Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llllwwlll

czy isc z tą krostą do dermatologa?

Polecane posty

Gość llllwwlll

Zrobił mi się czyrak na wargach sromowych, wycisnęłam go. Po kilku godzinach znowu mi wyszdł i tak chyba z 5 razy go wycisnęłam. Teraz już wiem, że nie powinnam. Teraz jest spoko nie boli, tylko został mi slad i pod nim jest taka biała plamka jakby ropa dalej tam byla, ale ani mnie nie boli ani nie rosnie. A i jakos w podobnym czasie wyszedł mi czyrak na udzie też go wycisnęłam i ładnie mi się zagoil. Nie wiem czy z tą krostą na wargach sromowych isc do lekarza, bo może tylko wydaje mi się, że jest tam ropa. Bardzo się stresuję przed wizytą u dermatologa. Jak myslicie zostawic tą krostę w spokoju. Czy poczekac czy znowu zacznie mi rosnąc? O ile zacznie..

Gość coś mało tej pśp
możesz iść do ginekologa, myślę, że też powinien coś wiedzieć, najwyżej Cię skieruje do derma, ale chyba łatwiej wystawić picze ginowi niż dermowi :P

dermatologia to jedna specjalizacja z wenerologią. Więc pokazywanie krocza to nic dziwnego dla dermatologa

Gość eryka, mama kilkulatka
Czyrakowośc to begatelizowany problem, co mnie w sumie dziwi gdyż to wymaga leczenia, nie powinnas czekać aż minie tylko iść do lekarza.

Gość hgg no niby masz rację
ale np mnie jako kobiecie jakoś bardziej komfortowo wystawić kroczę ginekologowi :)

Gość hgg no niby masz rację
krocze*

Gość llllwwlll
ale to mi się zrobiło tak po między udem a wargami sromowymi. Gdzies mniej więcej w tym miejscu gdzie się włoski zaczynynją. Dermatologowi chyba wystarczy jak odsunę trochę majtki?? Jak myslicie?

moje podejście jest raczej praktyczne, ginekolog i tak prawdopodobnie wyśle do wenerologa i trzeba odbyć 2 wizyty, zamiast jednej

Gość ja poszłam i nie potrzebnie
lekarz doradził nie dotykać tego , nie dusić poczekac z dwa misiące samo się wchłonie i też tak było ten czyrak to inaczej wrzód normalna sprawa

Gość llllwwlll
a dużego miałas tego czyraka? Miałas tam ropę? Mi się wydaje, że wizyta u dermatologa własnie może byc zbędna, a mnie to będzie tyle stresu kosztowac. Przestanę to w ogole dotykac, będę tylko smarowac specjalną mascią. Jak do kilku tygodni nie zejdzie to może wtedy się przejdę do dermatologa

Gość llllwwlll
w sumie to boli mnie ta krosta jak ją dotykam. Sama nie wiem co robic