Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniknie warszawa

do kobiet posiadających/planujących posiadanie dzieci

Polecane posty

Gość zniknie warszawa

od kiedy wiedziałyście, że chcecie je mieć? cały czas żyłyście z tą świadomościa, wyobrażałyście sobie, ze za X lat zostaniecie matkami czy może z biegiem czasu nabrałyście przekonania do rzeczy która wydawała Wam się nie do zaakceptowania w jakimkolwiek czasie?

Gość rudolfina14
ja nie marzyłam o dziecku i nie planowałam,ale wpadłam czego NIE ŻAŁUJĘ ;) Jest super ;)

Gość zniknie warszawa
Rudolfina, ale wyobrażałaś sobie, ogólnie, że możesz zostać matką czy byłaś przeciwko a przypadek zadecydował?

Ja jestem już ze swoim mężem 5 lat,i jeszcze jako narzeczeni czy para rozmawialiśmy o dziecku, że chcemy mieć.Przyszedł czas na ślub,oboje mamy stabilną pracę,on od 5 lat,ja od 3 i on po śloubie zaczął wspominać o dziecku,rozmawialiśmy wiele razy,decyzja została podjęta,antykoncepcja odstawiona i teraz jesteśmy szczęśliwymi rodzicami pięknego,zdrowego syna :) zanim poznałam mojego męża,to dziecko i stały związek-taki poważny wydawał mi się fikcją.Zawsze byłam przekonana, że dziecko to będę mieć grubo po 30,wiedziałam że będę mieć ale nie chciałam mieć dziecka z byle kim,wiedziałam że chcę mieć dziecko,ale w zasadzie to nie było takim moim ogromnym marzeniem.Dopiero kiedy poznałam męża,z biegiem czasu im nasz związek był dłuższy tym częściej poruszaliśmy ten temat, a tak na poważnie mąż zaczął go w pewnym momencie poruszać bardzo często,po wielu rozmowach byłam gotowa na tak ogromną odpowiedzialność jaką jest dziecko,no i przyszedł opowiedni moment na zostanioe rodzicami.

Gość zawsze widziałam, że będę
mieć dzieci, dwójkę;) ale tak w przyszłości;) długo to odwlekałam, bo ciągle wydawało mi się, że to nie czas, że jestem jeszcze nie gotowa no i na niedługo przed 30 urodzinami dotarło do mnie, że gotowa to ja nigdy nie będę i jeśli nie teraz, to kiedy? być może nigdy jeśli będę to odwlekać w nieskończoność i tak na 3 miesiące przed 30 urodzinami zaszłam w pierwszą ciążę;)

Gość zniknie warszawa
jak na razie potwierdzają się moje przypuszczenia, że u matek jednak ta myśl o dziecku była, wiadomo, że nie teraz zaraz, niekoniecznie wielkie marzenia, ale za te 5-10-15 lat widziałyście siebie z dziećmi