Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ada1305

która rodziła lub będzie rodzić do wody?

Polecane posty

Chcę rodzić do wody. Mam kilka wątpliwości i dlatego chętnie poznam opinię dziewczyn które już rodziły lub planują taki poród.

Gość kasia4444
I Po co to chamstwo ?

Gość okaoka
rad w takim temacie to chyba raczej polozna ci udzieli.i tu bym kierowala zapytanie.

Moja położna nie rodziła do wody i nie wie jakie to odczucia Chcę porozmawiać z dziewczynami które już tak rodziły. Chciałabym usłyszeć co one czuły, jak długo rodziły itd. itp.

Gość kropka................,
nie rodź tak bo jeszcze sie utopisz

Gość nie wiem czy uzyskasz tu
Satysfakcjonujaca odpowiedz. Jakis miesiac temu sama sie dopytywalam o inne rodzaje porodu niz w pozycji klasycznej i nie uzyskalam zadnej praktycznie odpowiedzu. Jak widac wszystkie rodza tu na lezaco,czyli najgorzej jak to mozliwe. Ktos mi tylko dal rade ze jak mam duza wiedze na ten temat i mozliwosc rodzenia w sposob ktory mnie interesuje,to zebym tak rodzila. Tyle,ze ja nie wiem czy warto bo nie rozmawialam z zadna osoba w ten sposob rodzaca.

Gość chyba jest łatwiej
ale zastanawiają mnie kwestie higieniczne. wszak poród to brudna robota.;)

nie wiem czy uzyskasz tu Satysfakcjonujaca odpowiedz. Jakis miesiac temu sama sie dopytywalam o inne rodzaje porodu niz w pozycji klasycznej i nie uzyskalam zadnej praktycznie odpowiedzu. Jak widac wszystkie rodza tu na lezaco,czyli najgorzej jak to mozliwe. Ktos mi tylko dal rade ze jak mam duza wiedze na ten temat i mozliwosc rodzenia w sposob ktory mnie interesuje,to zebym tak rodzila. Tyle,ze ja nie wiem czy warto bo nie rozmawialam z zadna osoba w ten sposob rodzaca. To może wymienimy między sobą informacje na ten temat a w między czasie ktoś się przyłączy

ja mam termin na 10 listopada mam zrobione badania i wiem że mogę rodzić do wody jeszcze pozostaje kwestia wielkości dziecka i tego czy poród będzie wywoływany czy zacznie się naturalnie

dziewczyny czy żadna nie ma ochoty porozmawiac i podzielić się swoją wiedzą czy doświadczeniem

Gość ramrtamtam
Dziewczyno wejdź na forum http://forum.gazeta.pl/forum/f,548,Dobry_porod.html Tam sie wypowiada mądra położna i dużo dziewczyn, które chcą rodzić naturalnie, w dowolnej pozycji, bez nacinania, bez ingerencji medycznych. To pseudoforum do pięt tamtemu nie dorasta.

ada,chetnie bym sie podzielila spostrzezeniami,bo z przyjemnoscia bym urodzila w wodzie.ale w mojej okolicy nie ma takiej mozliwosci.a jak bylam na badaniach w pewnym szpitalu w innym miescie,to tylko uslyszalam jak polozna do znajomej w ciazy mowila,ze owszem maja wanne i mozliwosc porodow w wodzie,ale one,znaczy polozne,tego nie lubia bardzo i odradzaja i unikaja.to tyle. a forum gazetowe faktycznie bedzie tu lepsze.i widze,ze szykuje sie Tobie listopadowe dziecko:-) bedzie miec charakterek,cos o tym wiem.powodzenia:-)

Gość vanillio
Cześć. Ja mam zamiar rodzić do wody. Do terminu porodu mam jeszcze 2 msc. Byłam już w szpitalu, rozmawiałam z położną która odbiera takie porody. Niestety, pewności czy się będzie rodziło do wody nigdy nie ma, gdyż do ostatniej chwili mogą wystąpić przeciwwskazania. Do wody rodzi się bez zzo, ale poinformowano mnie, że jeśli rodzenie w wodzie nie będzie mi jednak odpowiadało albo ból mnie przerośnie, to moge zrezygnować i wyjść z wanny i wtedy, o ile nie będzie za późno, otrzymam zzo. Ja nastawiam się bardzo pozytywnie, że wszystko się uda i urodzę do wody. I wtedy podzielę się moją opinią:)

ja mam termin na 10 listopada więc pewnie wcześniej wymienię się doświadczeniem jeśli się uda. Nie boję się porodu bez znieczulenie bo mojego 3700kg synka urodziłam tylko przy pomocy środka rozkurczowego:) Nie wspominam źle niczego poza szyciem krocza.

Gość vanillio
No to powodzenia i jak już urodzisz, to napisz proszę jak było :)

odezwę sie. mam znajomą która chciała rodzic do wody ale nie pasowało jej to więc się położyła do łóżka, ale to też jej nie odpowiadało. Jak urodziła. Stanęła bosymi nogami na zimnej posadzce i lekko ugięła nogi i w chwilę później był już mały z nią. Mam jednak nadzieje że ja urodzę do wody. Zawsze mówiłam że w wodzie czuję się jak ryba.

Gość vanillio
Ado - na pewno jesteś już po porodzie. Czy udało Ci się urodzic do wody, tak jak planowałaś?

Gość vanillio
up