Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyc sie nie chce

makabra z finansami

Polecane posty

Gość zyc sie nie chce
prowadzimy firmę budowlaną, robi się robotę- wystawia fakturę- dwa tygodnie na płatność z jednej pracy miała być na koniec września- zleceniodawca na poczatku października stwierdził, że będzie na koniec października- nie opłaca się teraz iść do sądu, bo zejdzie jeszcze dłużej druga faktura- prawie ta sama sytuacja trzecia- miała być wystawiona- ale przeciągnęła się robota (będzie wystawiona w przyszłym tygodniu), więc jakiegoś 23-24 października- dwa tygodnie na kasę ostatnie pieniądze były we wrześniu, miały być na początku października z faktury 1 z wrześniowej ludzie dostali wypłaty, poplacilismy rachunki, zusy itd. w październiku nie przyszła kasa, więc poszły wszystkie oszczędności- zusy, zaliczki, paliwo, żeby dojeżdzać

Gość zyc sie nie chce
dzwoniłam do providenta, maż też- powiedzieli że nie mają w tym momencie żadnej oferty- od znajomej pani provident wiem, że zmieniły się zasady i jak nie ma oferty to nie ma szans na dostanie- kiedyś mógł zadecydować przedstawiciel, teraz tak nie ma, w providencie kazali dzwonić za tydzień, bo może będzie oferta o telefonie nie wiedziałam- powiem mężowi, żeby dzwonił nawet jakby nie przyszła kasa za fakturę to ja będę miała już wypłatę i z tego by się zapłaciło ratę z trzeciej pracy będzie na pewno płatność- to duża robota, płacą cały czas, tylko ten czas czekania no i etap musi być zakonczony, żeby wystawic fakturę

Gość zyc sie nie chce
nie mamy tak znajomych żeby pożyczyli potzrebujemy dokładnie 1800 zł 1500- mieszkanie 300- telefon i to wszystko

lookoflooks "kiwi widac tepaku ze nie masz o niczym pojecia skoro piszesz takie brednie" Nie obrazaj mnie bez podstaw, nie moja wina że nie mam takiej sytuacji i rachunki popłacone na czas, jesli ktos się do interesu nie nadaje to powinien go zwinąc. jak mozna mieć firmę a nie mieć 1800zł??? oj tammmm kiwi to tłusta locha radzę iśc sie douczyc bo tak sie składa że 87,6 to nie 100:D więc nim zaczniecie snuc swoje teorie to radzę zapoznac sie z liczbami:D

Gość trzeba trzeba trzeba
oczywiście ,ze mozna nie miec 1800zl, maja racje w dupie bylas i gowno widzialas, co ty wiesz o prowadzeniu firmy.Mloda firma ,dlatego uwazam ,ze nie powinniscie wogole terminow wystawic, wlasnie zeby nie doprowadzac do takich sytuacji.

wypowiedz wyzej jest do kiwi!!

Gość zyc sie nie chce
w budowlance przyjmują tylko takie faktury, z terminem dwa tygodnie, chyba nawet w przepisach jest i tak się właśnie ludziom wydaje, że jak się ma firmę to się śpi na pieniądzach- a jest gorzej niż jak się weźmie wypłatę raz w miesiacu, zrobi opłaty i wiadomo ile na życie zostaje

trzeba trzeba trzeba jak by mieli pojęcie to by nie było teraz rad takich jak im dajesz typu "terminy płatności" bo by w ogóle tego tematu nie było, czyż nie?

ja juz prowadze interesy jakis czas, na poczatku faktycznie mialam roznie.Wszyscy mysla ,ze jak sie ma firme to sie zarabia chyba w milionach, ewnie tak ,ale w gigantycznych przedsiebiorstwach. Ja was kieruję do Inicjatywy Mikro, firma wprawdzie pozabankowa, ale bardzo rzetelna.ama korzystalam i jestem zadowolona, z tego co iwem do 10tys. jest bez zabezpieczen

tego treba sie nauczyc, niestety na wlasnej skorze.Prowadzenie firmy to nie jest pasmo sukcesów

absolutnie, kwestia umowa z firmą .Płatnośc może być dokonana z góry, po wykonaniu zlecenia, możecie również brać zaliczki.Skierujcie się do dłużników o zaliczki na pokrycie faktury! Zaliczka powinna być brana zawsze, to ,ze ktos wystawia faktury terminowe to tylko jego decyzja

Gość zyc sie nie chce
dzięki, jutro rano spojrzę na to, dziś i tak już nic się nie załatwi

trzeba trzeba trzeba ale często ludzie sami Sobie kłopoty robią:) jestem pośrednikiem nieruchomości ale tez pracowałam na e transie i łatwiłam ładunki, bawiło mnie to jak np znajomy brał ładunek gdzie dostał za samo paliwo do tego jeszcze stracił bo trzeba kierowce opłacic, autostrady i td wiec jaki jest wtedy sens? Jeszcze pojechał w miejsce gdzie była bryndza i pozamiatane potem ładunku szukał, ludzie często biorą się za coś a nie maja o tym pojęcia :) Inne przykład mój dawny pracodawca: kazał brac wysokie prowizje, ludzie sie nie godzili to on ich w dupie miał i w rezultacie ludzi co raz mniej, przy takiej konkurencji lepiej miec niejsza prowizje i kilka sprzedazy niz nic, czy uwarzasz ze z takim podejscem daleko zajdzie, gdzie jest nie miły i kłóci sie z ludzmi o kase mimo ze sa inne realia na rynku? Ludzie często przez swoja głupote sie doprowadzają do takiego stanu sytuacji, zaprzeczysz?:)

dlatego uwazam ,ze moda firma , absolutnie nie powinna dawać zlecen na termin , jezeli ktos sie spoznia, automatycznie zaznaczyc w umowie, ze sa kary umowne itd.itp. Mam nadzieje,ze wogole macie jakies umowy spisane ze zleceniodawca? kOLEJNA SPRAWA w firmie musisz zrobic zalozenie , jak bedzie najgorzej to dostane 10000zl i musze oplacic pracownika ZUs Czynsz US itd itd. W najlepszym razie bede miec zalozmy 20000zl i wtedy spokojnie na tym wyjde.Realixzować zamowienia w odniesieniu do najgorszej strategii. Zasady: Wypracować dochód pasywny! Kapitał obrotowy (nieruszalski;p dla budżetu domowego)

Gość firmy budowlane
nie rozumiem sposobu prowadzenia firmy.Ja prowadze tez firme budowlana i u mnie jest tak,ze bire zaliczki w czasie robot,na koniec pracy wystawiam fakture i placa reszte (najczesciej to juz jest 30% calej sumy).A co bys zrobila jakby ktos nie zaplacil ci faktury wcale,sadzic sie latami.Ja od samego poczatku biore zaliczki ,zaczynamy prace biore ok 30%,jak rokota jest juz na ukonczeniu biore tez zaliczke a na koniec wystawiam fakture.Wszystko mam w umowie takze nie dam sie zrobic w chuja .Jak firma nawet nie doplacila by reszty to mniej tracisz.Chyba nie robicie inwestycji po 300000 ze cie puzniej bedzie stac po sadach latac. I co do prowidenta to klamiesz moja zonak jest przedstawicielka tej firmy.Pytalem sie o twoja sytuacje to mi powiedziala ze jak masz dochodu 1500 ze swojej wyplaty to pierwsza pozyczke jaka bys dostala jest rownowartosc,jak bys splacala w terminach to za jekis miesiac dali by ci druga propozycje.Wiec nie pierdol ze nie ma dla ciebie propozycji bo moja zonka sie usmiala do lez.Oni wszystkim daja bo maja niezla korzyść.Chyba ze juz kiedys mialas pozyczke z prowidenta nie splacalas jej i mialas komornika to wtedy nawet provident nie da.Bo jak moja zona powiedziala mozesz miec i 10 komornikow ale z innych firm ,a jak nigdy nie mialas z providenta to na 100% ci dadza a i jeszcze jedno wlasnie przedstawiciele daja pozyczki nikt inny

Gość dbcngxfcvx
optymistką jesteś, dlaczego zakładasz że te faktury z 10 listopada zostaną w terminie zapłacone? bo klient obiecał, nie liczyłabym na to.