Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile maksymalnie

ile powinnam wazyc mając 162 cm wzrostu?

Polecane posty

Gość ile maksymalnie

Tak max to ile powinnam? Są tu jakieś osoby z takim wzrostem? Ile wazycie?

Gość lovelisia1978
chyba przesadzilas mbo sama gruba jestes mysle e autorka powinna wazyc ok 50kg to co jak ja mam 172-powinnam wazyc 65??hahahahha

Gość oszczednaa
ja około 47 waze przy tym wzroście.

Gość loaannna
bmi 65????? nie ma takiego chuba przy otylosci

Gość ile maksymalnie
chodzilo o to że kiedy BMI jest w gornej granicy normy to waga wtedy wynosi 65. 65 to byla wedlug bmi moja najwyzsza odpowiednia do wzrostu waga. http://bmi.pasiasty.pl/index.php

dziewczyna pyta sie ile powinna a Wy jej odpowiadacie ile Wy macie kg, głupota. Moja Pani dietetyk powiedziała że przy 160cm waga powinna byc 52/54kg a ona chyba lepiej wie co?:D Przy 162 56kg to nie jest dużo...

Gość dgdgvr
Twój wskaźnik BMI wynosi 24.8. Przy tym wzroście prawidłowe BMI jest pomiędzy 19,5 a 24,9. Teraz nie patrzysz już na wagę ile powinnaś ważyć, ale na ilość tłuszczu który jest zbędny. W tej chwili już nie odchudzasz się dla zdrowia, ale dla wyglądu estetycznego i twoim priorytetem nie jest ilość kg na wadze, a ilość cm na metrze krawieckim.

Gość dgdgvr
Kiwi nie ma ile powinna. Bo ona może mieć górę wypracowanych mięśni i grube kości. Powinna ważyć tyle ile ważyłoby jej ciało bez tłuszczu, plus 2 kg potrzebnego jej tłuszczu.

Gość ile maksymalnie
Czyli teraz już mam się nie ważyć tylko mierzyć? Czy przyjąć że BMI najbardziej prawidlowe to to środkowe między 19,5 a 24,9 czyli jakieś 22,2 czyli waga 58,1? Musze miec jakiś cel konkretny bo inaczej wszystko pójdzie na nic. Ten cel zamierzony już osiągnęlam i teraz się pogubilam.

Gość ile maksymalnie
Co do mierzenia się to moze być problem bo nie powiem, żebym miala świetnie naciagniętą skorę, zwlaszcza na brzuchu. Po kilku ciążach nic nie wrócilo do normy i obawiam się ze nie wróci bez interwencji chirurga, a tym nie ma mowy jak na razie. Więc nie wiem czy mierzenie ma sens.

dgdgvr Oczywiście masz racje bo wiadomo że jedni maja lekkie kruche kości inni dośc masywne i cięzkie wiec to tez ma wiele znaczenia, ale nie 47kg :-/ i tak myslę że pewnie gdzies to 56 to bedzie akurat :) ale fakt niech patrzy na BMI.

ile maksymalnie ja sie wypowiem jak o ja :) na 56 bym skończy ła jesli bym chciała jeszcze cos zgubić :) ja ide do 54kg bo mam 160cm ale jesli będzie 60kg tez się uciesze :)

ile maksymalnie I nie słuchaj anorektyczek które maja tylko skóre i kości, obierz cel i nie ma że potem jeszcze kilo jeszcze 2, konkretny cel i na tym koniec nie daj sie zwariowac przez kretynki które wyglądają jak wieszaki a myslą że są atrakcyjne, to tyle z mojej strony:).

Gość ile maksymalnie
KIwi trzymam kciuki za Ciebie. Ja startowalam od 110 więc mam 45 kg za sobą. To 65 bylo moim celem, marzeniem, końcem i poczatkiem. I nagle je zobaczylam i zlapalam wielkiego doła bo to wcale nie to. Nie tak sobie siebie wyobrażalam po tym wszystkim. Boję się, ze po kolejnych 10 w dół nadal nie będę zadowolona z siebie. Że już nigdy nie będzie tak jakbym chciała.

Gość wersz45
kiwi ile ty masz wzrostu? ile masz lat?

ile maksymalnie no ja z troszke mniejszej wagi startowałam :) ale w 3mies 15kg juz za mna i wiem że sie uda :) ale tak jak powiedziałam nie daj się zwariować :) nie o to tu chodzi. Masz sie Sobie podobać i masz być jednoczesnie zdrowa:) Chetnie skorzystam z porad jeśli jakies masz co do odchudzania :).

Gość dorotki89
KIWI ,ALE ZES SIE ZAPUSCILA!!!!!! ALE SPOKO ZE WZIELAS SIE ZA SIEBIE tylko siedzisz tu dzieni noc wiec niewiem czy nie klamiesz ze waga spada hahahhah

Gość dgdgvr
ile powinnam - ważyć się możesz, ale nie dąż obsesyjnie do jak najniższej wagi, tylko do ładnego szczupłego ciała. Jeśli widzisz, że przykładowo 68 cm w pasie jednak jest jeszcze tłuste, a potem przy wypracowanym 65 ćwiczeniami jest ładne, a waga jest taka sama jak wcześniej to po prostu nie panikuj, że nie chudniesz, bo mięśnie mogły się wzmocnić i zastąpiły wagowo tłuszcz który był wcześniej.

Gość dgdgvr
ile maksymalnie- ważyć się możesz, ale nie daj się złapać w pułapkę, że im mniej ważysz tym jesteś szczuplejsza. Tak jak Kiwi pisze, żeby nie słuchać tych co mają kości jak wróble.

Gość kostka123
Nie martw się skóra dojdzie do siebie za jakiś czas. Wolniej reaguje. Radziłabym dodać ćwiczenia. Co do wagi to każda przebyta ciąża dodaje do normy ok. 1kg, ważny jest wiek, grubość kości i rodzaj budowy. Ja np mam cały tłuszcz na tyłku i nogach, ale jak za bardzo schudnę to na ramionach sterczą mi kości i też wyglądam źle. Nie możesz ważyć tyle co 18 letnia siksa.

Gość gość
Ja mam akurat tyle wzrostu i ważę 54, gruba nie jestem, chuda też nie. Nie nabijaj się z tego. BMI nie jest prawidłowym licznikiem to chodzi o tkankę tłuszczową, mięśnie, obwód pasa, bioder itd. Ktoś może przy tym wzroście ważyć nawet 60, ale będzie bardziej zbudowany pod względem mięśni.

Gość gość
Ja mam 162cm, czyli tyle co Ty. Moim zdaniem odpowiednia waga to 50-52. Mama zawsze mnie uczyła, aby od wzrostu odjąć 110. Ja obecnie waże 48kg, ale nie jestem zbytnio szczupła. Myślę, że pomogłam ;)

Gość gość
Ze strony do liczenia BMI: "prawidłowa waga dla wzrostu 162 wynosi 49 - 65 kg". Co oznacza, że powyżej ma się nadwagę, ale nawet 64 kg przy tym wzroście to wciąż jest waga prawidłowa.

Gość bfbfgb
Patrz w lustro, to będziesz wiedziała. Akurat BMI to jedna wielka bzdura bo nie uwzględnia typu budowy. I tak z życia, ja mając 161 wzrostu, wyglądam dobrze ważąc 45-47 kg a moja koleżanka jest jeszcze chudzielcem przy tym wzroście i masie 53 kg.

zależy od budowy ciała, bo masa mięśniowa może więcej ważyć, a ty i tak będziesz dobrze wyglądać.

Gość gość
Ja mam tyle samo wzrostu i waze 47 kg

Gość gość
Tak naprawdę nie można powiedzieć ile masz ważyć przy takim wzroście. Na wagę ciała składa się wiele rzeczy: np grubość kości (każdy ma inną strukturę szkieletu), % tkanki tłuszczowej, % mięśni i wiele innych elementów związanych z budową ciała. Wybierz się do dietetyka który zrobi dokładne pomiary i powie ci jaka powinna być w przybliżeniu prawidłowa waga Twojego ciała. Oczywiście możesz skorzystać z kalkulatorów bmi gdzie będzie podana waga jaką powinnaś mieć przy Twoim wzroście i wieku ale pamiętaj że takie kalkulatory nie dadzą całkowicie prawidłowego wyniku. http://poradyzdrowie.pl