Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgnieszkaN

Dlaczego współczesne matki pozwalają na to by ich dzieci były grube?

Polecane posty

Gość AgnieszkaN

Jestem już starszą kobietą po czterdziestce piątce ,za czasów mojej młodości dzieciaki biegały po podwórkach, wisiały na trzepaku i robiły fikołki. Rzadko kiedy trafiało się też otyłe dziecko, a jeśli już to faktycznie była wina choroby a nie zaniedbania ze strony rodziców.A teraz? gdzie się nie ruszę tam widuję otyłe dzieciaki, nawet takie cztero,pięciolatki ze sporą nadwagą.Widzę też jak matki karmią dzieci chipsami, dają do picia coca-colę i przesiadują z nimi w Mc Donald's.Jak tak można, czemu matki nie widzą,że rujnują zdrowie i życie społeczne własnego malucha?

Też jestem po 40-ce ale wydaje mi się, że taki stereotyp był od zawsze. To zachwycanie się pulchnym bobaskiem, jaki to on fajniutki bo grubiutki. Im więcej fałdek tym lepiej.

Gość AgnieszkaN
rodzice mnie skrzywdzili , dlatego jestem dziewica w wieku 45 lat bo wazę 132 kg

Niestety teraz dzieci nie biegają po podwórku :o w moim bloku jest około 10 dzieci w wieku młodszej podstawówki i na dworze praktycznie widać tylko troje a resztę jedynie kiedy idą z rodzicami do auta i z powrotem :o ale nie są otyłe. Wydaje mi się że mają zapełniony dzień zajęciami dodatkowymi, a w czasie wakacji wyjeżdżają albo też chodzą na jakieś zorganizowane zajęcia.