Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie pytanie mam

Ile dla organisty i sióstr za strojenie kościoła??

Polecane posty

Gość takie pytanie mam

ksiądz za ślub zazyczyl sobie 500 zł, zaznaczył jednak, że oddzielnie mam zapłacić organiście i siostrom zakonnym za strojenie kościoła. Nie wiem tylko ile, bo powiedział, że to z nimi trzeba się dogadywać. A ja chciałabym mniej więcej wiedzieć na ile mam się przygotować, szczerze myślałam, że w opłacie za mszę (500z) przynajmniej jest organista, ale nie.. więc ile dla sióstr a ile dla groniasty?

Gość takie pytanie mam
organisty* (literówka)

Ja proponuje Dekoratorkę, aby mieć ładnie ozodbione, a organiście za granie na ślubu my daliśmy 200zł tyle sobie powiedział.

Gość takie pytanie mam
jak stroją siostry to ksiądz nie pozwala na wprowadzenie dekoratorki, zresztą przypuszczam, że mniej zapłacę siostrom niż dekoratorce, a na oszczędności mi zależy i to bardzo:)

Gość brzękbrzęk0
U mnie były dwa śluby w jednym dniu, więc się ugadaliśmy z tamtą drugą parą ,że za stronie płacimy na pół :) wyszło jakieś 300 zł . Organisty nie było ...

Gość o zesz w mordeee
to kto wam grał? gitarzysta?

Gość takie pytanie mam
Wiem,że koszta się dzielą i w przypadku dekoratorki są to duże sumy, chociaż po podziale na pary wychodzi po 300-500 zł zwykle. Tak zdaję sobie z tego sprawę. Ale siostry to siostry nie wezmą jak dekoratorka, a ustroją też ładnie, bo co niedziala, komunie, święta to one zajmują się dekoracją. Ale nadal nie wiem ile by za to wzięły. Bez podziału z innymi parami. Bo jesteśmy jedyni. Orgnista będzie, zastanawiam się nad dodatkową muzyką, skrzypce, jakaś wokalistka, ale to nie zmiania faktu, że organista będzie obecny i swój udział będzie miał więc i jemu jakąś kwotę trzeba dać. Porozmawiam z nimi, ale to bliżej ślubu, który w czerwcu jest dopiero. Tymczasem jasno określił się tylko ksiądz, a ja chcę po prostu koszta oszacować. I nie wiem na co się przygotowac po cichu tak planuję organiście 200 zł, a siostrom 300, ale nie wiem czy tak się sprawdzi to.