Gość kascz Napisano Październik 18, 2012 Blue City postanowiło przybliżyć swoim klientom smaki Grecji, Bułgarii czy najciekawszych rejonów Włoch, w związku z tym poszerza ofertę bardzo popularnego Jarmarku Produktów Regionalnych o regionalne perełki z tamtych stron. Można je skosztować podczas weekendu 19-21 października. Stoiska wokół fontanny wzbogaca się od tego miesiąca o greckie oliwki, oliwę, sery i wina. Będą też bułgarskie przetwory przyprawy, a także włoskie sery i genialne wędliny. Nie zabraknie tez stałych atrakcji. Jak co miesiąc będzie można skorzystać z szerokiego wyboru wędlin pochodzących od producentów z Warmii i Mazur, posmakować korycińskich serów, wiejskich jaj i miodu, a także wędzonych ryb prosto z Jeziora Żywieckiego. Niezapomnianych wrażeń smakowych dostarczy też połączenie kiszki ziemniaczanej i ogórków narwiańskich. Będzie można też kupić kwas chlebowy i piwo regionalne. Już teraz Blue City zapowiada niezwykłą atrakcję podczas grudniowej, bożonarodzeniowej odsłony Jarmarku: z tej okazji zawita pod błękitną kopułą aż piętnastu producentów z Litwy. Boże Narodzenie będzie w tym roku miało mocny, litewski smak! http://bluecity.pl/wydarzenia/jarmark-produktow-regionalnych,1825,pl.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach