Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia080986

ruchy dziecka 25tc

Polecane posty

Gość kasia080986

Czesc dziewczyny! Jestem w 25tc-od ok 6tyg czuje malenstwo-wiadomo-na początku leciutko,z czasem coraz mocniej. Martwie sie bo od 2-3 dni jakoś słabiej czuje. Tzn czestotliwość ok,ale jakby delikatniejsze. Miałam tez tak pare dni ok m-c temu,no ale wtedy dziecko wazylo 350gr a teraz 700gram. Niewiem,czy powinnam sie martwić? Dodam że usg miałam 12.10 przy przyjeciu do szpitala-przeplywy i serduszko były ok. Nie wiem,czy możliwe że dziecko np.jakoś sie odwróciło? No ale czy ono mialoby az tyle miejsca jeszcze?

Gość przyszła_mamusiaa
jestem tak jak Ty w 25 tc :)) zdarza mi się, że ruchy maleństwa w niektóre dni czuję o wiele rzadziej, i zdarza się też że są one słabsze i delikatniejsze. Według mnie to zupełnie normalne, że tak jest, nie przejmuj się :)

Gość spokojnie dopiero po 30 tc
ruchy są naprawdę odczuwalne i wtedy trzeba zwracac uwagę na ich częstotliwość teraz maluszek jest jeszcze i tak nieduży;)

Gość paroovvka
Kobitki to ja mam pytanie - tez jestem w tych okolicach - 24 tydzien - i od jakichs 3 dni cos mnie co jakis czas w dole brzucha kluje albo ciagnie. To druga ciaza, nie przypominam sobie takich atrakcji w pierwszej, a juz na pewno nie na tym etapie. Mcie cos podobnego? To normalne?

Gość kasia080986
Ja w tej ciąży ciagle mam jakieś bóle i kłócia-2 razy szpital zaliczyłam-wyszło ze ok. A gdzie dokładna lokalizacja? Wiem,że na tym etapie mały ma dużo miejsca-no,ale dziwne dla mnie tym bardziej,że już raz tak miałam-lekarze twierdzili ze ok-że ok.25 tc ruchy powinny być regularne-no i tym sie martwie-że sa delikatniejsze.

trochę przesadzasz 25 tc to jeszcze bobas jest tak mały że ma fulll miejsca do pływania jeszcze jest bardzo malutki, dopiero za pare tygodni odczujesz konkretne ruchy dziecka i bedziesz wiedziała że to ono, masz prawo jeszcze mało czuć także spokojnie

Gość kasia080986
Mnie martwi to,że ruchy sa mniej intensywne-czuje jak tak sobie plywa,ale leciutko. Uderza tez znacznie lżej. Pare dni temu czulam go mocniej,nawet momentami byl aż przykry ten kopniak i widziałam jak mi brzuch wypycha,taka kulka.

a moze sie przekrecila i temu tak czujesz, spokojnie bo dziecko nie lubi jak sie denerwuje mama, ja tez tak miałam uwierz teraz mam 38 tyd i tez mam prawo mniej czuc bo jest juz duża a u ciebie odwrotnie, nie panikuj

Gość 55555555555555555555555555
zawsze jak cie cos niepokoi możesz podejśc do lekarza prowadzącego i go zapytać albo zrobić usg ,po co masz sie stresować że cos jest nie tak .

Gość kokoszka123
hej jestem w 29tc, pierwsze ruchy 23 tydzień (dopiero!), miałam tak, że przez 3 dni nic nie czułam, a potem już jak schizowałam to jak wierzgneło to wiedziałam, że jest ok. myślę że to zalezy od ułożenia. moja córcia rusza się najchętniej późnym wieczorem albo w nocy, czasem jak wstane do łazienki ok 4 to też ją czuję mocno. może po prostu pzesypiasz;) ale zawsze możesz się spytać lekarza prowadzacego;) zdrówka

Gość kasia080986
Ja czuje ruchy,tyle ze slabiej. Usg z przepływami było 12.10- było ok. Miesiac temu tez bylam w szpitalu i tez slabiej ruchy czulam-lekarze mowili ze to normalne bo dziecko jest male. No ale teraz troszke uroslo.

Gość kokoszka123
słuchaj, jesli tylko masz jakieś nerwy to skontaktuj się z jakimś lekarzem, np prowadzącym. Ja ta mam po prostu wrażenie, ze to zależy od ułżenia bobasa, ale to są moje odczucia.

Gość kasia080986
Ja do lekarki z byle pierdola dzwonie i troche mi wstyd ze tak panikuje-te 2 pobyty w szpitalu to byly moje schizy. Niby ruchy liczy sie w poźniejszej ciąży-i tak sie probuje uspokoic,że przecież skoro sie rusza jest ok. Poprzednia moja ciaża byla obumarla w 1trym.-serduszko przestało bić i stad te moje stresy.