Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagu-hna

Problem z pęcherzem moczowym w 3 mies. ciąży

Polecane posty

Gość Jagu-hna

Jestem w 3 mies. ciąży, już drugi raz miałam zapalenie pęcherza, wyleczone już na szczęście, ale nie chcę przechodzić tego kolejny raz. Czy jest coś, co mogę w ciąży brać, czy jakoś zapobiegać innymi sposobami, żeby nie zachorować znowu na pęcherz?

Gość pyryryry
urinal czyli żurawina w tabletkach, żurawina w syropach, sokach, dużo wody pij i zakwaszaj organizm dżemami i sokami z czarnej porzeczki, można brać witaminę C

Gość sorinaW
Dokładnie, ważne jest zakwaszenie moczu, bo kwaśne pH moczu nie sprzyja rozwojowi bakterii. Ja w ciąży brałam ProUro - w drugim trymestrze. Poza tym warto zakwaszać mocz przez dietę - papryka, cytrusy, żurawina.

Gość sorinaW
Dokładnie, ważne jest zakwaszenie moczu, bo kwaśne pH moczu nie sprzyja rozwojowi bakterii. Ja w ciąży brałam ProUro - w drugim trymestrze. Poza tym warto zakwaszać mocz przez dietę - papryka, cytrusy, żurawina.

Gość sorinaW

Gość ja lecialam w 7 mi mialam juz
kup sobie 100% sok z zurawiny i pij codziennie 1/4 szklanki.wtedy zadne bakterie nie wtargna do twojej cewki

Skąd ja to znam?? Będąc w ciąży kilka razy miałam zapalenie pęcherza z przerzutami na podmiedniczkowe zapalenie nerek. Pomogło mi kilka litrów wody dziennie z sokiem z cytryny, do tego 3 razy dziennie tabletka z żurawiny (żurawit bądź urosept). Pod koniec ciąży będziesz mogła brać Furaginum ale teraz radzę zgłosić się do lekarza i zapalenie wyleczyć antybiotykiem a później zapobiegawczo brać żurawinę i pić wodę z cytryną.

Gość ja lecialam w 7 mi mialam juz
nie musisz brac antybiotykow.ja wyleczylam sie bez nich wlasnie pijac ten sok.nie bierz lekow nie sa obojetne