Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczucioweżycie

jak delikatnie odejść od męża

Polecane posty

Gość uczucioweżycie

jestem w zwiazku 7 lat, z tego 3 lata malzenstwo - od 5 lat na odleglosc plus klotnie o zaborcza matke i siostre, jego przekonanie o wyzszosci nade mna, inny system wartosci moralnych - on ocenia po wygladzie (powiedzial mi, ze jakbym byla gruba to by nie mogl ze mna byc, bo by mial obrzydzenie itd) nie wiem dlaczego z nim wzielam slub, mysle, ze z poczucia obowiazku i presji otoczenia nie wiem jak odejsc, zaczelam rozmawiac o rozwodzie, ale on deklaruje wielka milosc, powiedzial ze nie wyobraza sobie zycia nbeze mnie i ze nie moge go zostawic mecze sie z nim, ale nie mam odwagi odejsc Boje sie go skrzywdzic i tak sie krece

Gość Emilia.223
rozmawialas z nim o tym jak sie czujesz w tym zwiazku? tak szczerze, naprawde o wszystkim?

Gość kredka bambino
ale jak to od 5 lat na odleglosc? Tzn?

Gość uczucioweżycie
tak, najpierw mówił - cudujesz, za dobrze ci itd potem - ze nie ma partnerstwa w zwiazku i ktos musi górowac, i on gotów jest poddać się mojej dominacji A ja nie chce zadnej dominacji, tylko partnerskiego związku On stoi przy swoim, że takie zwiazki - cytuje - nie istnieja mowilam mu tez, ze problemem jest jego rodzina (naprawde robia rozne niemile akcje), nie chce ich odwiedzac (zawsze jakies chamskie uwagi i mi przykro) - ale on mnie zmusza np. przykro mi bedzie jak nie pojdziesz zrob to dla mnie Jak ty nie pojdziesz do moich rodzicow to ja nie odwiedze twoich itp

Gość dewfwwesfewf
Jak delikatnie odejść od męża? Nie da się.

Gość kim_kolwiek
jak delikatnie odejść od męża - powiedz upss wypierdalaj kochanie:)

Gość uczucioweżycie
KREDKA ja mieszkam w pl i pracuje, a on mieszka i pracuje za granica Widzimy sie co 3-4 miesiace meksykanka poczucie obowiazku - w sensie - tyle lat razem, ze trzeba byc odpowiedzialnym i ponosic konsekwencje itd oczekiwanai rodziny itd no i stwierdzilam, ze pewnie wszystkie zwiazki sa podobne i nie ma co szukac ksiecia tylko sie cieszyc z tego co sie ma :)

Gość Emilia.223
jakis dziwny ten Twoj facet. stoi przy swoim a Ciebie nawet nie probuje zrozumiec. Mowisz ze jestescie w zwiazku na odleglosc to moze napisz list w ktorym opiszesz wszystko co czujesz, ja tak zrobilam. A uwierz mi ze tez miewam rozne akcje i tez czasem ciezko jest mi sie porozumiec z moim...

Gość Emilia.223
tymon jezeli mowisz powaznie to mi zaimponowales bardzo

Gość uczucioweżycie
tymon moj facet nie chodzi do koscola i go ostro krytykuje Ja przy z nim przestalam chodzic regularnie jak kiedys - przyznaje sie z wygody Nie wiem, stracilam w ogole wiare, ze cokolwiek ma sens Tak jakby pogodzilam sie z tym, ze zycie jest brzydkie, glupie i brudne i nie mam co miec pretensji, tylko robic co do mnie nalezy i tyle

Gość delikatnie to mogłaś pomysleć
przed ślubem (myślenie nie boli :classic_cool:) dlaczego za niego wyszłaś- wszystkie koleżanki miały mężów a Ty jeszczz nie naprawdę tragedia

uczucioweżycie - Wlasnie o tym mowie. Cywilizacja smierci według ateistow. Banda zwierzat pozbawionych pasji zycia bo oni juz dawno umarli, duch ich opuscil. To chodzace skorupy ktorych jedyna emocja jest gniew i strach. A gdzie miejsce na milosc i empatie?

Gość uczucioweżycie
nie, malo mnie interesuje czy kolezanki maja mezow W sumie moje kolezanki w wiekszosci nie maja mezow :P 1. myslalam, ze tak bedzie dorosle i odpowiedzialnie 2. dla rodzicow - martwili sie 3. myslalam, ze po slubie bedziemy razem - to ustalilismy (tak obiecal przed, potem nie dotrzymal slowa)

Gość Emilia.223
Zgadzam sie z tymonem. A co do autorki to ciezka sprawa. Moj facet tez do kosciola nie chodzi i wiele juz rozmow, klotni przez to bylo. jedynym sposobem jest rozmowa rozmowa i jeszcze raz rozmowa a jak ta nic nie daje to moze sie odsun od meza troszke, nie odbieraj za kazdym razem tel, nie odpisuj na smsy. Niech sie troszke zamartwi, niech dostrzeze ze nie jestes jego wlasnoscia i wcale nie jestes zmuszona do tego by z nim byc

Gość farel
Jak delikatnie wyrwać serce drugiemu człowiekowi?

Gość litosc to zbrodnia
zwlasza przeciwko sobie

Gość uczucioweżycie
po prostu szkoda mi go choc w glebi serca wiem, ze on nie mialby dla mnie litosci :) juz pare razy sie przekonalam, ze nie jestem najwazniejsza dla niego i ze postawi moje dobro na ktorym z kolei miejscu Pare razy tez potraktowal mnie w taki sposob, ktory pokazal mi, ze on mnie nie kocha Tzn nie kocha mnie taka miloscia jaka ja uznaje za milosc Czyli nie kocha mnie wg moich wyobrazen o milosci On dla mnie dlugo byl NAJ, przeszlo mi Teraz czuje sie w obowiazku z nim byc

Jedyny powod dla ktorego wiekszosc mezczyzn idzie wykonywac trudne i niebezpieczne, zgniatajace ducha prace, to nadzieja ze sa liderami we wlasnych domach. Mozesz zmusic mezczyzne by sie poswiecil i oddal swoje zycie, ale nie pojdzie do pracy dla niewdziecznej kobiety ktora uwaza go za agresora czy zartownisia.

Gość wiktorisz8765
Wszystko wszystkim ale coś tu mi nie pasuje piszesz, że on jest za granicą więć kiedy on ma ci utrudniać życie . Facet pewnie przywozi ci kasę w zębach a ty już masz na jego miejsce pocieszyciela ot cała prawda.

Gość uczucioweżycie
on ma tu swoje sprawy do zalatwienia - i to wszystko zalatwiam ja Mam wymagajaca prace, pracuje po 12 godzin plus jego obowiazki Do niedawna jeszcze dysponowal mna na uslugi swojej rodziny, dochodzilo do tego,ze robilam (dla jego matki najczesciej) juz takie rzeczy, ze szok np. ja musialam ja odwozic na pociag (gnalam z drugigo konca miasta), bo jej corka a sisotra meza nie mogla jej zawiezc, bo sie wybierala na impreze .... i musiala zrobic makijaz ... nie mam zastepstwa Marze o tym ,zeby mieszkac samej i zyc po swojemu Jestem zmeczona - wiekszosc naszych rozmow to rozmowy o jego biednej mamie, ktora ma mase problemow i w ogole jest taka nieszczesliwa Do tego mial problemy z policja i mnie nachodzili w domu i w pracy juz kilka razy

Gość uczucioweżycie
co do kasy mamy odzielne majatki, nic z jego kasy nie biore i nie korzystam Wszystko skalda na koncie do ktorego upowaznil mame :) wiec teoria o lecacej na jego kase szmacie odpada :P

Gość wiktorisz8765
Może i na kasę nie lecisz ale na bank masz kogoś na boku.

Gość uczucioweżycie
no właśnie, że nie mam :)

Moze jestes nieszczesliwa przez to ze musisz pracowac 12 godzin? Nie fajniej byloby urodzic dzieci i zostac w domu?

Gość uczucioweżycie
lubie swoja prace :), choc czasem mam dosc Ale to jest to co mi daje jakas satysfakcje Nie czuje powolania do dzieci i nie mialam nigdy planow ani marzen - w stylu ja,dom, dzieci itd to nie dla mnie

Chcesz pracowac do konca zycia?? Kobiety z wiekiem zle znosza prace. Te po 30 juz sie wypalaja.