Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pepitka!

Dobra cukiernia we Wrocławiu

Polecane posty

Gość Pepitka!

Witam, szukam dobrej cukierni we Wrocławiu. Wszędzię gdzie trafiam, torty i ciasta są ciężkie, te margarynowe kremy, zero smaku. Może i ładnie wyglądają, ale przyjemności z jedzenia za grosz... Potrzebuję zamówić tort, ale chciałabym aby nie był to "tort dla tortu" tylko coś z czego jedząc będę czerpać przyjemność. Bardzo proszę o sugestie. Od razu zaznaczam, że Sowa i Spychała zaliczają się dla mnie do tych opisanych powyżej. Dziękuję i pozdrawiam Wrocławian i nie tylko :)

Gość boska borgia
może poszukaj na gumtree ogłoszeń jakiejś pani, która robi torty na zamówienie, to będziesz mogła dokładnie jej wytłumaczyć co i jak. Nie pomogę więcej, bo mimo żem wrocławianka od ponad ćwierćwiecza to w torty i inne wypieki zaopatruje mnie babcia, więc z cukierni mogę najwyżej polecić pączki w okolicach Grunwaldu ;)

Gość Pepitka!
Dzięki! Ale z taką Panią to też nigdy nie wiadomo. Wolałabym spróbować wcześniej. A z doświadczenia wiem, ze większość domowych tortów, robionych przez "ciocie" jest raczej śrenia :| Chyba, że to tylko u mnie w rodzinie :) Sama też umiem zrobić tort, ale bez większych szaleństw.. biszkopt, krem.. A chciałabym coś naprawdę dobrego. Może ktoś jeszcze?

Gość slodkadziupla.pl
Polecam slodkadziupla.pl :) Smaczne i piękne torty to nasza specjalność. Dekorujemy lukrem plastycznym w stylu angielskim. W ofercie mamy także inne domowe wypieki w konkurencyjnych cenach zapraszam na slodkadziupla.pl

Gość gość
Stary temat, ale nigdy nie jadłam lepszych ciast niż w Sowie. Torty na okazje zawsze zamawiam tylko tam. Robią wrażenie i są przepyszne. Tam każde pojedyncze ciastko smakuje jak ambrozja. Nie kupuję już innych, szkoda kasy. Jak już mam coś kupić to tylko tam.

Gość magda456mu
Zdecydowanie Ani Babki na Slicznej 25A. Ciasta domowe, bez polepszaczy, tory na zamowienie. Jednym slowem najlepsza cukiernia jaka udalo mi sie znalezc we Wro.

Gość gość
magda456mu AniBabki w tej cukierni kremy do tortów: jogurtowy... czekoladowy... itd... to kremy z proszku, do domowego jedynie mają to, że biszkopty są robione tradycyjnie, reszta o kant tyłka rozbić. Nie polecam. na prawdę, ciocie i babcie osiedlowe robią smaczniejsze torty.

Gość gość
Miałam przyjemność być na kilku dniach próbnych w cukierni Anibabki, szczególnie wspominam robienie ich niby zdrowych ciastek z toną cukru, masła i śmietany dodanie do tego słodkich bakalii które też zawierają cukier i płatków owsianych nie spowoduje że będą dietetyczne i zdrowe. Mało jest o nich opinii a niestety trochę przekłamują prawdę o swoich wypiekach.

Gość kaśakkkk
Naprawdę dobrymi wypiekami mogą pochwalić się oni https://e-torty.pl/kategoria/torty-owocowe . Masa zdecydowanie nie jest ciężka,biszkopt nie jest suchy no i dekoracje ich wyrobów-naprawdę fajne miejsce

Gość Najlepsze
Nie wiem czy blisko Ciebie ale koniecznie poszukaj Piekarni Rąba.. zobacz sobie co mają w ofercie.. ale jak jesteś fanką bezy to tylko Rąba :D ja na każdą okazje zamawiam torty bezowe i nie ma sobie równych ! http://www.piekarniaraba.pl/