Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdfhfh

ciąża na stazu a zobowiązanie do zatrudnienia pomocy !!!

Polecane posty

Gość gdfhfh

bylam na stazu od 1marca do konca sierpnia. w miedzy czasie zaszlam w ciaze, stazu mi nie przedluzono i nie zatrudniono mnie chociaz pracodawca zobowiązał sie do zatrudnienia po zakonczonym stazu. jestem ibecnie w 7 miesiacu ciazy. mimo ze minelo 2 miesiace od konca umowy stazowej dostalam wezwanie dzisiaj do fundacji (miejsce gdzie pracowalam) ze mam podpisac oswiadczenie ze sama rezygnuje z zatrudnienia poniewaz mam juz w domu male dziecko i zajmuje sie jego wychowaniem. odmowilam. skoro zobowiazali sie do zatrudnienia dostali na to pieniadze a pozatym jestem w ciazy. kolezanka byla w podobnej sytuacji i musieli ja zatrudnic chociaz do konca umowy jechala na zwolnieniach a pozniej urlop macierzynski. u mnie powiedzieli ze skoro sma odmowilam to oni zloza oswiadczenie ze nie jest ich stac aby zatrudnic mnie i wypłacać mi pieniadze. maja takie prawo? kobieta w ciazy jest chyba chroniona w czasie ciazy. prosze o pomoc bo podobno przepisy jakos sie zmienily

Gość dfdffgfggf
co za wstretne babsko

Gość gdfhfh
pomocy oczekuje a nie wyzwisk

Gość najlepiej jak zadzwonisz do
PIP-u i tam zapytasz

Gość staż był z urzędu pracy??
zgłoś to więc do urzędu pracy, zanim ten nieuczciwy pracodawca to zrobi. opowiedz jaka jest sytuacja, ze zmuszali cię do podpisania rezygnacji z zatrudnienia. to ze kobieta w czasie ciaży jest chroniona to fakt, anie niestety ten przypadek jest specyficzny. muszisz zapytać w pup powodzenia

Gość dfffdffg
powinni cie wywalic, zycze ci tego :O

Gość gdfhfh
tak to byl staz z PUP unijny. jutro rano lece do PUP

Gość gdfhfh
pracodawca chyba nie mial prawa dawac mi do podpisania takiej umowy i to jeszcze z data zakonczenia stazu czyli 31.08.

Gość gdfhfh
no wlasnie..... ajjj... tylko ze teraz udry za udry ja im nie popuszcze a oni mnie i tak nie zatrudnia.....