Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Serwetki w kropki ...

Kawa w ciazy i podczas starania sie o dziecko

Polecane posty

Gość Serwetki w kropki ...

Czy pilyscie kawę? Wyczytałem gdzieś ze podczas starania sie, ciazy i karmienia niepowinno sie pić w ogóle kawy. Jak było u was?

Gość kamcia1507
W czasie ciąży piłam, mój lekarz nie widział przeciwwskazań do 1 kawy dziennie, tym bardziej, że miałam niskie ciśnienie. W zasie karmienia również piłam, ale zawsze po karmieniu

Gość przyszłamamusiatwa
odstawiłam w 8 tygodniu, po wizycie u ginekologa. Wcześniej stwierdziłam że jedna latte dziennie mi nie zaszkodzi, ale gin. poradziła żeby lepiej odstawić

Ja piłam kawę, zwłaszcza, że mam bardzo niskie ciśnienie (80/50). Piłam kawę przez całą pierwszą ciążę i do 6 msc drugiej, potem przestała mi smakować. Nie popadajmy w paranoję, jedna niezbyt mocna kawa z mlekiem (czy nawet dwie) nie zaszkodzą dziecku.

Ja piłam kawe tak długo jak mi smakowała ( a smakowała do konca) z mleczkiem i cukrem . Nic mi nie było ani dziecku . Lekarz nie widział problemu. A niby dlaczego miała bym odstawic kawe ????? Poczytaj sobie jakie napoje i produkty!!!!! posiadają kofeine i teine i okaze sie ze mozesz tylko chleb i wode . Ja rozumiem alkohol ale kawka słaba z mleczkiem?????Bez przesady.

Gość marylka b.
Ja nie potrafię żyć bez porannej kawy. Jak zaszłam w ciążę (przez przypadek ;) to oczywiście niczego nie podejrzewałam. Miałam wtedy nową pracę trochę stresów, źle spałam i piłam po 4-5 kaw dziennie. Potem nagle mi kawa zaczęła śmierdzieć i tak mnie od niej odrzucało do końca 3 miesiąca. Potem znów piłam, ale tylko jedną dziennie właśnie rano. Po porodzie tydzień męczyłam się bez kawy, ale okazało się, że bez kawy rano to ja nie potrafię nawet kupy zrobić i zaczęłam pić ta jedną. Ale ja mam niskie ciśnienie, więc nie było problemu.

Gość dsghhgk,hjl.gg
Dokładnie- 1 czy nawet 2 słabe kawki z mleczkiem ( a jeszcze rozpuszczalne to już w ogóle) nie zaszkodzą maluchowi. Można pić! A co do starań... To już trzeba mieć wg mnie narąbane nieźle żeby ze wszystkim ograniczać się już od starań. po pierwsze niewiadomo kiedy się zaciąży, po 2 przez pierwsze 2 tyg. ciąży (czyli do ok. dnia spodziewanej @) ciąża jest nadzwyczajnie chroniona przez organizm. Nawet alkohol nie zaszkodzi- jest to naukowo udokumentowane. nasz organizm jest na tyle mądry, ze chroni potomka do czasu spodziewanej @ -czyli do momentu kiedy mama może się dowiedzieć o ciąży.

Ja przed zajsciem w ciaze wypijalam 2kawy dziennie parzone,jak zaszlam w ciaze to mnie odrzucalo od kawy,minelo moze w 4miesiacu ale teraz to bardziej pije dla smaku niz bo musze,ale kupilam sobie inke i mieszam ja z kawa rozpuszczalna (pol lyzeczki) i mleko do tego albo kupuje sobie Prime sniadaniowa i popijam mlekiem,mysle ze jakbys pila kawa za kawa to bys mogla przesadzic ...

Ja odstawiłam kawę, colę, nawet czarną herbatę, kiedy tylko się dowiedziałam o ciąży. Bywa ciężko, bo fatalnie sypiam i kofeina by się przydała, ale Dzidzia ważniejsza... uważam że można przez niecałe 9 miesięcy przeżyć bez kawy, bo to zdecydowanie zdrowiej dla dziecka...

Gość Czekając na rozum
decyzja o piciu kawy, jak wiele innych pojawiających się kwestii czego unikać w ciąży (latanie, podróżowanie, farbowanei włosów, picie kawy, napojów gazowanych...i masa innych) pozostaje niestety tylko Tobie...taki to urok ciąży. Ja kawy nie piłam przez pierwsze 3 mce ciąży, bo mnie od niej odrzucało, a potem już do końca ciąży wypijałam rano jedną kawę dziennie (wcześniej wypijałam z 3)