Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaCóreczki

Dziwne zasypianie dziecka

Polecane posty

Gość MamaCóreczki

Moja córcia od kilku dni usypiała tylko lulana, mimo że wcześniej wystarczyło, że się kładłam obok i spiewałam. Teraz od 2-3 dni usypia tylko na rękach... w pozycji siedzącej! Każda próba położenia jej nawet na rękach do pozycji leżącej kończy się makabryczną histerią.... Wygina się, usztywnia, aż dusi z płaczu....Myślałam o ząbkach, ale powodowałyby coś takiego? Od kilku dni też dużo prutała, skojarzyłam, że może problem z brzuszkiem? Nie wiem, ale oczywiście już mam najgorsze myśli:/ Bo jest marudna w ciągu dnia mocno (choć to chyba kwestia niewyspania właśnie...), ale w nocy ładnie śpi bez jedzenia. Wybudza się koło 1-2 i albo uda się spacyfikować w łożeczku albo idzie do nas i śpi dalej... Ma niecałe 11 miesięcy.

raz pokazałas ze zasypianie moze byc milsze niz do tej pory i koniec!!!! przechlapane teraz bedziesz miec. Bo nauczyc łatwo ale oduczyc cięzko. Raczej o chorobie nie masz co myslec. Ot mała skosztowała czegos lepszego i kicha!!!! Powodzenia.

Calkiem mozliwe ze zabkuje. Powoduje to zmiany nasstroju u dzieci. Moja mala jakis miesiac temu (ma 13 miesiecy) tez zasypiala lulana. Zawsze zasypiala przy butli a pozniej juz nie chciala tylko musialam uusypiac na rekach darla sie niemilosiernir prrzy tym. Okazalo sie ze szla jej dolna dwojka a kieddy sie przebila wszystko wrocilo do normy. A moze to taki skok rozowojowy. Moze potrzebuje bardziej twojej bliskosci.

Gość iytror
może jej idą żęby; podobno przy zębach dziecko mniej odczuwa dolegliwosci w pozycji siedzącej czy stojącej niz na leżąco; my w okolicach roku mieliśmy zmasowany atak zębów, chyba z 8 szło jednocześnie i wtedy synek też miał problemy z zasypianiem

Gość mammamusią
Pewnego dnia mój roczny synek też tak usypial mi w dzień. Problemem okazał się brzusznej a w pozycji siedzącej było mu poprostu lepiej. Problemy minęły i synek dalej normalnie usypia:)

daj jej oskrobaną marchewkę prosto z lodówki , schłodzi dziąsełka i pomoże , wówczas zobaczysz czy to ząbkowanie , jak tak to podaj coś przeciw ZAPALNEGO i przeciwbólowego , uspokoi się i wyśpi , a ty odsapniesz , nabierzesz dystansu i sił na następne dni z małą

Gość przerażona wydatkami
prutała - co to za słowo? domyslilam sie z kontekstu o co chodzi, ale powiedz mi, z jakiego rejonu jestes? bo pierwsze slysze takie okreslenie

Rany co za baby tutaj pisza?czemu sie czepiasz kobieto?prutala? co miala autorka napisac ze malo pierdzi?wez sie lepiej zajmij wazniejszymi rzeczami niz czepianie sie kogos za jakies slowo bo naprawde daremna jestes

Gość przerażona wydatkami
przeciez sie nie czepiam tylko grzecznie pytam, skad pochodzi. Na kafe jest masa dziwnych regionalizmow, ktorych nie slyszalam nigdzie indziej, mimo iz mam znajomych z calej Polski. spytac sie nawet nie mozna? tak samo nigdy sie nie spotkalam na mowienie "starsza" na druhne/swiadkową. są takie kafeteriane smaczki i mnie ciekawi kto skad jest, bo uwazam, ze trzeba pielegnowac roznorodnosc jezyka.

Gość mammamusią
Ją mieszkam niedaleko Warszawy i też nieraz mówię "prutala":) i też słyszałam o starszej:) a wracając do tematu wydaje mi się że to kłopoty z brzuchem i trzeba przeanalizowac co ostatnio Niunia je :) skoro ma gazy:)

Gość MamaCóreczki
Hehehe, ja jestem ze Wschodu, niedaleko Lublina:) i u nas mówi się prutać, hehehe. Ja do swojej córeczki w ogóle mówię, że puszcza Bonifacki, bo w naszym środowisku młodych mówiło się też, że ktoś zasadził bońka:D Co do zębów- na bank idzie jej drufa górna 2, bo widać. Mężowi udało się dojrzeć, że ma rozpulchnione dolne miejsca dwojek, więc może to i zęby... Mała rzuca się z zębami na wszystko, najchętniej na mnie:D Ja jej nie nauczyłam. Nieraz chciałam lulać a ona nie chciała, a teraz nagle bach! może faktycznie jej minie albo skok czy coś. Jeszcze niedawno pisałam chyba, że dziecko nagle chce spać tylko z nami, a teraz jak ją naszło z dnia na dzień tak i z dnia na dzień przeszło, więc może to usypianie to też tak chwilowo...

Gość MamaCóreczki
Co do jadlospisu nic nie dawałam nowego... Podstawą jest mleko mm, kaszka Nestle ze śliwką, marchew, ziemniak, seler, por, pietruszka. I w zależnści do tego, co jemy dzisiaj buraki, szpinak, kukurydza, ogórek, pomidor, papryka itp itd. Chociaż ostatnio jechała głównie na mięsku i rosołku z kaszką itp, bo była po chorobie i nie miała apetytu. Dzisiaj też tylko na rękach usnęła siedząc, a już nie sadzi bońków:D Za to ma moim zdaniem brzydkie zapalenie skóry od pieluszek, chociaż mój pediatra mówi, że to jest b. delikatne podraznienie.

Gość Susanka78
Ja też mam problem z usypianiem córeczki, z tym że chce zasypiać tylko przy piersi a ma już 15-m-cy. Nie daję rady jej oduczyć :( Proszę , pomóżcie zdobyć nagrodę dla synka. Jeżeli podoba Wam się zdjęcie, prosimy o głosik :) z góry serdecznie dziękuję poniżej link do głosowania. Tj. 9 zdjęcie od końca, podpisane Sandra Jarek - taki śliczny chłopczyk :) https://www.facebook.com/RudaSlaskaComPl

Mysle ze jak jej wyjda zabki to wszystko bedzie ok. Tak to wlasnie jest z dziecmi trzeba przeczekac gorsze chwile. Jak wczesniej pisalam moja tez nie chciala zasypiac jak zawsze a do tego rowniez w dzien plakala krzyczala nie chciala sie bawic. No myslalam ze pierdolca dostane:D no ale co zrobic... A po tygodniu wszystko przeszlo jak reka odjal. Ale przez niby krotki tydzien tak mi dala w kosc ze chyba nigdy o tym nie zapomne hehe:D

Gość MamaCóreczki
No, ja już pierdolca łapie:D Ech, własnie się naczytałam, że jak byłby to brzuszek to moze celiakia, bo niestrawione resztki, nie przybieranie na wadze... A mała urodziła się mając na liczniku 4590, do sierpnia wszystko cacy, teraz ma 11400 i waga idzie minimalnie w gore od tego sierpnia gdzie bylo 10900. Ale gluten ma od 5 miecha i nci jej nie bylo. Ja pierdole. Ale ciezko byc matka!

Gość mammamusią
A może czułości chce:) mój ma takie dni że by mnie na chwilę nie opuścił:) wyprzytulam ukocham i później bawi się sam:) nieraz z nim leze a on przytulony spi:)

Gość mamasynia
a skąd dokladnie jestes MamoCóreczki