Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostrzana_troskliwość_

Upławy...

Polecane posty

Witam dziewczyny... piszę tutaj z pewnym problemem... otóż moja siostra mówiła mi ostatnio, że ma mleczne upławy z pochwy... nie są to jednak gęste serowate upławy, ale zwykłe, tylko o zabarwieniu mlecznym... ostatnio siedząc obok niej wyczułam dziwny zapach, przypuszczam że tych upławów... czy to normalne że ich zapach można tak wyczuć? zaznaczę, że moja siostra dba o higienę intymną... trochę mi głupio powiedzieć o tym siostrze, z resztą kiedy zaczynam się odzywać na ten temat to ona nie chce rozmawiać ze mną... co to może być? czy to normalne a ja jestem tylko jakaś przewrażliwiona? (tak twierdzi moja siostra...)

miała któraś taki problem?

a może to nic takiego, a ja wszystko wyolbrzymiam?

Gość kremeretyna
wyslij ja do gina ma pewnie drozdzyce

Niech Twoja siostra spróbuje zrobić sobie 7-dniową kurację probiotykiem dopochwowym invag, który najlepiej zaaplikować na noc. Zawiera on 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego, które kolonizują pochwę. Dolegliwości powinny ustąpić. Niech pamiętam o właściwej higienie intymnej, używa tylko podpasek oraz nosi bawełnianą bieliznę.

Gość Betty Q
Misiaczek ma rację, probiotyki powinny wspomóc flore bakteryjna i znormalizowac ilość wydzieliny. Nie piszesz w jakim wieku jest siostra, ale jeśli siostra niechętnie siega po preparaty dopochwowe to alternatywą jest provag żel.

Gość lady bronka
są tez probiotyki doustne, np. provag. ale jeśli upławy trwają od jakiegoś czasu lepiej pójść do ginekologa, bo to może być jakaś infekcja.

Gość lactovaginal/clotrimazol
poczytajcie sobie o cyklu miesiączkowym i rodzajach śluzu-może to zwykłe fizjologiczne sprawy? ale jeśli mimo to podejrzewacie infekcje to bez recepty siostra może zastosować probiotyki o których piszą powyżej albo jesśli sa objawy tj swędzenie, pieczenie to dobra jest maść clotrimazolum.

Gość misiurama
może twoja siostra ma po prostu taki zapach, niekoniecznie musi mieć infekcje. najlepiej by było gdyby poszła do ginekologa i sprawdziła co może być przyczyną. probiotyki też nie zaszkodzą, ja stosuję akurat provag doustny, bo tak mi najwygodniej. ważne ze pomaga.

Gość LuśkaSzalona
Możesz siostrze zasugerować, że powinna pójść na wymaz z pochwy, wtedy przekona się czy to infekcja czy po prostu ma taki naturalny „intensywny zapach bez infekcji. Tak jak dziewczyny piszą probiotyki na pewno pomogą. Ja dodatkowo oprócz doustnego probiotyku codziennie na noc po kąpieli smaruje się provag żelem. Zakwasza on środowisko pochwy, łagodzi podrażnienia i chroni przed infekcjami. Nie wyobrażam sobie dbania o higienę bez codziennego stosowania płynu do higieny intymnej i żelu z kwasem mlekowym.

Gość lusi99
Ja też jak moja poprzedniczka proponuje sięgnąć po dopochwowy probiotyk invag ,kóry działa szybko i skutecznie.Mówie to z własnego doświadczenia bo też go stosowałam i jestem bardzo zadowolona z jego działania