Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama wracajaca do pracy

Które mleko modyfikowane jest najlepsze?

Polecane posty

Gość tikal
do enfamil,w rosmanie zrobilam zapas a zazwyczaj w aptekach internetowych np gemini 41zl chyba.odbior osobisty wiec bez kosztow wysylki albo w tamtym roku zrobilam zapas jak byl dzien darmowej dostawy

Ja obojgu podawałam bebiko i żadne z kupą nie miało kłopotów. Małemu po 9 mies. zaczęłam podawać zwykłemleko, Ja od samego początku byłam na krowim mleku i żyje,

Gość Daga Dżaga
następne nie są gorsze, tylko maja inny skład są dostosowane do potrzeb dziecka w konkretnym wieku, odpowiednio zbilansowane. Dobre mleko to Hipp - polecam, bo jest wlasnie supe zbilansowane - bo po 10 miesiacu masz trójkę, a po 15-stym juz czwórkę, dziecko rosnie i jego potrzeby też się zmieniają i w Hippie to jest znaczące

Gość gość
Wybierz takie, które będzie pasowało Twojemu dziecku - najpierw z tych najpopularniejszych - najbardziej dostępnych. Uwierz, że wystarczy np. ząbkowanie czy jakaś infekcja, dziecię się rozreguluje, zniechęci do pokarmów stałych i nagle wyczerpiesz momentalnie cały zapas mleka. To,co szybko i blisko da się kupić ma wtedy super wartość.

Gość gość
einfal? co to jest?

Gość gość
ja uważam, że Enfamil :)

Gość mam 7miesieczne niemowle
u nas początkowo NAN i polecam, ale teraz biorę, co jest w dobrej cenie: było już bebiko, bebilon, gerber, humana i z rossmanna. Humenę kupiłam w leclercu w świetnej cenie, bo na 2 miesiące przed końcem wazności. A babydream z ross. nr 2 jest najtansze. Ja nie analizuję składu, uznaję, że one wszystkie są zdatne dla dzieci. Biorę to, co w promocji, a ostatnio te z ross. Dziecko dostaje już duzo rzeczy, także je z piersi. Mm dostaje 1-2 razy dziennie. Jak będą zęby to dopiero zacznie się zabawa z jedzeniem na całego;)

Gość mama wracająca do pracy
Widzę, że ktoś odgrzebał mój stary temat :) Wróciłam do pracy rok temu i żadne mleko modyfikowane nie było potrzebne, karmię dalej moje dziecko. Miałam mnóstwo zapasów mleka ściągniętego z piersi ale moje dziecko nie bardzo chciało pić z butelki, więc przez 7h było głównie na posiłkach niemlecznych czasami wypiło z 30ml mleka podanego do snu, w ciągu miesiąca zrezygnowałam ze ściągania i wyrzuciłam butelki, dziecko piło wodę z niekapka a koło roku przez słomkę. Pięknie jadło inne posiłki, według metody jest mama jest mleko, nie ma mamy nie ma mleka, daliśmy radę. Trzymam kciuki za wszystkie mamy, mające takie same rozterki jak ja przed powrotem do pracy, wierzcie w siebie mleko modyfikowane nie jest czymś niezbędnym.

do pani wyżej, jak wracałam do pracy moje dziecko nie miało ani jednego zęba a po dobrym miesiącu moje dziecko zaczęło jeść kawałki gotowanego jabłka, w następnym tygodniu zaczęłam wprowadzać kawałki gotowanych miękkich warzyw itd na 10 miesięcy jadło (mało tego samo ręką) mięso w kawałkach ciętych w poprzek włókien. Miało wtedy dolne jedynki, więc to że zęby są potrzebne do gryzienia u niemowląt to mit.

powtórzyłam się z przejęcia dwa razy moje dziecko ;)

Gość EloEloLo
Jak dla mnie Holle sie sprawdzilo, bez alergii, bez klopotow brzuszkowych, bez spadku wagi ani apetytu. Z tym ze ja juz od 4miesiaca musialam karmic dziecko modyfikowanym. Ale uwazam, ze Holle sie sprawdzilo bardzo dobrze.

Gość gość
U nas sprawdził się Enfamil, i bez przesady, nie jest taki drogi jak wszyscy tu piszą. Opakowanie 400 g można zamówić w Melissie za 24 zł, więc to nie majątek.

Gość revolverka99
Na początku wlasnie stosowalismy Enfamil ale w pewnym momencie dziecko po prostu przestało je lubić, ot tak :/ nie wiem czemu, może mamy spotkały się z takim nagłym zwrotem u swoich dzieci? po długich poszukiwaniach trafilismy na Holle i zaskoczyło. Jak na razie kontynuujemy przygode z tym mlekiem, jest fajne, pożywne i opakowanie starcza na długo.

Gość ktln85
My kończymy właśnie przygodę z karmieniem piersią i przechodzimy na mleczko modyfikowane. Testowaliśmy różne, ale najlepiej synkowi smakuje Bebiko 2. Najlepiej nim się najada, jest spokojny, nic mu nie dolega. Wykorzystuje je do przyrządzania różnych dań dla malucha i też się sprawdza. Wiadomo że nic nie zastąpi piersi mamy ale z mlek to najbardziej nam odpowiada właśnie Bebiko.

Gość atrabna33
Mój syn od początku jest na mleku Humany i bardzo mu to służy. W tej chwili karmię go już mlekiem Humana 2. Mleko ma bardzo dobry i bezpieczny skład, a mały strasznie je lubi i zajada się aż miło popatrzeć!

Gość Kla_rysa
Ja nigdy na szczęście nie musiałam kombinować z mlekiem, zamawiam z doz bebiko i doskonale się sprawdza dla mojego maleństwa.