Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poplatani

Kręcone włosy u dziecka

Polecane posty

Gość Poplatani

Mam może głupie pytanie, ale mnie od jakiegoś czasu nurtuje. Moja 1,5 roczna córeczka ma mocno kręcone włosy, czy tak już zostanie? Czy dziecko którejś z Was miało kręcone a potem się znienacka wyprostowały? Jak jest ze ścinaniem - czy coś zmienia? Będę wdzięczna za odpowiedzi - sama mam totalnie proste włosy i się nie znam.

Gość To zależy ...
Może być różnie, bardzo często dzieci mają loczki, a potem sytuacja się zmienia, może mieć podatne włosy. Loki rzadko kiedy się zachowują.

Moja babcia trzymała moje loczki w plastikowym woreczku :) Jak byłem malutki, miałem bielusieńkie loczki - jak baranek. Podobno zaczęły się prostować i ciemnieć, kiedy miałem ok 5 lat.

Gość paroovvka
Moze byc tak, moze byc inaczej. Moja siostra miala loki, a potem zaczely sie prostowac. Ale ma wlosy o takiej puszystej, troche siankowatej strukturze - ja natomiast mam totalnie sliskie i gladkie.

Gość do lomu
to z Tobą rozmawiałam kiedyś o siostrzenicy Twojej??? coś się zmieniło czy dalej tak samo beznadziejnie?

Misia sobie radzi całkiem nieźle :) Z siostrą nadal nie rozmawiam.

Gość do lomu
Ale macie już kontakt? bo powiem, że trochę mnie poruszyłeś swoją historią:)

Nie mamy - siostra nadal nie pozwala mi się z Misia kontaktować. Moja mama z Małą rozmawiała i od niej wiem, że wszystko ok. Siostra jest teraz w ciąży ze swoim Półgarem i - podobno - zamierzają na stałe wyjechać do Bułgarii.

Gość do lomu
Czyli dalej dość smutno:( dobrze chociaż, że dziecko się odnalazło. Trzymaj się- trzymam za Was kciuki:)

Gość do lomu
A co do oków to ja też miałam kręcone jak u barana. A dzisiaj mam co najwyżej falowane. Ale ja uważam, że mocno kręcone włosy u dziecka to zmora i trzymam kciuki żeby mojej córze się nie pokręciły

Gość Poplatani
Bardzo dziekuje za odpowiedzi

Gość loczkowa ja
ja na odwrót, jako dziecko proste, a jako nastolatce zaczely mi sie krecic, teraz mam 28 lat i mam normalne kraęcone.

Gość ja jako dziecko miałam
loki jak sprężynki i miałam jasne włosy. Teraz mam prawie czarne i włosy wywijają mi się w każdą stronę ale lokami tego nazwać nie można :o