Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość georginiaaa

WizzAir czy RyanAir - która linia bardziej przyjazna dzieciom????

Polecane posty

Gość georginiaaa

Wybieramy się na dłuższy weekend do Londynu, ponieważ jesteśmy 5-osobową rodzinką, szukamy mozliwie tanich połączen. No i padlo na wymienione w tytule linie. Kto z Was leciał? Którą linię polecacie??? Albo odradzacie i dlaczego??? Podzielicie się wrazeniami???

Gość i wizzair i ryanair to taki
sam badziew wiec luksusow i komfortu sie nie spodziewaj. Na krotki lot taki do 3 godzin to ok mozna leciec, ale nikt ciebie tam nie potraktuje jak krolowa z racji tego, ze masz dziecko. Oczywiscie masz prawo pierwszenstwa wejscia na poklad jednak sama musisz sie upomniec (rzadko wywoluja matki ale zdarza sie).

aha obowiazkowo rezerwujcie miejsca zeby sie nie okazalo, ze was porozrzucaja po samolocie:O

Gość iufrjoiji
A więc leciałam RyanAir ogólnie trafiłam na miłą obsługę w samolocie. Natomiast na lotnisku jak już wracałam po stronie angielskiej tragedia źle traktują polaków wszystko sprawdzają bardzo skrupulatnie torba podróżna musi się zmieścić w taką kratkę oni tam mają i gówno ich to obchodzi jak jest minimalnie większa to cię nie puszczą. w Polsce w ogóle na to nie patrzą.

Gość kupre
a w londynie to lądują te linie? u nas to chyba startują z Modlina. Same kłopty z dojazdem, tak słyszałem. Może i taniej, ale trzeba policzyć ile kosztuje dotarcie na lotnisko o potem dojazd do Londynu.

Gość georginiaaa
No powiem szczerze, ze nigdy nie lecialam tanimi liniami, mam za soba jedynie loty lufthansa, sasem i lotem :-O Mam nadzieje, ze nie jest tak tragicznie. Własnie chodzi mi o to pierwszenstwo wejscia. Słyszałam, ze w ktorej z tych linii nie ma czegos takiego...

Gość iufrjoiji
A i w samolocie jest ciasno ale to krótki lot 2 godziny to da się przeżyć.

Gość georginiaaa
Z Modlina na Stansted. Do Modlina mam dosc blisko, jakies 30minut samochodem, to nie problem. A na miejscu w UK sa jakies shuttlebusy???

Gość iufrjoiji
I faktycznie raz wywołują z pierwszeństwem a innym nie.

Gość georginiaaa
W samolocie ciasno, czyli co? Fotele sa blizej siebie? Zeby wiecej ludzi wlazło??? :-P

Gość yttffg
Pierwszenstwo wejscia masz keidy wykupisz sobie opcje VIP,oczywiscie kazdemu pokolei( na bilecie masz napisane kolejka zwykla lub VIP) ryanair ma limit bagazu do luku tylko do 15 kg, a wiizz az do 32 kg

Gość yttffg
zawsze latam ryanarem do liveroolu i Londynu, i zawsze pizrwszenstwo mają osoby te ktore mają na karcie pokladowej wykupione wejscie VIP, jesli tego nie masz, ustawiasz sie w zwyklą kolejke

Gość iufrjoiji
No tak bo masz dwa rzędy po trzy fotel więc ciasno i mało miejsca na nogi.

w wizzair puszczaja pierwszych rodzicow z dziecmi do lat 2 czasami nawet machna reka i generalnie z dziecmi, bez ograniczen wiekowych. W Ryanair tego nie ma. Malo tego, w ryanair jak lecialam z corka sama, z wozkiem i z rekawa pod samolot trzeba bylo zejsc schodami, poprosilam obsluge o pomoc w zniesieniuu wozka, odmowili, zaslaniajac sie tym ze nie moga dotykac mojego wozka, bo jak powiem pozniej ze oni zepsuli (w ciagu tych kilku sekund dotykajac kol podkreslam) to oni beda odpowiedzialni. Z dwojga zlego (doslownie) wybieram wizzair.

Gość georginiaaa
A ta opcja VIP to ile kosztuje??? Bo w tej chwili znalazlam polaczenie za 900 zl. w obie strony. Ale jak pododaje rozne dodatkowe imprezy to moze sie okaze, ze taniej wyjdzie brytyjczykiem???

Gość yttffg
a i jedynie w ZWYKLEJ KOLEJCE matki z dziecmi ustawiają sie z przodu,,lecz napewno nie ejst tak z ejesli nie masz vipa wykupionego dto cie przepuszcza do strefy vip

pierwszenstwo co do dzieci to maja matki jak zauwazylam, ktorych dzieci placza:P wtedy panie z obslugi mowia, ze niech ludzie ich przepuszcza, ale jak ktos pisal ogolne pierwszenstwo dla wszystkich musisz wykupic czyli rezerwacja jak ci pisalam i co polecam. To taka odrobina luksusu w tych tanich liniach, zamiast przepychac sie z innymi walczacymi o miejsce ty masz juz je z dzieciakami i mezem zapewnione:) Ciasno owszem, bo fotele blisko siebie, ale jak nie wazycie 100kg to problemu nie bedzie:P

Gość iufrjoiji
o ile pamiętam to z pierwszeństwem to musisz coś ok 40 zl doliczyć.

Gość yttffg
Ja tez polecam linie wizz- sa bardziej pomocni i nie tacy "przepisowi" jak kasza pisze to co w ryanerze jest Wiec jak masz tylko mozliwosc decyduj sie na wizzar ,nie an ryanair

wybierz wizzair oni maja ransze rezerwacje od ryanaira, ale ciut drozsze bilety za to

Gość iufrjoiji
Ja też bardziej bym ci polecała wizzar

Gość georginiaaa
Bardzo dziekuje zatem za podpowiedz z tą opcją VIP :-) Na pewno wykupimy. No i wlasnie tak chyba slyszalam, ze Ryanair jest gorszy ;-) czyli juz wiem: Wizzair i Vip ;-)

ciut lepiej wypada wizzair, aczkolwiek ostatnio Ryanair mnie też zaskoczył pozytywnie - trochę też zalezy od obsługi na lotnisku jak to wszystko pójdzie ale ceny posprawdzaj też w tych normalnych liniach, bo - w zalezności od terminu - mogą Cię zaskoczyć pozytywnie aha - i w wizzair zmieniły się ostatnio przepisy dot. bagażu podręcznego

Gość georginiaaa
Sprawdzałam na razie w British i w LOT. Wychodzi około 4 tysiecy. Nie jest tragedia, ale jak mam za tysiac, to jednak duza roznica. Choc wiadomo, tamte laduja na Heathrow, lepszy dojazd, musze zobaczyc, ile kosztuje dojazd z tych dalszych lotnisk, co sie bardziej kalkuluje.

Gość wifigdansk
ale czy WizzAir leci do Anglii? bo słyszalam ze tylko RyanAir. ja osobiscie leciałam WizzAir do Niemiec i było calkiem przyjemnie ale pamietam zebyło małe dziecko takie ok poltoraroczne i cały czas plakało.,na szczescie lot trwał tylko godzinę i 10 min:)

jesli roznica bedzie w tysiacach nawet tysiacu po doliczeniu oczywiscie przejacdu to lec tanimi bo w sumie to niecale 2 godziny wiec nawet sie nie pomeczycie:P ale nie dajcie tez sie nabrac na to, ze niby tanie bilety, ale po doliczeniu dojazdow to wychodzi jak za drozsze linie. Ale na pewno sama dobrze o tym wiesz:)

Gość dojazd ze stansted do londynu
kosztuje ok 20 - 30 funtow w dwie strony. czyli w przeliczeniu na złotówki ok 150 zł od osoby