Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamam22

mama wraca do pracy:(

Polecane posty

Gość mamamam22

moje dziecko ma kilka miesięcy i chciałabym nie wracać do pracy przez 2-3 lata tylko je wychowywać w domu ale chyba z leku przed ocenami rodziny że jestem nierobem i leniem pójdę do pracy... Mąż już niezadowolony że pieniędzy nie przynosze,ale przyznam że dla mnie liczy się zadowolenie dziecka a zarobki mogą poczekać,wychowanie daje mi ogromną satysfakcję. Widzę już jednak miny rodziny i znajomych,dali już zapowiedź co o tym sądzą...

Ale co Ciebie obchodzą inni przepraszam? Dlaczego masz robić coś wbrew sobie bo rodzina krzywo patrzy? Masz się unieszczęśliwić w imię czego?! :/ Jeśli nie jest konieczne żebyś poszła do pracy i nie chcesz tego to nie idź...może trochę to egoistyczne podejście, ale to powinien być Twój wybór chyba? Z mężem porozmawiaj o tym, wytłumacz mu co czujesz, czego pragniesz.

Gość ente
gratko.. moze i jestes mama ale bardzo mloda wiec daruj sobie te rady... 'wszechwiedzaca' jak zwykle a g..no o zyciu wiesz. Autorko, przede wszystkim - czy kiedy nie pracujesz macie wystarczajaco pieniedzy? porozmawiaj z mezem, zapytaj go co o tym mysli, wytlumacz ze zalezy Ci na wychowywaniu dziecka. jesli bedziesz widziala ze jest niezadowolony to zawsze mozesz isc do pracy na 0,5 etatu albo dorabiac jakos w domu

Gość marylka b.
Nie przejmuj się innymi!! Mój synek ma 2 latka i ja już teraz szukam pracy, bo czuję taką potrzebę. Ale wcześniej do głowy nie przyszłoby mi zostawić takiego maluszka. Mąż też czasem marudził na ten temat, ale olewałam go. Nie chciałam, żeby mnie coś pominęło w rozwoju mojego dziecka, chciałam być przy nim, bo taki maluszek potrzebuje mamy. Co innego jak trzeba pracować bo brakuje pieniędzy. Ale jeśli nie jest najgorzej to chyba warto chociaż te 2 lata poświęcić dziecku. Takie jest moje zdanie.

Gość za 12 min
przeciez ono jet jeszczebardzo malutkie! ja zostane z dzieckiem przez pierwsze 2 -3 lata, na pewno lepeij dla jego rozwoju i poczucoia bezpieczenstwa i nie ma co przedkladac na to pieniedzy jezeli kobiete stac na to by pozosrtac w domu wspolczuje rodziny, strasznie materialystycznie sa nastawieni Z drugiej strony - jak wygladalo twoje zycie zawodowe przed ciaza, pracowalas czy bylas utrzymanka meza?

ente czytaj ze zrozumieniem, napisałam jej wyraźnie, że jeśli nie jest to konieczne to nie ma iść do pracy...skoro będzie nieszczęśliwa z tego powodu a sytuacja materialna nie zmusza jej do pracy to dlaczego ma do niej iść? bo rodzina krzywo patrzy? a niech patrzą! może i jestem młoda, ale mam swoje zdanie i w nosie mam co se kto o mnie myśli.. to autorki życie i jej sprawa kiedy pójdzie do pracy. Nie jestem wszechwiedząca, napisałam tylko jakie mam zdanie w tej kwestii i jak ja bym postąpiła. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko!

Gość za 12 min
dokladnie, nigdy NIGDY, nie ogladaj sie na innych!!

Gość mamamam22
prawie do końca pracowałam w ciąży, teraz jednak zajmuje się dzieckiem i domem,wiem jak ważne jest wychowanie przez matkę, a nie żłobek, pieniędzy nam wystarcza,a ją jeszcze dorabiam te 500zł w domu ale mąż i tak niezadowolony bo jak mówi tylko W domu siedze...teściowie też uważają że mąż biedny na nas tyra...

Gość za 12 min
ente poza tym skoro autorka rozwaza zostanie w domu - to chyba logiczne, ze ich na to stac? zakladam, ze jest rozsadna osoba. Problem prawdopodobnie tkwi w materialistycznym podejsciu rodziny. np. Niektorzy przedkladaja nowy model samochodu, ktorym sie mozna pochwalic nad dobrem wlasnego dziecka>

Gość za 12 min
spokojnie wyjasnij mezowi, ze dziecko w tym wieku wciaz potrzebuje obecnosci matki. Lepiej sie wtedy rozwija,czuje sie bezpieczniej, to bedzie mialo wplyw na cale jego zycie! nie masz obowiazku sie tlumaczyc reszcie rodziny

A opieka nad kilkumiesięcznym dzieckiem to leżenie z dupą na kanapie i jedzenie ciastek?! No chyba nie...zajmowanie się dzieckiem to też ciężka praca! Ale żadna praca nie daje takiej satysfakcji jak właśnie zajmowanie się własnym dzieckiem. Dorabiasz w domu, zajmujesz się dzieckiem, nie leżysz do góry brzuchem a więc sumienie powinnaś mieć czyste ;) Rób tak żeby Tobie było dobrze i maleństwu, nos do góry! ;)

Gość mamama22
dziękuje za opinie i pomoc,macie racje nie warto patrzec na innych i trzeba robić to w co się wierzy

Gość mamama22
dziękuje dziewczyny:*

Gość CAM_atenska
Hej, gdyby któraś z Was była zainteresowana udziałem w projekcie dla młodych mam, pragnących pracować - zapraszam do info poniżej: Polska Fundacja Komunikacji zaprasza MAMY i PRZYSZŁE MAMY do CENTRUM AKTYWNEJ MAMY na Saskiej Kępie Oferta przeznaczona jest dla: • kobiet bezrobotnych lub nieaktywnych zawodowo, które nie ukończyły 25 roku życia • posiadają dziecko lub dzieci do 6 roku życia lub spodziewają się dziecka i przekroczyły 3 miesiąca ciąży • chcą się rozwijać • są zdecydowane podjąć pracę zawodową • będą brały udział w oferowanych zajęciach (warunki uwzględniane łącznie) Centrum Aktywnej Mamy na Saskiej Kępie to przestrzeń do nawiązywania i rozwijania, wspierania aktywizacji zawodowej Młodych Matek. Oferta CAM obejmuje: pracę indywidualną (zaawansowane doradztwo zawodowe), pracę grupową (warsztaty), szkolenia psychospołeczne i zawodowe oraz pośrednictwo pracy. Uczestniczki sprawdzą swoje kompetencje i potrzeby, a następnie - pod okiem profesjonalnych trenerów – będą rozwijać umiejętności tak, by utrzymać się na rynku pracy. Szyte na miarę zajęcia pozwolą podnieść zarówno kompetencje zawodowe, jak i wiedzę na temat sprzedaży, negocjacji, wizażu, umiejętności zarządzania sobą, asertywności, samoobrony, czy savoir vivre etc. CAM wesprze Uczestniczki Projektu w opiece nad dziećmi do 6 roku życia na terenie CAM w czasie, gdy Mamy będą uczestniczyły w zajęciach. Zainteresowane Mamy prosimy o nadsyłanie cv i listów motywacyjnych (nie więcej niż 1 strona) na adres: cam@fundacjakomunikacji.pl . W temacie należy wpisać: REKRUTACJA_swoje imię i nazwisko. Na zgłoszenia czekamy do 10 listopada 2013 r. Odpowiemy tylko na wybrane oferty. Więcej o projekcie: www pomysldlamamy.pl Mamy tylko 20 miejsc! Zapraszamy!

Gość gość
masz meza dupka niech zarabia na dom

Gość gość
współczuje męża

Gość gość
a nie mozesz sobie skrocic etatu?? ja przeszlam na 16 gdz tyg. 2 dni w tyg. sb i nd. przynosze jakies tam pieniadze, akurat jest na rate za mieszkanie, i z dzieckiem spedzam 5 dni w tyg niczego nie tracac..moze warto poszukac innej pracy , byle jakiej, wiem ze weekend to czas dla rodziny, ale..nie zaluje, jestem z mala, nie musze jej ciagac po zlobkach, a w niedziele kiedy wracam po 16, wieczor mamy nadal dla siebie, wszyscy razem

Gość gość
a co ma się przejmować i zmieniac etat,,,,, mąz powinien zarobić na dom a skoro im starcza to po co na siłe ja do roboty wyrzuca?

Gość gość
takiego dziada to bym po d***e kopała nic nie wart skoro najważniejsze jest dla niego przynoszenie pieniedzy

Gość gość
no , jezeli stac was zebys ty nie pracowala, to zmienia postac zeczy, wtedy faktycznie porozmawialabym z mezem na powaznie, ja wocilam do pracy kiedy corka miala 10 miesiecy, chcialam, nie wyobrazalam sobie siebie bez swoich wlasnych pieniedzy, ( jestem ta osoba ktora pracuje 16 gdz)

Gość gość
autorko wiesz co, wyjdz gdzieś na cały dzień, niech maz w tym czasie ugotuje obiad, zajmie się dzieckiem pozmywa, zrobi pranie, posprząta. Gwarantuje Ci, że już nie powie że siedzenie w domu z dzieckiem to leniuchowanie.

Gość mamamam22
maz powiedzial mi ,ze pasozyta utrzymywac nie bedzie :O

Gość mamamam22
widac juz ze wszystkie obowiazki spadna na mnie : dom,dziecko i jeszcze ta okropna praca :(

Gość mamamam22
nie chce mi sie robic

Gość gość
zrob sobie 2 dziecko to nie bedziesz musiala pracowac a ten balwan na was niech z********a

Gość gość
hej a dziecko z kim? po oplatach ile ci zostanie?

Gość gość
No i bardzo dobrze, że pójdziesz do roboty. Dlaczego mąż ma utrzymywać Twoją leniwą pupę?

Gość mamamam22
po opłaceniu z mojej pensji zostanie 150 zł :( i co to da?

Gość mamamam22
dlatego ze to on jest glowa rodziny i mam prawo do 3 r,z dziecka byc w domu

Gość gość
150zł? mało:(