Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem i nie wiem

Na jaką chorobę żołądka wskazują takie objawy?

Polecane posty

Witajcie, Od lat mam problem z żoładkiem, niestety, przepisany lek - Lanzul - służył mi tak dobrze, że nie zdecydowałam sie na gastroskopię. Teraz nie mogę, bo jestem w ciąży. Lek odstawiłam, a co się z tym wiąże, objawy wróciły. Są takie same jak przed ciążą - żołądek raczej mnie nie boli, ale piecze po prawie każdym jedzeniu - oprócz gotowanego. Zauważyłam, że największe pieczenie występuje po: czekoladzie, kawie, cytrusach, sokach, kompotach pomidorach jogurtach Radzę sobie pijąc siemię lniane, które pomaga zniwelować pieczenie, ale często tylko do następnego posiłku. Co to może być? Wrzody?

Gość I tak
No to tylko świadczy o tym,ze to co brałaś,nie powinno nazywać sie lekiem,wogóle Cię nie wyleczył tylko uzaleznił,tak zebys go zawsze kupowała i brała,to zwykły oszust:)

Gość Doktor BG
to mogą być wrzody ale może też być całkiem coś innego, jednak wyjście z sytuacji jest jedno- ZMIANA DIETY NA STAŁE !!!

no tak, tylko na jaką? żeby wiedzieć, co można jeść a czego unikać, trzeba wiedzieć, na co się choruje. Inna dieta jest przy refluksie a inna przy wrzodach. Produkty które wymieniłam to tylko krótka lista tych, których nie mogę jeść, bo odczuwam pieczenie. Źle znoszę białe pieczywo. Zwłaszcza bułki. Nie mogę jeść wyłacznie gotowanego bo umarłabym z głodu, taka ze mnie kucharka. Poza tym jestem w ciaży i muszę od czasu do czasu wciągnąć jakiś owoc, wypić kompot czy zjeść jogurt :(

Gość I tak
A to jak najbardziej ,jest taka potrzeba picia kwasnego mleka,,jedzenia kiszonej kapusty czy kiszonych ogórków,owoce równiez sa bardzo dobre

kefir, kwaszona kapusta to naturalne źródło probiotyków, myślę, że możesz mieć problemy ze zgagą, nie jedz tych produktów po których odczuwasz pieczenie, jak zrezygnujesz z kawy to wyjdzie ci to na dobre, możesz też brać probiotyki typu lactoral, które są dostępne bez recepty i pomagają przy problemach z jelitami i żołądkiem, zapytaj w aptece - farmaceutka może doradzi ci coś dobrego:)