Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ves pertilio36

nieprzyjemny posmak w ustach po przebudzeniu ? :o

Polecane posty

Gość Ves pertilio36

zawsze rano mimo mycia zebow odczuwam nieprzyjemny czasami lekko kwaskowaty posmak w ustach :/ od jakiegos czasu jest dosc internsywny czy to normalne?

Gość doktorowa :]
dokładnie to może być candida, test ze szklanka wody wskazany.

Gość Ves pertilio36
dzeki !!

Gość Ves pertilio36
no to teraz mnie wystraszylyscie :/ nie wiem moja dieta jest dosc bogata w bialko - jogurty i mleko moze to to :/ teraz zastanawiam sie czy od sksu oralnego czegos nie zlapalam, a to chodzi i candida ust czyy przewodu pokarmowego?

Gość Zmarźluch
Ja bym się tamtą stroną jednak nie sugerowała... :P choćby dlatego, że według tego typu stron, to ja nie mam żołądka już :D

Zmarźluch- Ten test jest bardzo przydatny w diagnozwaniu grzybicy i nawet często jest polecany przez lakerzy, więc nie pisz bzdur.

Gość Ves pertilio36
zrobie test jutro i mam nadzieje ze bedzie ok, postaram sie ograniczyc bialka, bo wypilam mleko prawie codziennie czasami caly litr :p

Gość Zmarźluch
Nie piszę bzdur. Nie ufam tym stronom, bo według tym podobnych moje choroby powinny mnie nękać co dzień, a rodzinna lekarka poprowadziła mnie tak, że prawie ich nie odczuwam.

Gość gigg,
bo tutaj kazdy musi rżnąć głupa :-o Autorko, nie pij mleka bo się wykończysz 🖐️

Zmarźluch- Podobnych.

Oznaki zakwaszenia Pierwszymi oznakami zakwaszenia organizmu jest pojawienie się cieni pod oczami. Kolejnymi, bardzo często pojawiającymi się są kłopoty z cerą, bóle i zawroty głowy, nudności, osłabienie a także kłopoty z trawieniem, bóle mięśni i stawów. W ustach może pojawić się gorzki lub kwaśny smak.

Gość Zmarźluch
Z całym szacunkiem, ale plucie do szklanki, żeby sprawdzić, czy ma się grzybicę... Dość sceptycznie do tego podchodzę ;) Zauważcie dopisek: " powyższy test ma jedynie wartość orientacyjną, zaś w celu postawienia dokładnej diagnozy należy wykonać również inne badania laboratoryjne." Czyli mogą spływać odnogi, a ja i tak mogę być zdrowa. Albo na odwrót. A kilka linijek wyżej wymienili cały zestaw koniecznych badań.

Gość B.,.,
Bystre spostrzeżenie :) wartość orietacyjna, czyli że popdpowie autroce w jakim iść kierunku, czyż nie ????

Gość Głos rozsądku

Ja wiem, że odkopuję stary temat, ale Takie coś jak "zakwaszenie organizmu" nie istnieje - jeżeli kwasowość krwi mamy powyżej normy tzn że cierpimy na kwasicę (stosunkowo rzadka, ale smiertelna choroba występująca czasem u alkoholików, cukrzyków, astmatyków lub osób zatrutych czadem), a wtedy to już biegusiem do lekarza. Nie słuchajcie jakichś durnych znachorów czy homeopatów tylko uznanych lekarzy i naukowców.