Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ile tak moznaa....

Ja już nie mam sił dłużej tak żyć

Polecane posty

Gość Ile tak moznaa....

Mam roczne dziecko, pracuję od 8 do 16, z czego wychodzę z domu o 7 i wracam o 17stej. W tym czasie dzieckiem zajmuje się opiekunka, mój mąż pracuje zagranicą. Wracam z pracy, coś zjem, zajmuje się dzieckiem, które naokrągło stęka i wymusza płaczem coś, a to wszystko moja wina, bo na to jej pozwoliłam, przegapiłam ten etap, gdzie trzeba było wprowadzić reguły, zawodzę na całej linii, dziś dziecko zasneło o 22:45 , poszłam wziąć prysznic, teraz usiadłam i muszę jeszcze trochę popracować, tak ze 2h. I tak codziennie. A gdzie zakupy, pranie, sprzątanie, gotowanie, spacery, wszystko staram sie nadrabiać w weekend, ale najchętniej to pieprznęłabym to wszystko i wyjechała do męża... i chyba tak zrobię. Drogie Mamy, proszę o pomoc... Moim celem w tej chwili jest wprowadzenie reguł w domu jeśli chodzi o córcię, wiem że to późno, ale lepiej późno niż wcale, chce naprawić swoje błędy, bo wiem ,żę się nie sprwadziłam... :( Jak to zrobić, jak wprowadzić jakieś reguły w domu, jakieś rytuały , proszę o pomoc...

Gość ile lat ma?
Napisz ile dziekco ma lat, bo skad mamyu to wiedziec aby adekwatnie do jej wieku tutaj rady dac???!!! Jendo jest pewne, jak zacznie kwekac, stekac,wymuszac placzem to wtedy niech wie ze takim sposobem nic nie uzyska I kara,bez dwoch zdan, najpiers ją sotzrz a pozniej konskekwencja tego co zapowiedzialas za niegrzeczne zachowanie

Gość grace.
tożpisze, ze roczne dziecko ma :-O

Gość Ile tak moznaa....
Tak jaka na samym poczatku pisalam, dziecko ma rok..

Gość ojtam ojtam
kobieto roczne dziecko potrzebuje mamy a nie reguł i zakazów - potrzebuje twojej obecności, żebyś się nim zajęla, pobawiła z nim - nie robi złych rzeczy świadomie tylko chce ci coś przekazać, może poprostu olewasz go? liczysz ze bedzie cicho siedziało w kącie i bawiło się papierkiem? ono chce żeby mama mu pomogła, mama się pobawiła, mama przytuliła jedyna moja rada wprowadź w miary stały schemat dnia - jak wracasz rob wszystko w miare w stałej kolejności - i niech to będzie aktywność, spacer, prać możesz z dzieckiem: mój od zawsze wrzuca do pralki wszystko itd żeby się zmęczyło, potem kąpanie, kolacja, bajka i spanie - u nas to sie sprawdza od zawsze; kąpiel, potem jedzenie, bajka w tv- najpierw teletubisie hit totalny, potem bajka w łóżku i spanko o 20stej.. i jak dziecko usypia po 22 to może za dużo śpi w dzień? może opiekunka z wygody kładzie go i daje dużo pospać a potem on tobie nie chce usnąć..

roczne dziecko to akurat na reguły. Jakoś tak wczesniej to trudno chyba.