Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agata234567

Czy ja jestem upośledzona czy tylko głupia ?

Polecane posty

Gość Agata234567

Od dwóch tygodni jestem w swojej pierwszej pracy i z dnia na dzień zdaję sobie sprawę że ze mną coś nie tak. We dwie z koleżanką jesteśmy odpowiedzialne za to samo i robimy to samo. Przychodzi szef i mówi prosze to skserować dwa razy bez pierwszych stron, drugie pismo trzy razy bez drugiej strony zanieśc to do kadr, mówi to w ciągu 5 sekund a jak skończy to kompletnie nie wiem co powiedział poza tym że mam coś skserować :((( moja koleżanka rozumie wszystko idzie kseruje zanosi i nie ma z tym żadnego problemu. Druga sytuacja, przychodzi dziś szef i mówi do nas, "prosze napisać to pismo, to jest wzór ale bez tego, bez tego to dopisać to wyrzucić dodać cztery paragrafy i dopisać to z drugiego pisma, dołączyć dopisek i ubrać w słowa żeby miało ręce i nogi" ja nie mam pojęcia o co mu chodzi, nie wiem jak to napisać od czego zacząć a moja kolezanka pisze oddaje szefowi i okazuje się że wszystko napisała dobrze. Boże ja jestem załamana :(( zastanawiam się czy to jest jakiś rodzaj upośledzenia czy jestem po prostu głupia. Ja w ogole nie rozumiem o co chodzi, nie pamiętam komunikatów, nie wiem jak pisać dane pismo. mi dawkowe dwa zdania szefa nic nie mówią a moja koleżanka od razu łapie o co chodzi mimo że pracuje od tego samego dnia i nie miałam wcześniej żadnego doświadczenia. Czy to co mam da się leczyć jakoś ?

Gość Agata234567
Nie raczej nie, ze mną coś nie tak :o niby mogłabym to zwalić na stres związany z nową pracą ale zdarzały mi się takie sytuacje ju wcześniej w życiu :o Koleżanka też jest zestresowana z praca a mimo to wszystko łapie od razu, czuje się jak ostatni debil, nikt tak nie jest tak tępy jak ja :(((

Gość jvmclsłsovk
nie wiem dlaczego, ale smiac mi się chce z tego co piszesz :D

Gość wiesz- przyczyna może byc
banalnie prosta- Twoja koleżanka np ma to szczęście być SŁUCHOWCEM, a ty może jesteś np WZROKOWCEM i ot cała tajemnica ja też lepiej zapamiętuję jak coś przeczytam niż jak coś usłyszę- zwłaszcza jeśli to jest coś 'jednorazowego'

Gość Kruselka
Wiesz ja boje sie tego samego wiec na razie nie pracuje jestem na utrzymaniu meza. Ale w zyciu codziennym gdy mam cos zalatwic w urzedzie czy gdziekolwiek ktos cos do mnie mowi ja przytakuje ,a i tak ni huja nic nie zrozumialam i polowe rzeczy zapomnialam ledwo co wyszlam.Tez sie zastawiam juz od dluzszego czasu czy ja juz calkiem zglupialam po urodzeniu dziecka?

Gość sail to the moon
mam to samo, jeden z powodow dla których jeszcze nie pracuje :(

Gość Agata234567
jestem wzrokowcem i zawsze jak się uczyłam to potrafiłam mówić z pamięci widząc przed oczami dokładnie stronę z ksiązki ale ten mój debilizm zbyt często mi się przytrafia żeby móc go zwalić tylko i wyłącznie na pamięc wzrokową :o jezu jak ja się boje zostać sama na stanowisku, przyjdzie szef będzie mi coś kazał zrobić a ja będę do niego latać po 10 razy i pytać się o co mu chodziło. Oni ju podejrzewają że jesteś głąbem i najczęściej ze wszystkim idą do mojej koleżanki, ja się jeszcze nigdy tak głupio nie czułam, normalnie płakać mi się chce :( Dlaczego ja nie rozumiem co ludzie do mnie mówią i o co im chodzi :/

Gość dżoanna bez palca
Może masz problemy ze słuchem ? Chociaż nie , osoby niedosłyszące są zazwyczaj bardzo skupione i uważne . Może faktycznie STRES

Gość Kruselka
Bralam lecytyne na lepa koncentracje. Wiesz sa ludzie ktorym wszystko latwo przychodzi np z nauka mnie to trzeba minimum 3 razy albo i wiecej cos pokazac zanim zakumam. No jestem mniej zdolna .

Gość ja mam dokladnie tak samo!!
narazie studiuje, i jak wykladowca mowi ze mamy zrobic jakies zadanie, to ma byc tak , to tak, a tamto robi sie tak, a ja siedze jak osiol i nic nie rozumiem ;/ wlasnie nie jestem sluchowcem, ze sluchu malo rozumiem i malo pamietam (tzn szczegolnie wtedy kiedy wiem ze musze sie skoncentrowac by zrozumiec i zapamietac co mowiono, i nic :/

Gość Agata234567
"w urzedzie czy gdziekolwiek ktos cos do mnie mowi ja przytakuje ,a i tak ni ch*ja nic nie zrozumialam i polowe rzeczy zapomnialam ledwo co wyszlam" no dokładnie tak mam , tylko u mnie to od początku mojego istnienia na tym świecie tak mam, może mama mnie upuściła na podłoge jak byłam mała :o nie wiem, musi być jakiś powód tego mojego ograniczenia umysłowego :o

Gość Kruselka
Agatka rozumie cie i bardzo ci wspolczuje moze ty sie nie nadajesz do tej pracy ? A moze boisz sie szefa i on tak na ciebie paralizujaco dziala?

Gość Agata234567
U mnie na studiach były do zrobienia różne projekty, wykładowca tłumaczył każdej grupie z osobna co i jak, mówił szybko i chaotycznie a ja sobie myślałam acha przecież myśmy tego nie zrozumieli i nie damy rady zrobić ale jakie było moje dziwienie jak wszyscy się zabrali do pracy, robili projekt a ja siedziałam przy tej ławce i myślałam sobie kur*wa o co w ogóle chodzi :o Mi tez trzeba co najmniej trzy razy powtórzyć żeby mzałapała co i jak a najlepiej to tłumaczyć tak długo aż nie zrozumiem czyli jakąś godzinę :o nie wiem po co ja się brałam za ta pracę, tylko wstyd sobie i im przynoszę :o

Gość dżoanna bez palca
Na czym polega twój problem ? 1 nie słyszysz jak ktoś do ciebie mówi albo np nie usłyszysz 1 zdania podczas tłumaczenia zadania ? 2 Słyszysz dobrze ale nie kumasz co masz robic ?

Gość Kruselka
Jak rozumie to twoja pierwsza praca?

Gość Agata234567
Kruselka ja się tam wszystkich boją :O wszyscy krzyczą na wszystkich, jak ktoś czego nie zrobi dobrze to jest duży opieprz, ja się jeszcze prześlizguję ale w końcu się wyda że jestem ograniczona :o moja koleżanka też się bardzo denerwuje ale ona tak wszystko rozumie i szybko łapie że patrzę na nią z podziwem. Tak sobie siedze w tej pracy patrze na sprzątaczkę i myślę sobie boże jak ja jej zazdroszczę. Jestem głąbem taka prawda, strasznie cięzko się z tym żyje.

Gość Kruselka
Wydaje mi sie ze ostatnia odpoiwedz slyszy ale nie kuma o co chodzi! mam to samo moze to brak logicznego myslenia?

Gość dżoanna bez palca
No nawet nie umiesz prowadzić konwersacji z 2 osobami naraz a podobno jesteś wzrokowcem xd

Gość Agata234567
Kruselka, tak pierwsza :( dżoanna bez palca, wszystko słysze i pod względem czysto fizycznym to dzwięk dociera do moich uszu i słuchowo to dobrze rozumiem ale jest to jakieś takie chaotyczne zawsze w mojej głowie, nigdy nie wiem co tłumaczący miał na myśli, czasami sobie myślę a pójde na żywioł i zrobię tak jak rozumiałam ale potem się okazuje że wyszło mi jakies pomieszanie z poplątaniem. Gdyby ktoś stanął nade mną i tłumaczył mi z 10 minut gdzie co jak napisać, wszystko spokojnie i wystarczająco długo to dałabym radę ale w pracy wiadomo... rzucają trzy zdawkowe zdania i trzeba robić wszyscy wiedzą co tylko nie ja :o

Gość dżoanna bez palca
Wiesz jeżeli masz tak z np.2 przedmiotami z których nie błyszczysz to zrozumiałe .....ale ze wszystkim ? :P Nie ogarniam jak można nie rozumieć jak ktoś do ciebie mówi chyba że używa specjalistycznego języka

Gość uwielbiam Was normalnie
:D:D:D

Gość Agata234567
dżoanna bez palca, no trudno żebyś ogarniała jak ja sama tego nie rozumiem, w ogóle mało rozumiem, jestem upośledzona i taka jest prawda, normalny człowiek wie co się do niego mówi, może to jakiś rodzaj autyzmu :o

Gość Agata234567
"moze to brak logicznego myslenia?" to na pewno ale może jeszcze coś, coś gorszego :/

Gość dżoanna bez palca
a no moze jesteś

Gość Kruselka
Nie jestes glupia przestan to sobie wmawiac . Jakbys byla glupia to bys nie skonczyla studiow ! No chyba dyplomu sobie nie kupilas? Nie wiem moze idz do psychologa porozmiawiaj moze idz na badanie eeg .

Gość Agata234567
no i taka prawda, piękna puenta :o

Gość uwielbiam Was normalnie
a może to dlatego, że to brzmi zbyt prosto, aby było logiczne:D

Gość Agata234567
Nie kupiłam dyplomu, tylko co ja mam zrobić, pójść do psychologa i zapytać się go czy jestem głupia ? :O eeg tak łatwo mi nie zrobią a szkoda bo może by coś wykazało.