Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinka111111

ZTM-bilet miesieczny.....pie...kanar

Polecane posty

dokladowalam karte miejska ale zapomnialam jej skasowac jak wsiadlam do busa i niestety pech chcial ze akurat byla kontrola...no i mimo wyjasnien ze zapomnialam pokazaniu dowodu zakupu bilety kilkanascie min wczesniej dostalam kare do za placenia moge sie probowac odwolac w koncu kupial bilet od 3 lat kupuje

Gość olenka_3004
chyba mozesz sie odwolac w biurze obslugi - ponosisz koszty manipulacyjne ale najlepiej przeczytaj regulamin swojego ztm

Gość fgererrtrt
sama jestes sobie winna skoro nie skasowalas...

Gość hermione
spróbuj się odwołać, ale obawiam się, że będziesz musiała zapłacić :( trzymam kciuki, żebyś trafiła na ludzkiego urzędnika

Gość gość urodzinowy 28
miesieczny sie aktywuje a nie kasuje. Sprobuj sie odwołać ale wątpię czy sie uda. Miasto kroi ludzi na czym sie da, a Hajka Grundbaum wiecznie nienassycona naszą forsą

Gość gość urodzinowy 28
to nie jest bilet miesieczny tylko 30 dniowy.jak aktywujesz to zaczyna byc wazny.bilet zaladowany na karte ale nie aktywowany w kasowniku JEST NIEWAZNY

Gość lejeczka 543
30 dniowy się przecież załadowuje na kartę, weź idź z tym tłumaczeniem

Gość PiotrBezPawła
miałem podobną sytuację- naładowałem w kiosku, wsiadłem do busa i zapomniałem aktywować. Kanar mnie złapał i 107 zł wtedy jeszcze, bo to 2 lata temu. Odwołałem się, i po 2 dniach odpowiedź: ODWOŁANIE ROZPATRZONE NEGATYWNIE..;/

Gość gość urodzinowy 28
to tak jakby sie odwolywac do złodzieja ze nie chcesz zeby cie okradł. Wiadomo ze ztm nie rozpatrzy pozytywnie takiej prosby. Takie sprawy zalatwia sie w sądzie,koszt sprawy to ok.100zl Szansa na wygranie 50% Ja juz mialem dwie podobne sprawy z nimi, raz wygralem.

Gość Kochanka Franka
Czego sie spodziewasz? W ten sposób na kartę miesięczna można jeździć do końca życia.

Nie rozumiem tego "aktywowania" miesięcznego.. Ja doladowuje kartę, dostaje do niej wydrukowany bilet i jadę.. :D wytłumaczy mi ktoś? ;P

Gość zaza23
też nie rozumiem bo mam tak jak Fleur

Gość niedvfndsjv
a czy sam fakt posiadania biletu swiadczy o oplaceniu przejazdu? nie, o oplaceniu przejazdu swiadczy skasowanie biletu. na tej zasadzie to dziala. bilet 30 dniowy trzeba aktywowac (czyli jakby skasowac) zeby zaczal dzialac

Gość niedvfndsjv
jesli sie doladowuje w trakcie trwania waznosci poprzedniej karty to on aktywuje sie z tego co wiem automatycznie, a jak poprzednia waznosc sie skonczy to trzeba go skasowac zeby aktywowac

Gość Tak sobie pisałem, a dyplom uc
Ja mogę coś poradzić. Skargę na kontrolę wysłałem do RPO i wygrałem sprawę. Musiałabyś tylko skopiować regulamin swojego przewoźnika. Głównie chodzi o to czy u Ciebie na kartę miejską wbijasz kasę, a przy kasowaniu tej kasy ubywa ? Bo są takie karty za które płacisz i jeździsz miesiąc.

Gość HDS
U mnie jest calkiem inaczej.

Ja dostaje wydruk o szerokości paragonu w sklepie, a kasowniki są węższe... W tym miesiącu kupowałam bilet po 3miesiącach przerwy i robiłam tak jak napisałam wyżej.

Fleur89 U Ciebie widocznie działa system kart taki jak w Trójmieście, ale są miasta, które wprowadzają system, w którym do doładowaniu konta masz na karcie jakąś określoną pulę kasy i przy każdym przejeździe ubywa ileś tam pieniędzy. W przypadku braku skasowania takiej kary wina za brak ważnego biletu jest po stronie pasażera, ponieważ jedzie na gapę i kontroler korzystając z uprawnień jakie daje mu prawo przewozowe ma możliwość wystawienia opłaty dodatkowej.

Właśnie pomyślałam, ze to pewnie zależy od miasta. W poznaniu jest tak jak pisałam.

Gość niedvfndsjv
w warszawie jest tak jak napisalam

Skoro nie ma autorki to spadam. Dobranoc.

Max Zander vel Klaun - tak z ciekawości - skąd akurat takie wymagania względem kobiet? :P

Gość phhiiii
Mnie ostatnio jais desperat zaczepil w Browarze (Poznan) i mowi ze jakbym sie na rudo przefarbowlaa to by umowil sie ze mną na randke bo on nie lubi Kobiet w czarnych wlosach:o :oTyp ma tupet