Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magamagamaga1234

Swędzenie nóg w ciąży

Polecane posty

Gość magamagamaga1234

Od jakiegoś tygodnia okropnie swędzą mnie nogi, od kostek do kolan, nogi są lekko nabrzmiałe. W nocy drapię do dosłownie do krwi. Zrobiłam badania wątrobowe, wszystkie wyszły w normie (w środku skali), więc to raczej nie cholestaza. Póki co internista kazał smarować 2 razy dziennie fenistilem, ale średnio pomaga. Jestem w 32 tygodniu.

Gość magamagamaga1234
żadnych rad? :(

Gość wygraj ze mna To
nie mialam tego wiec nie wiem..moze poradz sie farmaceutki

Gość Justysia020489
Mnie pomagało PUDER W KREMIE trochę ulgi miałam od drapania

Mnie niesamowicie swędziały kostki, powiedziałam mojej lekarce, która przepisała mi taką robioną maść i to pomogło, ale niestety właśnie przez to nie jestem w stanie powiedzieć, co to za maść. Może po prostu powiedz ginekologowi, na pewno coś zaradzi.

Gość magamagamaga1234
dziękuję, kupiłąm dodatkowo oilatum do kąpieli, może coś da. jak nie muszę wytrzymać do weekend i może ginekolg wymyśli coś więcej niż internista. Nigdy nie miałam żadnego uczulenia, ani alergii, nawet komary mnie specjalnie nie gryzły... Nie sądziłam, że swędzenie może być aż tak uciążliwe. A tak się cieszyłam, że ciąża mi w ogóle nie ciąży, do tej pory normalnie pracowałam, ale dziś wzięłam urlop bo wczoraj już dziwnie się na mnie patrzyli ludzie w robocie jak cały czas się drapałam... ehhh

Gość Roxy100
Mam dokładnie to samo, swędzą mnie łydki, porobiły mi się drobne krostki i czasem drapię się do krwi. We wtorek będę u swojego ginekologa, to zapytam.

Gość magamagamaga1234
jeśli się czegoś dowiesz to napisz proszę... z góry dziękuję za każdą radę