Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edyta pe

ile godzin śpią Wasze dwuletnie dzieci?

Polecane posty

Gość edyta pe

pytanie jak w temacie. Mój synek w styczniu skończy dwa lata i od nie dawna nie chce spać w dzień. W nocy nie ma problemu zasypia ok 21 czasem nawet wcześniej i budzi się około 7.30-8.00 jest bardzo żywym dzieckiem ciągle w ruchu. Nie wiem może tyle godzin snu w nocy mu wystarczy? Dla przykładu podam że córka szwagierki jest spokojnym dzieckiem nie szaleje w dzień tak jak mój synek w nocy śpi tyle samo i w dzień potrafi przespać około 3 godz. Jak raz przez dwa dni nie kładłam go spać w dzień to na trzeci zasnął od razu. A dzisiaj znowu pół godziny usypiania. Co mam robić? Kłaść go spać w te dni kiedy będzie chciał czy uparcie próbować codziennie? Wiem że rutyna i stały rytm dnia są najlepsze dla dziecka wiem już sama nie wiem co robić? Mamusie pomóżcie

Gość A to jest jadłospis w przedszk
Moja corka ma 2 lata i 4 miesiace i spi jeszcze. Jakbym jej pozwoliła to i nawet 2 godziny , ale budze ja po 40 minutach, zeby w nocy dała spac i zeby zasneła w okolicach 21:00.

Gość a Ty zasnęłabyś gdyby ktoś
na siłę kładł Cię spać?;) każdy z nas ma inne zapotrzebowanie na sen więc absolutnie dziecka nie zmuszaj mój synek od zawsze miał bardzo małe zapotrzebowanie na sen, jest wulkanem energii i nic na to nie poradzę;) sama też nie jestem typem, który potrzebuje dużo snu mój pediatra powiedział mi, że dzieci najczęściej mają podobne zapotrzebowanie na sen co rodzice albo jeden z nich i u mnie faktycznie to się zgadza dodam jeszcze, że mój synek ma 4 lata, a śpi MAKSYMALNIE 9 h na dobę i to już od bardzo dawna

Gość edyta pe
Widocznie synek wrodził się w męża co ja śpiochem jestem wielkim. Mam też córkę 5 letnia i ona też przestala spać w dzień jak miała 2i pół roku i teraz w nocy śpi tyle samo co mały. No ale jak będę go kłaść w te dni jak sam będzie zmęczony to nie poprzestawia mu się wszystko ttyle się mówi żeby dzieci miały stały plan dnia taka rutynę że wiadomo jak wszystko po kolei ja na przykład bardzo lubie mieć zaplanowany dzień a jestem teraz w domu nie pracuje i czasem nie kubie po prostu jakiś niespodzianek

Gość Mog
Moj jeszcze nie ma dwóch lat ale śpi strasznie długo 13-15 20-7