Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaałłłłłłłaaa!

Ból mięśni brzucha

Polecane posty

Gość aaaaałłłłłłłaaa!

Witam, mam 15 lat (3 gim.), i w środę na w-f mieliśmy robić brzuszki na czas (30 sekund). Zrobiłem za 1 razem 24 brzuszki, ale że jestem bardzo uparty w "kto więcej zrobi ten lepszy", to za 2 razem zrobiłem 27, po czym miałem dziwne uczucie że miałem cały czas napięty brzuch, tak do końca dnia. Następnego dnia wstać nie mogłem, tak mnie mięśnie bolały (cały brzuch, szczególnie pod żebrami i u dołu pleców). Porozciągałem się i lekko mi ulżyło. Jak biegam to aż tak nie czuje bólu. Czy to są zakwasy czy sobie zbyt mocno rozciągnąłem mięśnie? Generalnie to codziennie robię brzuszki (5 serii po 24, ale robię powoli), brzuszek mam ładnie wyprofilowany, tylko trochę schudnąć i kaloryferek jak się patrzy (jak dla mnie). Dawniej brałem "kreatynę" przez kilka miesięcy bo byłem głupi, ale teraz już nie biorę niczego. Ale mniejsza o to. Najgorsze jest, że czuje mdłości w brzuchu. Jak chodzę, to zawsze mam napięty lekko brzuch, a teraz czuję że moje mięśnie ściskają jedzenie i mam wrażenie że zwymiotuję :/ Dawniej jak mnie mięśnie bolały po treningu, to jeden dzień i tyle (masowanie + gorąca kąpiel + lanie na brzuch zimną i ciepłą wodą - na zmiane - robi cuda jak dla mnie). Co mogło mi się stać? Mam nadzieje że mięśnia nie zerwałem Pozdrawiam Ale się spisałem ;0

Gość cxvxcvcxv
jak chcesz niby rozciągnąc miesnie przy cwiczeniach??rozciągac mozna tylko przy rozciąganiu, sądze ze sobie brzuch nadwyrezyłes i tyle, odczekaj troche i nie rob zadnych cwiczen, a co do wyscigu pamietam jak zrobiłam wiecej niz 30 i byłam najlepsza, nawet od tych co cwiczyli, bo mam takie szczescie ze cwiczyc nie musze, z natury mam silne i wytrzymałe miesnie :classic_cool:

Gość aaaaałłłłłłłaaa!
Jeśli brzuszki robię bardzo powoli, to 100 spokojnie zrobię, ale jeśli chodzi i szybkość ćwiczeń, to jestem strasznie słaby.

Gość cxvxcvcxv
bo cwiczysz tylko siłe, nie wytrzymałość, wiele szybkich powtórzen buduje wytrzymałosc, mniej wolnych siłe

Gość napakowany,remis
masz zakwasy idioto,kreatyna nie jest dla frajerów. Brales kreatyne i cwiczyles tylko brzuch?

Gość aaaaałłłłłłłaaa!
Niee, jak brałem kreatyne to na siłke chodziłem po 3-4 godziny i wszystko ćwiczyłem. Nadal chodze ale nie biore niczego