Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylla30

Moje dziecko ciągle kaszle

Polecane posty

Gość Sylla30

Moja corka - 2 lata od miesiaca kaszle, moze nie non stop ale pokaszluje - kaszel suchy czesto taki męczący ze jak zacznie to z kilka minut kaszle a potem dlugo przelyka sline jakby miala sucho w gardle. Daje jej pic ale to nie zawsze pomaga. Fakt przeszla osatnio angine z antybiotykiem wiec lekarz powiedzial ze to normlane ze kaszle ale to juz jednak troche trwa. Osluchowo czysto. Czy to moze byc wina suchego powietrza? Mial moze ktos podobny problem?

Gość okaoka
po chorobie moze nawet do 6tyg kaszlec.wlaczylabym nawilzacz na noc.a moze ma gliste?ale jak nie ma innych objawow to bym nie brala tego pod uwage.chociaz nie zaszkodzi sprawdzic.zlobkowa jest? badanie z krwi mozna zrobic,jest wiarygodniejsze niz z kalu.

Gość dziumdziulaczek
u mnie jest to samo. w tamtym roku kaszlały mi dzieci od pażdziernika do marca, były teoretycznie zdrowe a praktycznie ledwo żywe ze zmeczenia, litry syropów i niic. najgorzej było w nocy. dostały dobre lekarstwa na astme i alergie i do września był spokoj, lekarka przd testami kazała odstawić lekarstwa i zaczeło sie z powrotem, kaszel katar i tak w kółko

Gość Sylla30
wlasnie chodzi do zlobka i teraz po chorobie poszla 4 dzien i cos pokasłuje a mi juz serce staje jak tylko zaczyna, ze znowu cos złapała. Badanie kwri miala robione przed anginą, kał, mocz tez. Teraz tylko powtorzylismy wymaz z gardla ale dopiero dzis wynik po 5 dniach bo tyle sie czeka to zobaczymy czy juz nic nie ma w gardle. Poza kaszlem nic nie ma, apetyt jak nigdy, wesola itp. ale ma 37,1 temp. tyle ze ona rzadko ma 36,6

Gość dziumdziulaczek
bardzo pomaga nawilżacz i infalacje chodżby sama sola fizjologiczna, tabletki do ssania nawilżajace gardło, może rzeczywiście ma sucho i ja to drażni(przy uczuleniu np,jest to takie uczucie jakby coś gilgało w gardle,)

Gość mama 3 latki
faktycznie po chorobie kaszel może być do 6 tygodni i to podobno normalne,ale może warto bardziej nawilżyć powietrze w pokoju dziecka suchy kaszel może być też objawem alergii, astmy jeśli kaszel nadal będzie się utrzymywał może warto zrobić prześwietlenie płuc pod kątem bezobjawowego zapalenia płuc, tego lekarz nie wykryje w trakcie osłuchiwania, jedynie na prześwietleniu

Gość Sylla30
byc moze ma suche gardlo bo po anginie ta sluzówka musi sie zregenerowac. Bierze nawet krople homeopatyczne wlasnie na regeneracje tkanki łącznej gardla. Ona często kaszle w nocy w dzien sporadycznie jak biega to wiadomo zakrztusi sie ale tak to moze 2 razy kaszlnie i koniec. Staram sie nie wpadac w panike ale niestety jak to mama żlobkowicza boje sie kazdego kaszlnięcia.

Gość poxxxt2xbyt
Witam, moja córka kaszlała prawie rok z małymi przerwami, w między czasie chorowała na anginy nigdy na zapalenie płuc czy oskrzeli. Okazało się że wszystkiemu winny przerośnięty 3 migdał- oczywiscie wczesniej biegalismy po lekarzach, robiliśmy tez testy alergiczne itd.. skonczyło się na usunięciu migdała, miała tez zabieg na uszy jednoc\zesnie (nie pamiętam jak się nazywa) poniewaz badania wskazywaly na duży ubytek słuchu. W lipcu minęło 2 lata od zabiegu od tamtej pory nigdy nie zachorowała na anginę, nigdy juz nie brała antybiotyków no i kaszle minęły. Oczywiscie od czasu do czasu ma katar i kaszel- ale typowo przeziębieniowy i mija....