Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

matylda14

co potrafia wasze 9 miesieczne dzieci

Polecane posty

brawo pa-pa pokazuje oko, ucho, glowe, raczki pokazuje lampa-nos chodzi przy meblach wola tata i mama wola "sie" - czesc w ksiazeczce pokazuje rozne rzeczy trzyma butelke tanczy trzymajac sie mebli pokazuje jaki jest duzy

Gość iughoghi
do powyżej- akurat tyle potrafi- nie żartuj

Gość mamamamammmaaammm
moje pierwsze tez potrafiło m/w na tym samym poziomie ale chodziło samo i jaki jest duży, jak robi aaa czyli kładło głowę na poduszce. Mowiło mama, tata, baba, dziadzia i robilo papa. Drugie jest mniejsze ale juz widzę ze nie będzie takie sprytne :)

Gość a co w tym dziwnego?
moja córka też umiała te wszystkie rzeczy w wieku 9 miesięcy

Gość a co w tym dziwnego?
moja córka też umiała te wszystkie rzeczy w wieku 9 miesięcy

Gość hbvghjhjhj
Przeciez tutaj wszystkie dzieci sąwybitnie uzdolnione:D

Gość mamamamammmaaammm
moje pierwsze tez potrafiło m/w na tym samym poziomie ale chodziło samo i jaki jest duży, jak robi aaa czyli kładło głowę na poduszce. Mowiło mama, tata, baba, dziadzia i robilo papa. Drugie jest mniejsze ale juz widzę ze nie będzie takie sprytne :)

Gość wertyuwertyu
to jest normalny rozwój, poczytaj sobie na portalach dla rodziców :)

Gość wertyuwertyu
to jest normalny rozwój, poczytaj sobie na portalach dla rodziców :)

Gość moja też
Moja pokazuje jak jej się chce jaka jest duża, papa, piątka i brawo. Na psa woła zawsze "e" i do mniejak coś chce ,,mama", staje przy meblach.

Gość królik i moje wielkie uszy
- moja pokazuje literki w książece gdy powiem "pokaż mamusi gdzie literka B, Z" i je znajduje bez problemu, - kroi samodzielnie kotleciki na talerzu, nożem..niestety trzyma go w lewej ręce, idzie jej to trochę nieporadnie i śmiejemy się z męzem gdy jemy razem obiad - myje sama głowę, ale często zapomina nałożyć sobie odżywkę, no i z suszeniem ma problemy, może dlatego że suszarka dosyć ciężka

Gość DO WIOSENNEJ
wiosenna ty gruby czolgu :D:D

Gość DG------------DG
:D:D:D

Gość cudowna 999
królik i moje wielkie uszy :-) Hahaha

Gość to trzeba poświęcać dziecku
więcej czasu, i to PRODUKTYWNIE, a nie naskakiwać na matki normalnie rozwjających się dzieci, że pewnie kłamią :D wariatko jedna :D zaniedbałaś wychowanie dziecka, to rusz tłustą dupę sprzed kompa i naprawiaj zaległości!

Gość Nzjzyz
Moje chodzi Potrafi napisać swoje imię Czyta ze mną bajki Dzwoni sam do taty Śniadanie i kolacje sam sobie robi

Gość styczniowa mama12
MAm córkę z końca stycznia co prawda taka zdolniacha nie jest jak czytałam wyżej ale też się pochwalę -siedzi posadzona ale nie podniesie się sam np. w łóżeczku -chodzi ale tylko trzymana za dwie rączki za jedną już sie boi i staje, o chodzeniu przy meblach jeszcze nie myśli -mówi baba i mama, - woła kota ale nie kici kici tylko jakoś śmiesznie po swojemu syczy, -wie gdzie nacisnąć zabawkę żeby grała -rozumie że nie wolno otwierać jej szafek ale i tak to robi tyle że wcześniej patrzy czy ktoś widzi. -robi papa -rozumie jak jej mówię "gdzie kiciu" i patrzy na okno bo kot zawsze tam siedzi, -robi tosi,tosi i przybija piątki -daje cześc i jak coś sobi przypomnę to dopiszę,,,,

Gość mam idealne dziecko
pokazuje papa, brawo, ucho, oko, nos, jak cos chce to tez pokazuje raczka, mowi am, mama,tata, baba, em (moj brat maciek) jak wyciagne reke i powiem "daj mamie np pilke" to zawsze da, pokazuje rozne rzeczy w ksiazeczce, jak chce spac mowi "nyny" trzyma kubek niekapek i butle chodzi choc czasem sie jescze wywali tanczy ale tylko przy reklamach w tv .... :-D chyba tyle...

Gość helloooooooo
Mój jak miał 6 miesięcy pokazywał papa i kosi kosi łapci oraz robił różne minki na zawołanie. Nie pamiętam co robił w wieku 9 miesięcy ale na rok znał już sporo słów i większość liter - drukowanych. Czytał mając 3,5 roku.

moje, co prawda juz 10 miesięczna córkaświetnie liczy , dodaje, odejmuje mnozy, ma jeszcze troche problemów z dzieleniem zastanawiam się czy juz nie czas na ulamki dla niej moze szkoda dziecinstwa ?

Gość inteligĘcja
Do nowe wyzwania Chyba sobie żartujesz! Jest aż tak w tyle?! Moja opanowała już rachunek różniczkowy i całki. Lepiej znajdź mu korepetytora i to jak najszybciej bo jak pójdzie do szkoły to sobie nie poradzi.

Nowe wyzwania - absolutnie ucz ja tego dzielenia, poprzedniczka ma racje, troche zaniedbalas jej edukacje. W tym wieku powinna miec opanowane calki, rachunek rozniczkowy ze juz nie wspomne o funkcjach i pierwiastkach.

Gość magiccccccccccc
upup