Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakrejszyn

zmiana życia o 360 stopni ??

Polecane posty

Gość masakrejszyn

czy jest tu jakaś osoba, która była baaaaardzo ale to bardzo samotna, czuła ,że już wpada w depresję, ale nagle los jej się odmienił ? albo ogólnie czy są tu osoby, którym w jakiś okolicznościach zmieniło się życie o 180 albo 360 stopni ? jakie to były przypadki ? bardzo jestem ciekawa, dlatego uznaję tylko mądre wypowiedzi ;)

Gość wtf??!!!!!!
lepiej, zeby zmienilo sie o 180 :)

Gość Hop hop to ja.....
Mi od 4 lat "zmienia" sie o 360 :o

Gość masakrejszyn
a mi chodzi,że o 360 stopni to życie odmieniło się komuś diametralnie , np. kiedyś był człowiekiem bez nadziei, bez wiary a poznał wartościową osobę, która jakimś cudem zwróciła na niego uwagę i zmeiniła jej cały światopogląd na lepsze, albo ktoś szedł i znalazł walizkę z $$$ i teraz wyciera dupę pieniędzmi :) no opowiadać ludzie jak to z wami było o ile było :)

Gość diametralnie to o 180
popatrz na katy a potem powiedz co widzisz patrzac na kat 360 i gdzie tu diametralna zmiana?

Gość Hop hop to ja.....
Stan w miejscu i zrób obrót 360 stopni. Bedziesz w tym samym miejscu co na poczatku, a wiec NIC sie nie zmieni. Największą zmiana to o 180 stopni, 360 nie ma zmiany.

Gość masakrejszyn
haha omg wezcie wyluzujcie, ja pytam o diametralną zmianę życia a nie o kąty, czepialscy

Gość wtf??!!!!!!
sama zaczelas. a diametralna zmiana moze byc o 180st., a nie o 360.

Gość taaaaaaaa
pacze i nie wierze, ja bynajmniej znam jezyk polski......

Gość mnie sie zmieniło w uj
wyszłam za mąż i teraz mam tylko gorzzej mega depresja, przestałam o sibie dbać, przestałam pracować mam mega kompleksy bo rodzina męża wmawia mi ze jestem do niczego 360 stopni jak nic

Gość do taaaaaaa
"pacze" :D tak, znasz jezyk polski, znasz :D

Gość Kromka chleba ze smalcem......
Jak wyszlas za maz i ci sie nie uklada to zawsze mozesz wrocic, pamietaj ze to ty jestes pania swojego zycia, wiec wez sie dziewczyno ogarnij i zrob cos ze soba.

Gość gość
najważniejsze jest to, żeby zacząć. Dobry start jest bardzo istotny we wszystkich zmianach. Na mnie dobrze działają książki motywujące, jak Drzwi do szczęścia. R. Evansa. moim zdaniem super książka może nakłonić do zmiany życia.

Gość GerdaGerda
Zmiana o 360 stopni to zmiana całkowita, o 180 stopni to zmiana częściowa. Nie chodzi o punkt, w którym stoisz a o drogę, którą przebywasz. 180 stopni - robisz półokrąg, 360 - pełny krąg. Najprostrzy przykład : karuzela łańcuchowa. Wolelibyście jadąc na niej, żeby zatrzymywała się w połowie, czy robiła pełne koła? Co będzie większą zmianą? Im więcej większą drogę przebędziesz, tym większa zmiana to będzie, ot co! Nie można twierdzić, że zmiana o 360 stopni to żadna zmiana. Widzicie różnicę w staniu przez sekundę w totalnym bezruchu i w obróceniu się przez sekundę dookoła własnej osi? Bezruch - brak zmian, ruch - zmiany. Albo inny przykład: przebiegając po bieżni wokół ogromnego boiska/stadionu, więcej kalorii spalicie przebiegając je do połowy czy w całości? Nie ma znaczenia, że po okrążeniu wrócicie do tego samego punktu, znaczenie ma, że spaliliście 2x więcej kalorii, niż gdybyście przebiegli je tylko do połowy (180 stopni). 360 stopni = większa praca i WIĘKSZA ZMIANA niż 180 stopni. Tak na logikę, po co ktoś miałby tworzyc takie powiedzenie mając na mysli stanie w miejscu, a chcąc opowiedziec o wielkiej zmianie? To nie trzymałoby się kupy. Po prostu błędnie interpretujecie sens tego powiedzenia. Pozdro, nielogiczne matołki ;]

Gość GerdaGerda
Kolejny przykład na podstawie czasu. Większa zmiana w czasie to będzie wtedy gdy sekundnik na tarczy zakreśli półokrąg i upłynie pól minuty, czy gdy zakręsli pełny okrąg i tym samym upłynie 1 minuta? No na logikę ludzie..

Gość gość
Mnie się zmieniło, kiedy w przypadku choroby prawie umarłam. Wcześniej byłam aspołeczna, nie lubiłam ludzi, siedziałam tylko w domu, miałam depresję od lat. Po tym wydarzeniu jestem zupełnie innym człowiekiem. Teraz jestem wesoła, towarzyska, pozytywnie nastawiona. Życie docenia się najbardziej wtedy, kiedy można je stracić :)

Gość gość
Kąt zerowy i kąt 360st. różnią się.