Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawsze z toba za jedyna 1 zl

czy 5 godzin dziennie nauki na studiach to malo?

Polecane posty

Gość zawsze z toba za jedyna 1 zl

5 godzin dziennie plus 8 w kazdy weekend. to duzo czy malo? kierunek jest b. trudny, wiekszosc ludzi na kierunku bardzo ciezko pracuje i sa swietni w tym co robia.

Gość o co wam ludzie chodzi
a co to za kierunek? ludzie tyle się w sesji uczą generalnie może być też tak że uczysz się neefektywnie- czyli czytasz i czytasz a nic z tego nie wynika . W czym problem?

nieefektywnie* bo chodzi nie o to by się uczyć a o to by się nauczyć

fiku miku- ale mówisz o zajęciach ? bo autorka jak rozumiem po zajeciach tyle sie uczy. Jaki kierunek? bo na niektórych pamieciówki duzo jest a na inych inne aktywności musza byc

Gość fiku mikuuuuuu
tak, mówię o nauce na uczelni, ja preferowałam chodzenie an zajęcia

no widzisz, a autorka jak rozumiem po zajeciach jeszcze tyle siedzi. dlatego jesli ma problem to uwazam że cos jest nie tak- uczy się neefektywnie totalnie moim zdaniem

Gość co to za kierunek
? na pewno są kierunki, gdzie bez takiego zakuwania wylecisz, bo co chwila kolokwia (sesja ciągła), ponadto jak nie będziesz systematyczny, to nie zdążysz na egzamin.Ja się uczyłam tylko w sesji. Wtedy to wiadomo, że całe dnie. Ale poza sesją, to raczej w ogóle :P

,na medycynie stomatologii prawie pamieciówki jest multum zwłaszcza na 1 roku( np anatomia- masakra) ale jesli ktoś 5 godzin stuka codziennie po zajeciach i nie ogarnia mimo to to coś jest nie halo.

Gość mammamia0099
to bardziej zależy od kierunku a nie od zdolności intelektualnych. Ja studiuję prawo i uczę się codziennie 2-3, na weekendzie po 4 h, w niedzielę się nie uczę. Nie wiem,czy to dużo, czy mało. Mam dobre oceny, bez poprawek, wiec pewnie można by było mniej czasu poświęcic i też zdawać

to bardziej zależy od kierunku a nie od zdolności intelektualnych. tak, z pewnością :O 🖐️ w końcu każdy z umiarkowanym lub lekkim upośledzeniem także konczy studia , bo przecież nie ma to nic wspolnego z intelektem :D

Gość gość
Kiedy czytacie książkę i traficie na trudne słowo, już nie musisz szukać jego znaczenia w Internecie! W IBUK Libra możesz szybko sprawdzić znaczenie wyrazów w słownikach i encyklopedii PWN już z poziomu książki.  Wystarczy zaznaczyć słowo i kliknąć BAZA WIEDZY. Uwaga: Ta funkcjonalność jest dostępna po zalogowaniu do półki myIBUK.