Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mnaz

Kilka szybkich pytań do matek małych dzieci.

Polecane posty

Jak często sprzątacie w mieszkaniu? Jaki macie system? Każdego dnia po trochu, hurtem wszystko w weekend? Chodzi mi głównie o matki małych dzieci, tak do około roku. Jakie obowiązki ma mąż? Pracujecie zawodowo?

Gość Susanka78
pracuję zawodowo, sprzątam codziennie po wierzchu, tzn. zbieram rozrzucone rzeczy, gotuję. prasuję raz w tygodniu i w razie potrzeby. Piorę prawie codziennie, w sobotę sprzatam bardziej dokładnie. Okna myję raz na kilka miesięcy. Mąż czasem odkurza mieszkanie, a tak to zajmuje się remontem

Gość eeeeeffffka
Powiem tak. Jak bylam w ciazy czytalam kafe i sie shizowalam jak to bedzie ciezko z dzieckiem. Myslalam ze nie bede miec czasu pierdnac za przeproszeniem. Spodziewalam sie najgorszego! Dziecko ma 5 msc. Mialam i mam czas na sprzatanie mieszkania, pranie, szybkie gotowanie (bo nie lubie dlugo w garach stac), mam czas obejrzec serial, zrobic make up, wziasc prysznic, isc na spacer lub cos zalatwic. Jedno dziecko to nie jest problem. Sama przyjemnosc :)

Gość Susanka78
Proszę w imieniu synka i swoim o głosik. 9 zdjęcie od końca, śliczny uśmiechnięty chłopczyk, który marzy o urodzinkach dla kolegów ( są do wygrania ). Z góry dziękuję za Wasze wsparcie pozdrawiam tu jest link do głosowania: https://www.facebook.com/RudaSlaskaComPl

Gość autorko to już
nawet dwoje małych dzieci da radę ustawić tak, aby był czas na wszystko. Ja jak osoba powyżej mam czas na sprzątanie, na gotowanie, okna myję raz w miesiącu i mam czas na relaks. Jedynie wyjścia do fryzjera czy kosmetyczki muszę uzgadniać z mężem (chodzi o zgranie terminów bo on pracuje).

A ile w ciągu dnia śpią Wasze dzieci? Jak mniemam potrafia też zajać się sobą - moje 2.5 miesięczne słabo to robi... ;)

Gość mama-deutchland
mam dwie córki 1 rok i 4latka i szczerze mam czas na wszystko gorzej z checiami tym bardziej teraz jak jestem na polmetku ciąży.mąż pracuje całe dnie wlacznie z sobotami za to w niedzielę on stoi przy garach a ja mam pełen relaks

Sprzątam codziennie,większe porządki robimy oboje z mężem w sobotę!mąż jak ma wolne ma takie same obowiązki jak ja-dzielimy się nimi-dzieckiem też się zajmuje!mąż pracuje zawodowo,a ja teraz zajmuję się 6 tygodniowym maluchem!

Gość wertyuikmjnbvcxc
ja mam czas na wszystko bo mam opiekunkę i pomoc domową, obiady na mieście, 3 miesiące po porodzie ;)

Gość ja mam 14 miesięczniaka
ale od urodzenia zawsze miałam czas dla siebie, domu i na wyjścia, wcześniej wszystko robiłam jak syn spał, a im mniej spał w dzień tym bardziej zaczynałam planować wszystko, to bzdura że przy dziecku nie ma się na nic czasu zwłaszcza jak jest się w domu, nie trzeba się nim cały czas zajmować tylko od małego zostawiać dziecko w zabawkach na jakiś czas niech się samo bawi a w tym czasie gotować lub sprzątać. Ja od kilku miesięcy mam stałe pory wszystkiego, syn wstaje 7-8 śniadanie, potem chwile się bawi sam w tym czasie ja jem i się maluje ogarniam, potem chwila na kawę i wspólną zabawę, potem jedziemy na zakupy co kilka dni, wychodzimy na plac zabaw i spacer max 1,5 godz i wracam zrobić obiad, potem syn śpi ze 2 godz mam czas dla siebie zwykle odpoczywam przy kompie lub robie coś w domu, sprzątam jak nie śpi, odkurzam codziennie, bałagan mamy rzadko, łazienkę sprzątam raz na tydzień, prasuje tak samo, pranie na bieżąco, po południu jak jest ładnie też wychodzimy na godzinkę i tak leci dzień. Ja mam bardzo grzeczne dziecko i nie wisi na mnie cały czas więc mam luz i jestem zadowolona :) nie wiem jak inne mamy, ja akurat mam męża w delegacjach więc wszystko robię sama i nie narzekam, uwielbiam spędzać czas z synem i zawsze mamy wszystko zrobione chyba że dzień leniucha jest ;)

Codziennie odkurzam, ścieram kurze z mebli i myję łazienkę, większe porządki raz w miesiącu w sobotę robimy wspólnie np mycie okien, szafki w środku, dywany itp. Staramy sie nie zostawiać bałaganu i sprzątać na bieżąco :)