Ber_ry 0 Napisano Październik 20, 2012 Witam od prawie roku przyjmuje tabletki antykoncepcyjne Atywia, dodam że przyjmuje je regularnie i nigdy nie zdarzyło mi sie opoznienie, do wczoraj... Jestem w trzecim tygodniu brania tabletek. Wczoraj o 22 wzielam 5 tabletke z trzeciego tygodnia i godzine pozniej wystąpiła dość mocna biegunka niejednorazowa. Nie przyjełam zadnej innej tabletki z dodatkowego opakowania. Co teraz zrobic? 7 dniową przewre od razu, ominąć 2 ostatnie tabletki i po 7 dniach zaczac nowe opakowanie? Czy dokończyc te 2 i nie robic 7 dniowej przerwy? I od kiedy w każdym z wyjść stosunki bedą znów bezpieczne? Prosze o szybką odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Perw mobilna Napisano Październik 20, 2012 Wczorajszy dzien traktujesz jako pierwszy dzień przerwy. W ten sposób cały czas będziesz zabezpieczona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mata12 Napisano Październik 20, 2012 ulotki piszą zeby nie robić 7 dniowej przerwy i brać tabeltki ;) ale z racji tego, że ostatnio miałam podobną sytuację do ciebie plus 3 dni wymioty i jedna zapomniana tabletka , w ciąży nie jestem ;) moja ginekolog uważa, że w mojej sytuacji zajście w ciąże jest znikome, więc w twoim tym bardziej, ale dla pewności nie rób przerwy między opakowaniami ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Perw mobilna Napisano Październik 20, 2012 Nie. W ulotkach jest napisane, żeby albo nie robić przerwy albo pierwszy dzień kiedy nie przyjęto tabletki albo mogła się nie wchłonąć traktować jako pierwszy dzień przerwy. W obu przypadkach ochrona antykoncepcyjna jest zachowana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikki26 0 Napisano Październik 23, 2012 przerwy nie robić, nawet przy jednodniowej biegunce polecam wodę i orsalit na uzupełnienie płynów i składników mineralnych, nie da sie wszystkiego przewidzieć i nawet biegunka w najmniej odpowiednim momencie się przyplącze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach