Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gertgtergtre

Zostałam oszukana na allegro i nie wiem czy

Polecane posty

Gość gertgtergtre

mam to zgłaszać bo to tylko 44 zł... ? Zajmą się czymś takim czy lepiej nie zawracać sobie głowy ?

Gość dupa jarosz pieprzy za grosz
Napisz do allegro.Nie można oszukiwac ludzi,nawet jesli chodziłoby o złotówkę. A ja Cie ktos oszukał?

Gość gertgtergtre
a jak do nich napisac? To juz drugi raz jak ktos mnie wychujał... raz to były zwykle trampki za 25 zł, przelałam i do dzis nie mam ani butow ani kasy. A na poczatku pazdziernika zamowilam lampe do samochodu bo ktos mi rozwalil.. przelalam kase, miala byc przesylka kurierem. Minal chyba tydzien i do nich zadzwonilam i wielce zdziwieni o co chodzi.. okazalo sie, ze lampa jest zniszczona i nie zostala wyslana.Ok wiec ladnie poprosilam w takim razie o zwrot pieniedzy. Po tygodniu zapytalam co z moimi pieniedzmi. Zero reakcji. Znowu tam zadzwonilam, nie odbierali.... I do teraz kurwa nie ma ani lampy a ni kasy. Az mnie w koncu zatrzyma policja i przez takich ciuli bede placila mandat:) Jak mam sie zwrocic na allegro o pomoc w takiej sytuacji ?

Gość invhugdfbuf
serwis nie jest stroną w sporze, nic ci na to nie poradza ;/

Ale wyslą upomnienie. Nazywa sie to -spory transakcyjne i jest w zakładce MOJE KONTO. Ja juz raz korzystałam z tego sporu i chłopak po 3 tyg wysłał mi łaskawie towar.

Gość też byłam zdradzona.
trzeba napisać do allegro i iść na polcję. Zajma się tym kim bo możliwe że nie tylko ciebie oszukał.

Ja bym odpuściła,a na następny raz wybrała przesyłkę kurierską z płaceniem przy odbiorze-nie będzie szans,żebyś straciła kasę i nie dostała zamówionej rzeczy :)

Gość pani lekka ocipa
Ok w takim razie wypelnie to ''spory transakcyjne''. Ja wiem ze to tylko 44zł, ale mimo wszystko...

Te 44 zł niektórym ludziom zostaje na przezycie tygodnia...

Gość ottaviani
Ja nie odpuściłam 28 zł :P I w końcu wysłała mi ta allegrowiczka przedmiot :) zgłosiłam sprawe na allegro. Wysłali jej 2 ostrzeżenia i zablokowali konto i po 2 tygodniach przedmiot wysłała :)

Gość gertgtergtre
Jestem taka wkurzona... :O jezdze ciagle z rozwalona lampa bo nie wiem czy kupowac nowa, czy czekac na pieniadze czy na co. Chociaz o tym drugim to pewnie moge juz zapomniec.

Gość hthththftf
a mnie kiedyś policjant z komendy w Jastrzębie Zdroju pomógł odzyskac 79 zł, kupiłam na allegro podkład i baba przez 3 miesiące nie wysłała towaru