Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wejkmionthedzulaj

Jak przesunąć okres za pomocą tabletek anty?

Polecane posty

Gość wejkmionthedzulaj

od dzisiaj albo jutra zacznę brać tabletki ale chciałabym żeby okres zaczynał się w poniedziałek, a nie w piątek bo wiadomo weekend itp. jak to logistycznie rozwiązać? :D

Gość edtrwtdgdtgdwgtw
przede wszystkim tabletki zaczynasz brac z 1 dniem miesiączki, jak po 1 opakowaniu nie zrobisz 7 dniowej przerwy tylko zaczniesz 2 opakowanie to okresu nie bedzie (a raczej krwawienia z odstawienia bo przy anty nie ma owulacji)

Gość wejkmionthedzulaj
ja mam przepisane Daylette i tam 'przerwa' trwa 4 dni, a tak naprawdę jej nie ma bo są 4 tabletki placebo, żeby kobieta wpadła w rutynę codziennego brania. No ok, to ok. czyli gdybym teraz wzięła 2 opakowania pod rząd to okres przesunie mi się na 9grudnia czyli niedzielę?

Gość wejkmionthedzulaj
ooo Perwersja zawsze profesjonalnie doradzi :classic_cool: :D

Weź 2 lub 3 tabletki z hormonami mniej, potem normalnie (nie robiąc żadnej przerwy między tabletkami z hormonami a tabletkami "placebo") 4 tabletki "placebo" i potem wszystkie opakowania bierz normalnie. Krwawienie powinno zacząć Ci się w poniedziałek lub wtorek. Jeśli będzie zaczynać się później i będziesz chciała jeszcze przesunąć to z kolejnego opakowania weź jedną tabletkę z hormonami mniej. Oczywiście musisz wziąć pod uwagę, że przez pierwsze trzy opakowania możesz plamić i krwawić praktycznie przez cały czas i podczas tych opakowań kiedy będziesz przesuwać też może się krwawienie pojawić wcześniej/później, ale od kolejnego opakowania będzie już ok.

Gość wejkmionthedzulaj
Dzięki, zawsze rzeczowo doradzisz :) Tak wiem o tym plamieniu/krwawieniu już obczaiłam wszystkie możliwe skutki uboczne tabletek anty... mam nadzieje, że nie będę po nich rozkojarzona itp. ale zobaczy jak to będzie :)

Nie ma za co. :) Jeśli mieszkasz w Warszawie to polecam aptekę na rogu Świętokrzyskiej i Bagno, Daylette jest tam w cenie ok. 22zł.

Gość wejkmionthedzulaj
Niestety nie, mieszkam w Poznaniu i pytałam w baru aptekach ale najtaniej znalazłam za 31zł z groszami...