Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadia143

Gdzie Można Się Zgłosić ?

Polecane posty

Gość Nadia143

Cześć. Mam do Was takie pytanie. Mieszkam w Okolicy Szczecina i może wie ktoś gdzie może zgłosić się osoba będąca w ciąży ? Niestety gdy chłopak się dowiedział zostawił Mnie i przeprowadził się z rodziną do innego miasta ;/ A rodzice nie mogą się dowiedzieć, ze jestem w ciąży. Mamy okropną sytuację finansową i nie mogłabym zapewnić dziecku warunków. Więc chciałam oddać do adopcji. Myślę, że to lepsze niż aborcja... Której bym nie chciała robić ;/ A niestety nie mam gdzie iść przeczekać do końca ciąży i nie mam też kasy, gdyż nadal się uczę i nie mogę znaleźć pracy :( Wiecie może gdzie może zgłosić się kobieta w ciąży i poczekać tam do rozwiązania tak by rodzina się nie dowiedziała ? Mam nadzieję, ze podpowiecie coś. Nie piszę o usunięciu tylko przeczekaniu ciąży i oddaniu dziecka. Wiem, że to też złe, ale nie mam innego wyjścia :( Proszę o poważne odpowiedzi. Z Góry Dziękuję za odpowiedzi

Gość Nadia143
Dziękuję Wam Bardzo. Przynajmniej Jakieś normalne odpowiedzi. A czy w domu samotnej matki mogę być do czasu rozwiązania ? Mam plan co powiedzieć rodzicom, ze jadę z koleżanką za granice już nawet ugadałam się z nią, ale problem właśnie gdzie mieszkać przez czas niby wyjazdu. A wiecie może jak działa taki dom samotnej matki ? Czy mogę tam być do czasu rozwiązania ? Jestem w 5 miesiącu ciąży. Więc raczej nie wiele zostało. A, że jestem osobą trochę przy kości to tak nie widać aż bardzo. Przynajmniej na tyle, że rodzina nie zauważyła. Również szukam na google i czytam różne opinie, ale każdy co innego pisze ;/

Gość jejku*
Gratuluje ci odwagi, ja bym nie umiala tak okłamac rodziców. A kolezanka cie nie wyda??? A nie bedzie tak, ze jak za kilka lat sie dowiedza, ze mieli wnuka, to bedą miec do ciebie przeogromny żal??? Ile masz lat?

Zadzwon tam i sie dowiedz. Mysle, ze mozna, chyba po to te domy sa. Masz skonczone 18 lat? Jesli tak to bez problemu powinni cie tam przyjac, badz skierowac do odpowiedniego osrodka. Jesli jestes niepelnoletnia, to obawiam sie, ze nici z tego.

Gość Nadia143
Dziękuję za odpowiedzi. Nie nie, koleżanka nie wyda i gdyby miała swoje mieszkania to bym mogła u niej mieszkać, ale sama ma ciężką sytuację. Wiem, że to złe(choć może nie tak jak aborcja)... Ale ja na prawdę nie mam warunków na dziecko ;/ Jeśli chodzi o to to zabezpieczałam się, ale widocznie coś nie tak poszło ;/ Gdybym miała lepszy warunek byłoby inaczej... Sami mamy sporo długów, że szok ;/ Dlatego myślę, że tak byłoby lepiej dla dziecka niż życie w takiej nędzy i wgl :( A jeśli chodzi o wiek to prawie 19. Mam nadzieję, ze raczej nie dowiedzą się :(

Zajrzyj tu jutro lub w piatek, zapytam sie u zrodla co i jak z adopcja. Moze byc tak, ze juz teraz by zaczeli szukac dla dzieciaczka rodziny. Na razie dzwon do osrodka, nie ma co czekac.

Gość Nadia143
Ok, Dziękuję Wam wszystkim ;* Podzwonię po ośrodkach