Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietkaaaa

grzybica

Polecane posty

Gość kobietkaaaa

Kto zna jakieś tabletki do połykania na grzybicę pochwy ale bez recepy ? Piszcie

grzybicy lakami bez recepty się nie wyleczy, one pomagają przy infekcjach i podrażnieniach, można je dostać bez recepty w każdej aptece, Provag czy provag żel do smarowania jak np. odczuwasz swędzenie, jeśli podejrzewasz u siebie grzybicę to idź do ginekologa i zrób badania

Gość l.,
Skoro występuje grzybica w obrębie miejsc intymnyhc to jest pewne ze pochodzi z układu pkarmowego i trzba leczy się dieta, bez tego ani rusz. Zwalczajac skutki a nie przyczyne, bedziesz walczyła tym całe zycie, bo zawsze bedzie wracac.

mnie przepisał lekarz ale bez recepty tez dostała tylko drozej zapłaciłam,kup sobie tabletki dopochwowe gyno-femidazol uzywaj raz dziennie na noc i 2 razy dziennie tabletki fluconazole oraz płyn do irygacji podmywaj się nim Azucalen mnie pomoga to wszystko mam od ginekologa

mnie przepisał lekarz ale bez recepty tez dostała tylko drozej zapłaciłam,kup sobie tabletki dopochwowe gyno-femidazol uzywaj raz dziennie na noc i 2 razy dziennie tabletki fluconazole oraz płyn do irygacji podmywaj się nim Azucalen mnie pomoga to wszystko mam od ginekologa

Gość ania44
Ja od jakiegoś czasu stałam się wielką fanką olejków. Jest w necie fajna strona o grzybicy, poczytajcie sobie, polecam. http://essentialoils.pl/ rozdział leczenie grzybicy

Gość lady bronka
do łykania są probiotyki, ja stosowałam provag, ale one uzupełniają florę bakteryjną w pochwie i pomagają chronić przed infekcjami. jeśli grzybica już się przyplątała, trzeba iść do ginekologa, skuteczne leki są na receptę. możesz się też podmywać tantum rosa, smarować maściami, ale to też tylko wspomagając leczenie.

Gość ja kupiłam szczepionkę
poczytaj o niej w necie, szczepionka doustna na typowe infekcje intymne Femivaxin, bierze się tabletkę na czczo przez 10 dni, potem przerwa na kolejne 20 i potem ewetualnie powtórka zapobiega grzybicy i różnym bakteriom

Gość doktorowa :]
dieta antygrzybicza+olejki i zioła.