Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka karmiąca piersią

Czy to kryzys laktacyjny? Pomóżcie!

Polecane posty

Gość matka karmiąca piersią

Karmię piersią a mimo tego wspólnie z pediatrą podęłyśmy decyzje o rozszerzeniu diety dziecka już po skończeniu 5 miesiecy. Dziecko zajada wszystkie nowości ze smakiem co bardzo mnie cieszy, ale dwa razy dziennie ograniczyło przez to ssanie piersi. Minęły trzy tygodnie a moje piersi zbuntowały się i mam wrażenie że mam mało mleka. Nie to że są miękkie tylko ani ręcznie ani laktatorem nie odciągnę nic oprócz paru kropli, poza tym pod koniec dziecko ma jeszcze chęć zjeść a ciamka bez przełykania zmieniam pierś, chwila i to samo :( Dziecko jako tako najada się ale nigdy wcześniej nie miałam kryzysów laktacyjnych i nie wiem czy to moze być kryzys 6 miesiąca choć nie znalazłam nigdzie informacji żeby takowy istniał, czy to po prostu wina zmniejszonej ilości karmień na dobe. Proszę o pomoc doświadczone mamy. Chce na kilka dni odstawić inne pokarmy póki laktacja nie wróci, innych pomysłów brak :(

Gość wertywerty
za wiele nie poradzę ale może to być sposób, odstawić wszystko poza mlekiem i przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać :)

Gość Tall Lady
POpieram powyżej.Przystawiać częściej.

Gość Jabardzo
Nic nie ograniczaj, dawaj dalej te nowe produkty.Ja też tak wariowałam, aż przeczytałam w jakimś mądrym pisemku, że póki dziecko ssie mleko leci, czasami po kropelce, ale leci. Produkujesz "na bieżąco" :) Wiadomo, że tego laktatorem nie wyciągniesz, a dziecko sobie poradzi. Po co ci więcej mleka? Dziecko będzie jadło coraz więcej innych rzeczy, ale póki będzie ssało, twoje meko będzie się produkować. Także zachowaj spokóji rób to co robiłaś do tej pory :)