesiączki lecz były skąpsze i trwał 5 dni 11.10 zrobiłam test beta HCG i wynik wyszedł

Gość jesienny wiatr
nie dokonczylas ile ten wynik wyszedl nie widze wyniku

Gość nimmi
pisz słownie bo kafe nie radzi sobie ze znakami mniejszości i większości

Gość jesienny wiatr
niestety nie jestes w ciazy. przykro mi. ciaza wczesna zaczyna sie wynikiem powyzej 5,3.

Gość nimmi
po 3tyg. jest wiarygodne jak najbardziej

Gość jesienny wiatr
to nic tez tak mialam i niestety nie bylam i nie jestem w ciazy.

na wyniku pisze ze kobiety w 3 tyg ciąży 5,8-71,2 to nie ma możliwości że u mnie taki wynik bo zrobiłam badanie przed 3 tyg ciąży ?

i czy to prawda że z badaniem trzeba poczekać conajmniej 10 dni od spodziewanej miesiączki ? czyli w moim przypadku od 30.o9

Gość jesienny wiatr
ale nie ma co sie ludzic. test z krwi jest 100% wiarygodny. i niestety nie masz ciazy

Gość jesienny wiatr
a kiedy masz dostac okres?

Gość nimmi
O czym ty piszesz? Zrobiłaś test po 3tyg. od stosunku więc byłby to 5tydz. (3tydz. od zapłodniania) więc jakim cudem miałoby nie wykazać ciąży. Przy tak niskim hcg nie ma mowy o ciąży. Więc nie ma co dalej roztrząsać. Poniżej 5 uznaje sie jako brak ciąży więc twoje 0,1 to już nie ma co kombinować.

Gość nimmi
10 dni od terminu okresu? Nie, testy zwykłe spokojnie wykrywają ciążę po 6 dniach od zapłodnienia a beta hcg jest o wiele czulsza. Sama robiłam test z moczu tydzień po okresie i wyszła ciąża. Beta już dawno wykryłaby ciążę.

Gość jesienny wiatr
to samo pisalam autorce ale ona probuje na sile wmowic sobie ciaze. echhh wspolczuje

Gość nimmi
Czyżby to był kolejny temat tej samej osoby?

przecież do zapłodnienia i ciąży nie koniecznie dochodzi od razu po stosunku ! więc 3 tyg od stosunku nie oznacza 3 tyg ciąży

Gość nimmi
Zrozum, nawet jeśli do zapłodnienia doszłoby później to po 3tyg. od stosunku beta hcg wykryłaby ciążę. Mnie najzwyklejszy test wykrył ciążę tydzień po terminie okresu (czułość 25) a beta po 3 tyg. wykazuje mniej niż 0,1 to znaczy że ciąży nie ma i ewentualne opóźnienie zapłodnienia nie miałoby znaczenia. Pisałam ci że testy z moczu mogą wykryć ciażę już po 6 dniach od zapłodnienia. Więc czego jeszcze nie kumasz skoro beta hcg wykrywa ilość mniej niż 0,1?

autorka ma rację, ja zaszłam w ciąże 7 dni przed @ kiedy w tydzien po spodziewanej miesiączce poszłam na bete- beta wyszła negatywna! tak jak ty miałaś. Powtórzyłam ją dopiero po tygodniu i wyszła 1200 w innym laboratorium a w miedzy czasie test ciążowy też wyszedł pozytywny - wywnioskowałam ze wina laboratorium co zareklamowałam.Nie pisze autorko ze u Ciebie tak też może być ale zrob jeszcze normalny test może to cie uspokoi :)