Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lolitka992

Jestem w ciąży! Jak mam powiedzieć to rodzicom

Polecane posty

Witam. Mam 20 lat i jestem w ciąży ze swoim chlopakiem... On sie bardzo cieszy z tego powodu. Ja z jednej strony też tylko niepokoi mnie reakcja rodziców.Niby jestem dorosła i wiem jaka czeka mnie odpowiedzialność. Ale rozmawialam z nimi kiedys na temat rodziny, dzieci itp. Powiedzieli mi ze najlepiej to sie wyszalec i rodzine zakładac po 25 r.ż. Jestem zareczona z moim chłopakiem od paru miesiecy( zanim zaszlam w ciąże). To też ukrywam przed moimi rodzicami, bo twierdzą tak jak pisałam wyżej ze jestem za młoda... boje sie ich reakcji a zalezy mi na tym zeby nie zmienili do mnie nastawienia i mnie wspierali. Prosze Was o pomoc i rade. Pozdrawiam

Gość dfghjkl
starzy jestem w ciazy szykujcie posag, jak nie to was oleje

Gość vfdgbfdhgf
o ile to nie prowo, to ci współczuje. i ciekawe jak dlugo chlopak sie cieszy jak bedzie musial wstawac w nocy do dracego dzieciaka

Gość ojtam ojtam
aleście sobie nagrabili - i co to za rodzice jak nie wiedzą o zaręczynach? to albo oni są głupi albo wy jesteście dziecinni i jeszcze będzie dziecko.. stawiam na to drugie - a macie gdzie mieszkać? jakąś prace? cokolwiek?

Gość pierdolicie
żaden normalny rodzic nie odwróci się od dorosłej, zaręczonej córki, tylko dlatego że jest w ciąży :o

Gość po propstu
powiedz im normalnie o ciąży. Skoro jesteś dorosła,to chyba rodzice nie maja nic tu do mówienia,a poza tym to Ty będziesz to dziecko wychowywała.

Nie rozumiem co to za zaręczyny, o których rodzice nie wiedzą- to nie są zaręczyny. A jakie już zaczęliście przygotowania do ślubu? Bo rozumiem, że chcecie się pobrać? A dziecko? Normalnie- mamo, tato zostaniecie dziadkami. Przecież cię nie zabiją...

Gość nzop
Jesteś zaręczona i to ukrywasz przed rodzicami? Niby dlaczego? Przecież jesteś "dorosła" i wiesz co robisz. Jak dla mnie jesteście obydwoje jeszcze dziećmi a tylko bawicie się w dorosłość.

Ojej przecież ciąża u 20 -latki to nie koniec świata, myślę że jeżeli masz "normalnych" rodziców na początku może będą się krzywili ale w końcu będą Ci gratulować. Dziwią mnie jedynie Wasze tajemnicze zaręczyny, troszkę jak dzieci. O ciąży powiedz im przy obiedzie, musisz im powiedzieć jakie macie plany na przyszłość tzn gdzie planujecie mieszkać, z czego się utrzymywać itp. Jesteś dorosła , zachowuj się dorośle a zostanie poważnie potraktowana. A docinkami typu , ciekawe kiedy chłopakowi się znudzi są zupełnie bez sensu, takie samo podejście jak 20- sto latek może mieć i 30 . To zależy od dojrzałości emocjonalnej. Pozdrawiam

Gość flanella
ja jestem tez jestem zareczona, moi rodzice o tym wiedza ale udaja ze nie i ze to nieprawda :D to jest dopiero ciekawe hehe

Gość Huawejka
jeśli będziecie mieszkać u nich i żyć za ich to rozumiem postawę rodziców. jakie macie teraz plany?