Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marylka b.

Mam dosyć swojego życia! Tak się nie da... :(

Polecane posty

Gość marylka b.

Chciałam się trochę pożalić... Mam stan depresyjny, mam cholernie dość życia. Nie mogę znaleźć pracy! Mam męża, 2-letnie dziecko, mieszkam u teściów (mam 2 pokoje kuchnię i łazienkę). Umeblowanie w stylu wczesny PRL. Rodzinę całą ubieram w SH. Nie chodzę do kina, do pubu, nie jeżdżę na wakacje, nie stać mnie na kosmetyki, na fryzjera. Mąż pracuje całymi dniami, a ja wysyłam setki CV w eter. Mam mgr z pedagogiki, ale doświadczenie w pracy marne - kilka miesięcy na kasie, rok w fast-foodzie za granicą, pół roku za barem i 4 miesiące w banku. Nie szukam Bóg wie czego, mogę iść nawet do hipermarketu za najniższą krajową i na takie oferty pracy też odpowiadam, ale okazuje się, że nawet na kasę do tesco się nie nadaję :( :( :( Mam dość, dość, dość!!! Nie widzę swojej przyszłości, nie widzę sensu takiego życia dalej :( No to się pożaliłam, trochę mi lepiej...

Gość adam....
gdzie mieszkasz miasto, wies

Gość marylka b.
Peryferia miasta 150 tys. CV nie tylko wysyłam, osobiście też zanoszę, raz usłyszałam, że nie chcą mnie do sklepu bo skoro mam wyższe wykształcenie to pewnie zaraz znajdę inną pracę, a oni szukają kogoś na dłużej.

1. Ukryj ze skonczylas studia 2. Napisz CV pod market 3. Napisz LM pod market 4. Podkresl doswiadczenie w sprzedazy, w konntakcie z ludzmi 5. Przygotuj sie do odpowiedzi na pytania 6. Wysylanie CV mailem to jak spuszczenie ich w sedesie. Wypisz firmy w najblizszej okolicy i codziennie odwiedzaj 3 7. Sredni okres szukania pracy w Pl to 11 mcy

Gość marylka b.
To nie jest takie proste odwiedzanie codziennie miasta. Musze jechac kilka km autobusem, a autobus jezdzi mniej wiecej co 2 godziny. Muszę taszczyć ze sobą 2-letnie dziecko. Bilety też nie są za darmo. Próbowałam ukrywać studia w cv, ale efekt jest jeszcze gorszy. Studiowałam dziennie, pracowałam w tym czasie tylko przez wakacje w markecie. No i po wywaleniu studiów wychodzi na to, że po maturze 5 lat siedziałam w domu i czekałam nie wiadomo na co, a potem dopiero poszłam do pracy :(

1. Napisz, ze okresowo pracowalas na czarno albo za granica (jesli umiesz uzasadnic, co robilas - najlepiej cos w pokrewnej branzy) - moglas tez czesciowo opiekowac sie chorym czlonkiem rodziny, a jednoczesnie na wlasna reke doksztalcac 2. Co planowalas zrobic z dzieckiem, jak podejmiesz prace? Znajdz kolezanke w okolicy, tesciowa - niech podejmie sie opieki nad dzieckiem. Kup bilet miesieczny lub zrob sobie spacer. Wysylajac same CV masz bardzo male szanse na znalezienie pracy

Gość hrftg
jak cie na rozmowie zapuytaja albo dadza do zrozumienia, ze interesuje ich co robilas w tym czasie, powiedz ze zajmowalas sie chora matka/babcia, dzieckiem. ja nie skonczylam studiow,a pierwsza powazna prace zaczelam w wieku 32 lat! wczesniejsze moje dosw. tez opieralo sie na miesiecznej praktyce ze szkoly, pracach wakacyjnych czy 2 dorywczych i to na czarno :O powiedz, ze za granica zajmowalas sie dzieckiem na czarno u znanej ci polskiej rodziny, albo cos takiego. w sumie jak ci maja dac szanse to i tak gowno ich obchodzi co powiesz, tylko mow caly czas ;)

Gość marylka b.
Teściowie pracują, rodziców nie mam, koleżanek w tej okolicy też nie. Nie wiem co zrobię z dzieckiem, może wyślę do prywatnego żłobka, bo na państwowe liczyć nie mogę, albo znajdę jakąś opiekunkę. A w przyszłym roku pójdzie do państwowego przedszkola, o ile się dostanie, a żeby się dostać musiałabym mieć pracę. Błędne koło!

Gość zdjecia nie dawaj!!!!!
99% pracodawcow widzac zdjecie wie, ze w CV nie ma nic wiecej ciekawego :P poczytaj soebi w necie o dobrych CV

Gość marylka b.
Mam cv dość dobre, adres mailowy też. No a spacer 15 km w jedną stronę to jednak trochę za dużo, zwłaszcza z dzieckiem pod pachą.

Gość marylka b.
Większość ludzi prosi o cv ze zdjęciem.

Gość marylka b.
A ty guteszkoł nie bądź taki mądry.

Gość kropeczka........
hrftg- a jak ty znalazlas tą pracę pierwszą w wieku 32 lat? bo ja mam 27 i jeszcze nie pracowalam i nawet nie wiem gdzie bym miala isc do pracy

Gość marylka b.
Jak ma być dobrze, skoro wszędzie gdzie ktoś ma problem znajdzie się jakiś przemądrzały burak jak Ty...

Gość kropeczka........
czy w ogole mozna znaleźć pracę z tak dużą dziurą w cv? chyba ze po znajomosci...

Gość hrftg
zapisalam sie do wszytskich portali o pracy, ajkie sa chyba, odpisywalam na sporo propozycji przysylanych, zahaczylam sie w agencji pracy tymczasowej, tam laztwiej znalezc prace, najpierw tyrasz dla nich, ale po jakims czasie zaklad pracy, w ktorym pracujesz sam proponuje ci wlasna umowe

Gość marylka b.
Nie wiem czy się moje cv wyróżnia. Jak ma się wyróżniać? LM piszę sama wg zasad jak ma być napisane. I pod każdą firmę pisze osobno.

Gość kropeczka........
i masz umowe o pracę? a mozesz napisac co dokladnie robisz? praca w biurze, z klientem czy jakas produkcja?

Gość eweliiiiiiiiina
masz co jecc i masz dach nad glowa. Pomysl ze inni nie maja nawet tyle i zyja!

Gość hrftg
praca na poczcie, kontakt z klientem, umowa na czas nieokr.

Tak, zeby rekruter je zapamietal. POZYTYWNIE zapamietal. Napisalas, ze jest w miare dobre... LM - dobrze, ze piszesz pod firme. O.K. - to powiedz, wg jakich zasad "ma byc napisane"?